Rukomet

Premijer: Nexe šokantno pao u Dubravi, Mislav Nenadić drži Marinu u borbi za ostanak

Ivan Dominik • nedjelja, 28.04.2013.
Premijer: Nexe šokantno pao u Dubravi, Mislav Nenadić drži Marinu u borbi za ostanak

U drugom kolu drugog dijela Premijer lige, izuzev pobjeda Co Zagreba i Siscije protiv Poreča odnosno Karlovca, najzanimljivije je bilo u zagrebačkoj Dubravi gdje je dosta iznenađujuće poražen Nexe. U Ligi za poredak očekivano su slavile domaće ekipe Buzeta i Zameta, dok iznenađenja nisu viđena ni u utakmicama u Ligi za ostanak...

Vrlo uzbudljiva i jaka rukometna utakmica odigrana je u zagrebačkoj Dubravi gdje je domaći sastav Dubrave upisao iznenađujuće slavlje protiv našičkog Nexea. Prvo poluvrijeme utakmice bilo je relativno izjednačeno sve do ulaska u posljednjih deset minuta kada se Nexe malo odvojio. Međutim, odličnom igrom Ante Kaleba Dubrava se do konca prvog dijela vratila u egal, a potom je u posljednjim sekundama istog Marko Punčec s desnog krila zabio za 15:14 vodstvo domaćih na odmoru.

Nastavak dvoboja opet je donio povratak u susret Nexea, ali sve veća i češća razdoblja vodstva Dubrave te je nakon 40. minute gost iz Našica sve više padao u rezultatske dubioze i "minuse". Za to je vrijeme Dubrava strpljivo i borbeno gradila i održavala svoju prednost pa je u posljednjih deset minuta ogleda ušla s 25:22, a novim pogotkom Punčeca pet minuta prije kraja povela je i s "plus četiri", uz 28:24.

Bio je tu kraj za Nexe koje se do kraja dvoboja nije uspjelo vratiti, a dvama uzastopnim pogocima za kraj pobjedu Veprova od 30:26 zaključili su Antonio Kovačević i Tomislav Kljajić. Dubravu je do pobjede predvodio Domagoj Pavlović sa šest zgoditaka, jedan manje dodali su Kovačević i Kaleb, dok je na golu Igor Totić uknjižio 15 obrana. Kod poraženog Nexea Mate Šunjić je imao 18 obrana, dok su u polju najubojitiji topnici bili Mijo Tomič s pet i Franjo Lelić s četiri pogotka.

Liga za poredak

U dvije utakmice drugog kola Lige za poredak, obje su pobjede otišle na stranu domaćina. Buzet je na svom parketu tijesno svladao Bjelovar 32:30, nakon velikog vodstva na poluvremenu od 16:10. Poslije povratka Bjelovarčana u susret, najviše je za pobjedu Buzećana dao Mario Galiot, strijelac čak deset golova uz samo jedan promašaj, dok je vratarski dvojac domaćih skupio dostatnih deset obrana. Poražene goste predvodio je Toni Ezgeta s osam golova, dok je šest zabio Igor Gašparović.

Riječki Zamet bio je bolji od Vidovca, također kod kuće, uz rezultat 30:25. Sigurnih pet pogodaka razlike Zamet je osigurao već u prvih pola sata dvoboja, kada je vodio 16:11, a do kraja dvoboja je samo održao tu prednost. Za pobjedu Riječana najviše su zabili Bojan Lončarić, Marin Kružić i Davor Šunjić, svi po sedam zgoditaka, dok su kod gostiju prednjačili vratari s 15 obrana te Zoran Jeftić i Dominik Mišković s po četiri gola.

Liga za ostanak

Također drugo kolo Lige za ostanak isto je proteklo bez iznenađenja, uz dvije pobjede domaćina i slavlje Spačve kod Varteksa. U Varaždinu je domaćin ponovno preživio golem poraz od 15 pogodaka razlike, a Vinkovčani su istu upisali vrlo lako, u utakmici u kojoj su cijelo vrijeme vodili te koja je bila potpuno jednosmjerna. Karlo Oroz zabio je šest golova za Spačvu koja je vodila 20:8 već na poluvremenu, golmani su imali 18 obrana, a poraženi Varteks jedinog raspoloženog i moćnog igrača imao je u osmerostrukom strijelcu, Franu Vujoviću.

Medveščak je u Zagrebu bio bolji od Splita u derbiju sjevera i juga. Medvjedi su bili sigurni uz "plus tri", a nakon teškog izjednačenja od 14:14 u prvom dijelu koji je igrački pripao Splićanima, Medveščak se u nastavku "probudio" i naposljetku slavio 32:29. Za to je Medvjedima bilo dovoljno devet golova prekaljenog Igora Kosa te osam fantastičnog mladog lijevog vanjskog, Matije Pavlovića, kojemu je tek 18 godina. Za goste je najviše zabio Mario Ivanišević, stopostotnih sedam golova, dok su vratari Splita imali katastrofalnih pet obrana u 60 minuta utakmice.

Kolo je zaključila utakmica u Kaštelima što se tiče Lige za ostanak, a u njoj je domaća Marina slavila protiv Gorice. Domaćin je u Kaštel Starom pobijedio 31:26 poslije egala od neefikasnih 12:12 na poluvremenu, no čvršća obrana i puno kvalitetniji napad Marine u drugom poluvremenu uzrokovali su pobjedu Dalmatinaca. Velikogoričanima nije bilo dovoljni niti sedam golova šutera Adama Seferovića, jer su im vratari obranili samo šest lopti domaćih igrača. Što je Marina znala iskoristiti, a najviše Mislav Nenadić, koji je zabio čak 12 golova iz 15 šuteva s desnog vanjskog, dok je Petar Topić dodao sedam golova za pobjednike.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb36:27Poreč
Dubrava30:26Nexe Našice
Siscia35:28Karlovac
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!