Nogomet

Bilićev Lokomotiv prekinuo dugu sušu, u Moskvi pao Pletikosin Rostov

Ivor Krapac • subota, 27.04.2013.
Bilićev Lokomotiv prekinuo dugu sušu, u Moskvi pao Pletikosin Rostov
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije sedam kola bez pobjede, Lokomotiv iz Moskve u subotu je prvi put ove godine došao do punog plijena u ruskom prvenstvu. Momčad koju vodi Slaven Bilić, a za nju igraju Vedran Ćorluka i Dario Krešić, osvojila je tri boda protiv gostujućeg Rostova, čiji je član Stipe Pletikosa...

U utakmici s jakim hrvatskim okusom, moskovski Lokomotiv je u 26. kolu ruskog prvenstva na domaćem terenu s 3:1 bio bolji od Rostova. Momčad nekadašnjeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića time je prekinula sušu koja je trajala od početka prosinca prošle godine, kada je Lokomotiv proslavio gostujućih 1:0 protiv Alanije.

U međuvremenu, Moskovljani su imali četiri poraza i tri remija u prvenstvu, a poslije dugog čekanja na novu pobjedu, slavili su u susretu u kojem su Vedran Ćorluka u obrani, a Dario Krešić na vratima odradili svih 90 minuta. Stipe Pletikosa branio je cijelu utakmicu u gostujućem dresu, a u 73. minuti dobio je žuti karton.

Lokomotiv nije imao lak posao na putu do pobjede. U prvom poluvremenu pao je po jedan pogodak na svakoj strani, zaslugom N'Doyea (20') za domaće, a Kalačeva (28') za goste, bez promjene rezultata do završnice susreta.

No, Bilićeva momčad došla je na svoje u posljednjih 10 minuta. Felipe Caicedo je u 83. minuti zabio za 2:1, da bi Dmitrij Torbinskij u 89. postavio konačni rezultat utakmice.

S ova tri boda, Lokomotiv je barem privremeno izbio na deveto mjesto ljestvice. Momčad iz Moskve sada ima 37 bodova, dva više od desetoplasiranog Krasnodara, koji ima utakmicu manje.

Pletikosin Rostov nalazi se na 11. mjestu, s 25 prikupljenih bodova u dosadašnjih 26 kola.

Ruska Premier liga, 26. kolo:
Lokomotiv Moskva - Rostov 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo27.04.2013. u 22:11
    A i vrijeme je da napokon nekoga i pobijede...
    cimbo
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 21:13
    Konačno,fala boguŽelim od srca Biliću sve pobjeda do kraja prvenstva!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 20:01
    Ajde napokon više!!
    Obrisan korisnik