Rukomet

Špelić, Pešić, Tarabochia i Svalina u posljednjoj sekundi ostali bez Final Foura Kupa EHF u Nantesu

Damir Žbulj • nedjelja, 28.04.2013.
Špelić, Pešić, Tarabochia i Svalina u posljednjoj sekundi ostali bez Final Foura Kupa EHF u Nantesu

Rukometaši Maribora, nakon dvije odlične utakmice, nisu uspjeli osigurati završni turnir u Kupu EHF-a. Bez plasmana u Nantes ostali su u posljednjoj sekundi uzvrata, kada je Momir Rnić postigao pogodak za minimalnu pobjedu favoriziranog Frisch Auf Göppingena, što je njemačkom predstavniku bilo dovoljno da izbaci Slovence poslije remija u Taboru prije tjedan dana. Pešić, Špelić, Tarabochia i Svalina tako su ostali pred vratima raja, bez velikog iznenađenja i odlaska na Final Four ovog natjecanja. No, pružili su fantastičan otpor i prikazali odličan rukomet...

Favoriziranom i višestruko skupljem sastavu Frisch Auf Göppingena bio je potreban pogodak u posljednjoj sekundi uzvrat četvrtfinala Kupa EHF, kako bi svladao Maribor te se tako plasirao na završni turniri četiri najbolje ekipe ovog natjecanja. Veliko iznenađenje napravio je slovenski predstavnik kada je prije tjedan dana na svom terenu izvukao neodlučeno. Međutim, sjajnu partiju ponovili su i u uzvratu, u samoj završnici imali su 30:30, što je njih vodilo u Nantes, ali pogodak Srbina Momira Rnića, praktički uz zvuk sirene Nijemcima je otvorio priliku za obranu ovog europskog trofeja.

Svoj posao ponovno je dobro odradio Ivan Pešić, uz prikupljenih 11 obrana, Nikola Špelić postigao je pet pogodaka, Marko Tarabochia se u listu strijelaca upisao tri puta, dok je Svalina ostao bez napadačkog učinka. Najefikasniji Slovenac bio je Zarabec s osam postignutih pogodaka, dok je domaćina predvodio već spomenuti Rnić s 11 golova. Slovenski reprezentativni vratar Primož Prošt upisao je 14 obrana, od čega jedna sedmerac, što je bilo taman dovoljno da svojoj ekipi pomogne u plasmanu na Final Four.

Maribor je u uzvratu imao veliku priliku za iznenađenje, ali neiskustvo mlade ekipe presudilo je u uzbudljivoj i šokantnoj završnici. Iako je domaćin bolje otvorio dvoboj, Mariborčani su uskoro uhvatili ritam, dok su u završnici prvog dijela osigurali i minimalnu prednost, 12:13 je bilo na semaforu sedam minuta do odmora. Imali su Slovenci i 13:16 i priliku za odlazak na +4, ali u nastavak se ulazi s 15:17.

Slika 1 od 1.

Prava drama odvijala se u drugih 30 minuta ovog četvrtfinalnog uzvrata, obje ekipe izmjenjivale su se u vodstvu, da bi Maribor devet minuta prije kraja imao i +3. Proradio je tada vratar Prošt, Göppingen je do posljednje minute uhvatio zaostatak. Realizirani sedmerac Razgora 15 sekundi prije kraja značio prolaz Mariborčana, jer je na semaforu bilo 30:30. Ali, u posljednjem napadu domaćin stiže do pogotka, doslovno s istekom vremena pogađa Rnić, kojem je to bio 11 gol na ovoj utakmici, za konačnih 31:30 i veliko slavlje Frisch Auf Göppingena.

Domaćinu završnog turnira, Nantesu Stefana Vujića te branitelju naslova Göppingenu priključio se i još jedan njemački predstavnik. Rhein-Neckar Löwen nadoknadio je tri pogotka zaostatka iz prvog dvoboja protiv Magdeburga te se pobjedom od 27:20 plasirao na Final Four. Ekipu Gudmundura Gudmundssona predvodili su Schmid s devet golova, Myrhol je dodao pet, Groetzki i Petersson po četiri. Kod Magdeburga Slovenac Natek zabio je sedam.

U nedjelju će biti poznat i posljednji sudionik Final Foura, nakon danskog obračuna Team Tvis Holstebroa i KIF Kolding Kobenhavna. U prvom okršaju bilo je 24:24.

Kup EHF, četvrtfinale, uzvrat
Frisch Auf Göppingen - Maribor Branik 31:30 (15:17)
(prva utakmica 26:26)
Rhein-Neckar Löwen - Magdeburg 27:20 (13:11)
(prva utakmica 28:31)

Team Tvis Holstebro - KIF Kolding Kobenhavn, nedjelja, 16:50 sati
(prva utakmica 24:24)

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo28.04.2013. u 20:02
    Steta za ovu nasu koloniju sto nisu usli u finale...
    cimbo