Košarka

Vulić: "Vjerujem da ćemo ovog puta srušiti neugodnu tradiciju"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 29.04.2013.
Vulić: "Vjerujem da ćemo ovog puta srušiti neugodnu tradiciju"
Foto: FaH

U potrazi za uspjehom na gostovanju na kojem još nikad nije slavila, Cedevita će u utorak s početkom u 18:30 sati igrati na splitskim Gripama. S obzirom na stanje na ljestvici i u obje momčadi, sve osim pobjede zagrebačkih Crvenih bilo bi golemo iznenađenje, a u najavi utakmice, Jakša Vulić istaknuo je kako se nada da će njegovi igrači reagirati bolje nego protiv Zagreba...

Poslije dosta zamjerki na račun svoje momčadi nakon što su u subotu u Dvorani II Doma sportova s 94:87 nadjačali Mrave iz Trnskog, Jakša Vulić očekuje da će Cedevita u utorak u gostujućem ogledu sa Splitom pokazati više nego proteklog vikenda. Vulićeva momčad će u utorak u 10. kolu Lige za prvaka tražiti prekid trenda iz dosadašnjih nastupa u Splitu, još uvijek bez pobjede na Gripama, a u slučaju da obave očekivano, Cedevitini igrači zadržali bi korak s Cibonom u borbi za prvo mjesto ljestvice prije početka doigravanja.

"Najveća nam je nepoznanica uoči puta u Split njihov sastav s obzirom da nemamo informacije što će i hoće li Split nešto mijenjati u odnosu na njihove posljednje utakmice. Ne znamo hoće li se netko od njihovih starijih igrača oporaviti i aktivirati za susret s nama", najavio je Jakša Vulić, a prenijela je Cedevitina službena web-stranica.

"Bez obzira na to, vjerujem da smo mi favoriti i da u Split idemo na pobjedu", dodao je Cedevitin trener: "Za taj rezultat trebat će nam puno kvalitetniji pristup nego je bio u našem zadnjem nastupu protiv Zagreba. Taktički, punu pozornost obraćamo na njihov centarski par Sobin - Kraljević. Oni su nositelji igre pod košem i ako uspješno riješimo njih dvojicu, mislim da nam šanse za ostvarenje cilja rastu."

"Vjerujem da ćemo ovoga puta srušiti i tu neugodnu tradiciju da nikada nismo slavili u Splitu i da ćemo se u dobrom raspoloženju okrenuti predstojećim utakmicama, ponajprije onima koje kao domaćini igramo u Sisku i Otočcu", dodao je Vulić, misleći na oglede s Kvarnerom 2010 i Jolly JBŠ-om.

Marino Baždarić također se prisjetio neugodne tradicije za Cedevitu u Splitu. "Gripe su jedna od rijetkih dvorana ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji u kojoj nikada nismo pobijedili. Došlo je vrijeme da promijenimo tu tradiciju", istaknuo je kapetan zagrebačkih Crvenih: "Teško mi je reći bilo što o Splitu s obzirom da ne znamo u kakvom će sastavu igrati, ali sigurno nas čeka zahtjevna utakmica i morat ćemo biti puno ozbiljniji, puno pametniji, igrati na pravilniji način no protiv Zagreba."

"Mi jesmo upisali pobjedu, ali dojam nije bio pravi i nadam se da ćemo u Splitu biti puno bolji", zaključio je iskusni vanjski igrač Cedevite, koja će u Splitu biti bez Gorana Sutona. Oporavljajući se od ozljede, Suton će propustiti drugu uzastopnu utakmicu svoje momčadi, nakon što ga nije bilo u sastavu ni protiv Zagreba.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2013. u 19:20
    pa ako ne pobijedite ovakav Split sami se rasformirajte, iako kako igrate...
    Obrisan korisnik