Rukomet

Održan ždrijeb završnog turnira Kupa EHF: Vujić s domaćinom Nantesom finale traži preko Danaca

Damir Žbulj • utorak, 30.04.2013.
Održan ždrijeb završnog turnira Kupa EHF: Vujić s domaćinom Nantesom finale traži preko Danaca

Održan je ždrijeb završnog turnira rukometnog natjecanja u Kupu EHF-a. Domaćin Final Foura je francuski Nantes u kojem sve uspješnije od ove zime nastupa mladi hrvatski rukometaš Stefan Vujić, a mjesto među četiri najbolje ekipe pronašli su još i danski Team Tvis Holstebro te njemački Rhein-Neckar Löwen i branitelj naslova Frisch Auf Göppingen...

Nantes će ugostiti najbolje ovosezonske ekipe u Kupu EHF-a, a voljom ždrijeba je odlučeno kako će se domaći rukometaši, u redovima kojih nastupa i hrvatski igrač Stefan Vujić u polufinalnom dvoboju sastati s danskim team Tvis Holstebrom. U drugom polufinalnom okršaju, također na rasporedu 18. svibnja, snage će u njemačkom duelu odmjeriti branitelj naslova Frisch Auf Göppingen i Rhein-Neckar Löwen.

Finalni susret na raspredu je 19. svibnja.

"Nemamo još neko konkretno mišljenje o Dancima, jer još nismo pogledali snimke, ali to su Skandinavci, sigurno su odlična ekipa kada su izbacili KIF Kolding i ne sumnjam kako nas čeka jedna jako dobra utakmica," poručio je kratko čitateljima Sportneta iz Nantesa jedini hrvatski rukometaš na ovom završnom turniru, 21-godišnji Stefan Vujić.

Danci su svoje mjesto na Final Fouru osigurali preko favoriziranih sunarodnjaka iz KIF Kolding Kobenhavna, pogotkom iz posljednjeg šuta na utakmici za minimalno slavlje. Istu stvar napravio je i Frisch Auf Göppingen, nakon velike drame i gola u zadnjim sekundama uzvrata, koji je eliminirao slovenski Maribor Pešića, Špelića, Svaline i Tarabochije. Lavovi iz Mannheima nadoknadili su u uzvratnom dvoboju pred svojim navijačima zaostatak iz prvog dvoboja s još jednim njemačkim predstavnikom, Magdeburgom.

Ovosezonsko natjecanje, koje je obuhvatilo 'stari' EHF kup i Kup pobjednika kupova, pokazalo se kao pun pogodak. Nakon uvodnih kvalifikacijskih kola odigran je turnir po skupinama, nakon kojeg su se kroz knockout fazu saznali sudionici Final Foura u Nantesu. Podignuta je kvaliteta natjecanja, ali i zanimanje kod publike.

Frisch Auf Göppingen na Final Four dolazi kao najefikasnija ekipa, koja je u dosadašnjim utakmicama postignula 257 golova, čak 32,1 po utakmici. Göppingen ima i dvojicu najboljih topnika, Srbina Momira Rnića s 51 pogotkom te Crnogorca Žarka Markovića, koji je precizan bio 48 puta. Nantes s druge strane, koji u svojim redovima osim Vujića ima i aktualne svjetske prvake Španjolce Maquedu, Alberta Entrerriosa i Valera Riveru Folcha, ima najbolju obranu, jer u prosjeku primaju 23,8 pogodaka po susretu.

Ždrijeb Final Foura Lige prvaka, na kojem ove godine nastupaju aktualni europski prvak Kiel, Barcelona, Kielce i HSV, održat će se u četvrtak 2. svibnja.

Kup EHF, Final Four, polufinala:
Nantes - Team Tvis Holstebro, 18. svibnja
Rhein-Neckar Löwen - Frisch Auf Göppingen, 18. svibnja

Foto: ehfmedia / Twitter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!