Rukomet

Špiler: "Zasluženo smo osvojili dva boda i nastavljamo dalje prema našem cilju, bez poraza do naslova prvaka"

Zvonka Keliš • srijeda, 01.05.2013.
Špiler: "Zasluženo smo osvojili dva boda i nastavljamo dalje prema našem cilju, bez poraza do naslova prvaka"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometni prvak i u Karlovcu je pokazao kako sigurno korača prema obrani svog naslova. Unatoč vrlo dobroj borbi domaćin na koncu nije mogao protiv Zagrebova iskustva te se, kako kaže njihov najbolji igrač u susretu Luka Cindrić, već okreće novim ogledima u Ligi za prvaka. Jedni od ponajboljih rukometaša u redovima CO Zagreba ovoga utorka, David Špiler i Lovro Šprem su, pak, otkrili razloge pada u igri, kao i konačnog slavlja njihove momčadi, kao i ono što je očekuje već narednih dana.

Rukometaši CO Zagreba u utorak su u Karlovcu potvrdili kako polako, ali sigurno koračaju ka novom naslovu prvaka Hrvatske. U užarenoj atmosferi u dvorani Mladost Zagrebaši su se dobro namučili kako bi ostvarili i treću prvenstvenu pobjedu, a iako su držali rezultati, domaći su im rukometaši stalno puhali za vrat. Na koncu je ipak presudilo Zagrebovo iskustvo i znanje, dok su Karlovčani pred svojom publikom ostali bez novih bodova u Ligi za prvaka.

Vrlo dobar na terenu u Karlovcu bio je iskusni David Špiler koji je netom nakon dvoboja kazao: "Iako smo očekivali da će biti teška utakmica, mi smo u prvom poluvremenu bili premlitavi u obrani. Dečki iz Karlovca nisu naivni, igraju dobar rukomet, pogotovo kod kuće tako da su se dobro borili. Znali smo što nas očekuje, nismo učinili ono što smo trebali, no na koncu smo našim iskustvom ipak sve ispravili. Moram čestitati dečkima iz Karlovca, stvarno su se borili i publika je uistinu mogla uživati u utakmici."

Cindrić zaliječio ozljedu i namučio Zagrebaše

Sjajan je u utorak protiv Zagreba bio Luka Cindrić koji je svoj Karlovac uistinu držao u susretu sve do samoga kraja, međutim, protiv iskustva hrvatskog prvaka Karlovčani na koncu nisu mogli: "Zagreb je zasluženo pobijedio, on je ipak najjača ekipa u Prvenstvu. Mi smo dali sve od sebe i mislim da smo se svi dobro borili svih 60 minuta. Bilo je teško, duga je sezona, a iako smo dali sve od sebe, do pobjede nije išlo."

Iako su iz redova Karlovca stigle najave kako Cindrić možda neće zaigrati zbog ozljede zadnje lože, on je zaliječio svoju ozljedu i učinio upravo suprotno, s devet je golova predvodio svoju momčad u dvoboju sa Zagrebom, a činit će to sasvim sigurno i u zanimljivim ogledima koji tek očekuju Karlovčane u nastavku Prvenstva: "Slijedi nam gostovanje kod Dubrave što će isto biti teška utakmica nakon koje doma dočekujemo Nexe i sigurno da ćemo ponovno pružiti dobru igru i pokušati pobijediti u oba susreta", kazao je Cindrić.

"Međutim, na kraju smo mi zasluženo osvojili dva boda i idemo dalje prema našem cilju, bez poraza osvojiti naslov prvaka", dodao je Špiler.

Publika u gradu na četiri rijeke doista i jest uživala u utakmici, glasno je bodrila svoje rukometaše te je stvorila jednu pravu rukometnu atmosferu: "Super je bila atmosfera te se nadam će takva biti na svim utakmicama. To je ono što nedostaje hrvatskom rukometu stoga sam bio oduševljen navijačima koji su u tolikom broju došli na utakmicu bodriti svoje dečke. Upravo zbog toga utakmica ima svoj poseban žar i motiv."

Narednih dana Zagrebaše ne očekuje odmor već naporan ritam koji će sljedećeg tjedna momke Borisa Dvoršeka odvesti i na Final Four Kupa Hrvatske, dok će ovoga petka put Siska gdje ih očekuje novo neugodno gostovanje: "Nemamo uopće vremena za odmor, u petak nas čeka još jedno od težih gostovanja, ono u Sisku gdje nas tamošnji rukometaši sigurno čekaju na krivoj nozi, ali mi si to ne smijemo dozvoliti i idemo i tamo pobijediti."

Dobivenu priliku na lijevom krilu dobro je ovoga utorka iskoristio i Lovro Šprem koji je nakon pobjede CO Zagreba također ponudio svoje viđenje dvoboja: "Ušli smo malo jače u utakmicu da bi pali u tempu, naime, nismo dovoljno dobro igrali u obrani da iz nje povučemo kontre i polukontre te da tako lako riješimo utakmicu. Znali smo da je Karlovac dobra ekipa i da ćemo morati dati sve do sebe. Na kraju je ipak važna ostvarena pobjeda, a greške koje nam se događaju u utakmici ćemo ispraviti na treninzima."

U drugome su dijelu Zagrebaši nešto bolje posložili svoje redove, a što je presudilo u dvoboju otkrio je mlađi brat Šprem: "Naša kvaliteta i kontrola nad utakmicom svih 60 minuta bile su presudne, nijednom nije u pitanje došla naša pobjeda, držali smo rezultat i to je bilo ono najvažnije."

Iako je gostovanje kod Karlovca bilo je jedno od težih u kojemu su se i oni stariji i iskusniji igrači morali dobrano potruditi kako bi odveli hrvatskog prvaka do pobjede, sasvim je sigurno kako će trener Dvoršek u preostalim dvobojima u prvenstvu sve više koristiti i igru bazirati na mladim Zagrebašima koji zasigurno spremno čekaju svoju priliku: "Bit će sigurno prilike i za još mlađe igrače, dogovoreno je da dijelimo minutažu da svi dobre priliku, posebice oni koji su manje igrali tijekom sezone stoga sam siguran da će mlađi igrači kroz ovu Ligu pokazati koliko uistinu vrijede", zaključio je Šprem.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 21:47
    sumnjam da će mladi puno igrati jer bi zagreb izgubio i sa torbarinom u sastavu da nema špilera u napadu i tončija u obrani CO-a.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 10:15
    jaka im konkurencija-senzacija i veliki neuspjjh bi bila ne osvoiti bodove
    Obrisan korisnik