Rukomet

Dvoršek: "Svojoj momčadi ne priznajem ništa do čiste pobjede"

Sportnet • utorak, 30.04.2013.
Dvoršek: "Svojoj momčadi ne priznajem ništa do čiste pobjede"

Na gostovanju kod Karlovca u doigravanju za rukometnog prvaka Hrvatske Zagreb je s pet golova razlike pobijedio domaću momčad na nimalo lakom gostovanju i tako se sve više približava konačnom cilju - osvajanju naslova prvaka.

Trener Rukometnog kluba CO Zagreb Boris Dvoršek prokomentirao je Zagrebovo slavlje u utakmici protiv Karlovca: "Zadovoljan sam jako ovom pobjedom, bila je predivna atmosfera, puna dvorana, ova publika voli rukomet."

Okarakterizirao je današnjeg protivnika: "Karlovac je vrlo dobra ekipa, igraju fini rukomet, strpljivo i disciplinirano. Dobri su i obrani 3-2-1", a zatim je nešto rekao i o njihovoj igri na utakmici: "Pokušali su nametati svoj ritam, igrati dugačke napade kako bi nas malo uspavali, u nekim dijelovima utakmice to im je i uspjelo, ali na kraju je ipak kvaliteta presudila."

Zagreb je dobro otvorio utakmicu, poveo je 5-1 pa 6-2, a onda je uslijedilo nekoliko pogrešaka, gubljenje lopti i promašeni šutevi. Time su se domaći igrači vratili u igru, ali ne zadugo. "Po meni su tada presudile dvije stvari - naša fizička priprema, imali smo dobru rotaciju igrača i puno smo trčali, a drugo naša obrana 6-0 kojom smo promijenili sustav igre. Na poziciji dva i pet stavili smo dva brza igrača koji su jaki jedan na jedan", dodao je Dvoršek.

Na tim dvjema pozicijama bili su Špiler i Joso Valčić, što je puno bolje funkcioniralo za Zagreb nego kad su na njima igrali visoki igrači, koje je pak stavio u obranu. "Tako smo uspjeli zaustaviti njihovog Cindrića koji nam je zabio osam golova, bio je prodoran i vrlo dobar", zaključio je trener ponajboljeg hrvatskog rukometnog kluba koji smatra da su time i dobili ovu utakmicu: "Dobili smo ju na iskustvo zahvaljujući četirima iskusnima igračima koji su nas kao i u Skoplju nosili do pobjede danas - Špiler, Tonči i Josip Valčić te Luka Stepančić." A i krila su briljirala, Lovro Šprem i kapetan Zlatko Horvat, koji jedva da su imali jedan promašen šut.

No večeras nisu svi dobili priliku iskazati se jer u Zagrebovoj momčadi mladi igrači nisu igrali: "Da, niti Šebetić praktički niti Stipe Mandalinić nisu se okušali danas protiv Karlovca jer sam znao da će ovo biti vrlo teška utakmica i uz Nexe smatram i najteže gostovanje. Zato i posebno čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi."

Za Zagreb nema puno vremena za odmor, već u petak slijedi Sisak. A evo kako Zagrebov trener vidi tu utakmicu: "Sisak je dobio Karlovac sedam razlike pa očekujem tešku utakmicu, ali isto tako očekujem da ćemo i pobijediti u svim utakmicama doigravanja. Ne bojim se nekog umora, dečki će se osvježiti i biti spremni za petak."

Upozorio je na nedostatke svoje momčadi: "Imamo previše oscilacija u igri, i na tome treba raditi. Danas smo trebali pregaziti Karlovac, ali smo se mi nakon stečene prednosti u jednom dijelu utakmice opustili, osobito u obrani koju smo u današnjem susretu loše igrali i time dali šansu protivniku da se vrati u utakmicu. Ali", dodao je, "bit ćemo spremni za Sisak."

tekst Petra Bičanić

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nexe Našice42:33Siscia
Karlovac26:31RK Zagreb
Poreč33:29Dubrava
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 10:24
    Za Karlovčane je veliki uspjeh što igraju ligu za prvaka-a protiv Zagreba nije sramota izgubiti 5 razlike
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 01:14
    mogli ste pitat i igrače karlovca za koji komentar, npr. cindrića, koji je bio prvi strijelac susreta! Karlovac pokazao zašto je rukometni grad!
    Obrisan korisnik