Rukomet

Premijer: Dubravi dva poraza u jednom tjednu, Varteksu prvi bod u sezoni

Ivan Dominik • ponedjeljak, 06.05.2013.
Premijer: Dubravi dva poraza u jednom tjednu, Varteksu prvi bod u sezoni

U rukometnoj Premijer ligi odigrana su dva kola u istom tjednu, u vrlo kratkom razmaku vremena. U njima - trećem i četvrtom kolu Liga za prvaka i ostanak te u trećem kolu Lige za poredak - najviše su se, uz naravno CO Zagreb i Nexe, istaknule momčadi Varteksa u pozitivnom smislu, odnosno Dubrave u onom negativnom...

Proteklog tjedna u Premijer ligi odigrana su parcijalna dva kola. U Ligi za prvaka održano je treće i četvrto kolo, dok se u ostale dvije, niže lige, igralo samo jedno kolo. Dubrava je bila u centru pažnje jer je odigrala dvije utakmice, jednu u gostima i jednu kod kuće, a upisala je oba poraza. Na Praznik rada ju je u Istri nadvisio Poreč uz 33:29, dok je za vikend kod kuće izgubila od Karlovca 31:27 u posljednjoj utakmici četvrtog kola Lige za prvaka rukometnog Premijera.

U toj utakmici, koju su sudili nominalno najbolji hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević, Veprovi su odigrali katastrofalno prvo i vrlo dobro drugo poluvrijeme. No, dobra igra u nastavku nije se isplatila, dubioza iz prvog poluvremena bila je prevelika i zazovu nedorasla Dubrava nije uspjela učiniti veliki povratak i preokret protiv Karlovca za pozitivan ishod.

Slika 3 od 3.

Dakle, Karlovčani su slavili uz četiri gola razlike u Zagrebu, vodili su na poluvremenu s čak 19:13 pa su stoga prilično jednosmjerna utakmica i njihova dominacija na kraju rezultirale trijumfom ekipe iz Grada na četiri rijeke. Do pobjede su Karlovčane vodili fantastični Luka Cindrić s 12 golova, uz samo šest promašenih šuteva, te Denis Karić na golu s 12 obrana uz postotak od 32 posto.

Na drugoj strani su najefikasniji igrači Dubrave bili Ante Kaleb s osam golova te Marko Punčec, u posljednje vrijeme odlično desno krilo Dubrave koje igra u sjajnoj formi, s pet pogodaka. Igor Totić dodao je 11 obrana, dok je njegova alternativa, Tin Badžek, "skinuo" dva šuta gostiju. Uz tu utakmicu četvrtog kola Lige za prvaka, još su očekivano pobjede upisali CO Zagreb i našički Nexe.

Liga za poredak

U Ligi za poredak odigrane su dvije utakmice, a sastale su se momčadi Bjelovara i Zameta, odnosno Vidovca i Buzeta. Na sjeveru Hrvatske, domaći je Vidovec teško i tijesno nadigrao Buzećane uz dva razlike, točnije 28:26, dok je u Bjelovaru u još neizvjesnijoj utakmici također slavio domaći istoimeni sastav.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Bjelovarčani su nadigrali Zamećane uz minimalnih 26:25 u slabo efikasnoj utakmici jakih i čvrstih obrana. Na poluvremenu je Zamet vodio 14:12, ali je u nastavku stao te je domaća momčad protutnjala do pobjede u napetoj završnici. Pobjedu Bjelovaru donio je Tin Kontrec pogotkom u gotovo posljednjem napadu na dvoboju, koji je tako postao i junakom utakmice.

Što se strijelaca tiče, najviše su za pobjednike zabili Ivor Vidaković, Luka Tandara i junak Kontrec - svi po četiri pogotka, dok je Riječane predvodio Dario Černeka sa šest golova, koliko je imao i Bojan Lončarić, ali uz puno slabiji postotak. Momčad Irfana Smajlagića imala je i raspoloženog Marina Đuricu na vratima, koji je skupio 12 obrana, no ništa im zbog loše kolektivne igre i indisponiranosti nije uspjelo donijeti pozitivan rezultat u Bilogori.

Liga za ostanak

Liga za o(p)stanak u Premijeru donijela je u svom četvrtom kolu i jedan remi, i to prvi bod Varteksa u prvenstvu, nakon što mu je jedan osvojeni u prvom dijelu prvenstva naknadno oduzet. Varaždinci su, nakon novog teškog poraza kod Gorice u trećem kolu uz 39:16, upisali bod odigravši 30:30 u četvrtom kolu, kod kuće protiv Splita. Do prvog regularnog boda u sezoni Varaždince su vodili Luka Trojko s 11 i Tomislav Hirš s devet zgoditaka, dok su obje ekipe imale po 13 obrana vratara. Natko Merhar bio je najbolji Splićanin s deset pogodaka uz onaj krucijalni za izjednačenje i konačni rezultat, osam je dodao Sandro Zujić, a za pobjedom mogu žaliti i jedni i drugi. Varteks zbog primanja gola u posljednjim trenucima ogleda, a Split zbog propuštenog vodstva od 16:13 na poluvremenu.

Slika 1 od 1.

Velikogoričani su nakon spomenutog "razbijanja" Varteks Di Caprija poraženi u četvrtom kolu kod vinkovačke Spačve uz povećih osam golova razlike. U Vinkovcima je završilo 34:26 za domaće uz "slamanje" gostiju u drugom dijelu, nakon što je Spačva na odmor odnijela prednost od samo 17:16. Stopostotni Goran Šarenac predvodio je Spačvu s osam golova, dok je najviše za Goricu zabio Hrvoje Ceković, pet pogodaka. U trećem kolu nekoliko dana ranije, Spačva je također kod kuće nadigrala Medveščak uz 32:28.

Posljednja utakmica Lige za ostanak u četvrtom kolu Premijer lige bio je sraz Medveščaka i Marine u Zagrebu. Kaštelani, koji su u prethodnom, trećem kolu, odlično svladali Split u gostima uz 31:28, očekivano su poraženi od Medvjeda na njihovom terenu unatoč sjajnoj formi, a nakon dosta uzbudljive i napete utakmice, na kraju je ipak prevagnuo domaći sastav slaveći s 28:23. Marina nije poražena uvjerljivo kako sugerira rezultat, na poluvremenu je bilo 12:12, a na dvoboju su dominirale obrane te se teško dolazilo do šuteva i golova. U takvoj se situaciji najviše kod domaćina istaknuo Sven Horvat, golman Medveščaka, s 14 obrana, dok su u polju najbolja bila dva ljevaka, Ante Tokić sa sedam golova i iskusni Igor Kos s jednim manje. Kod poraženih Matko Bujas je zabio sedam golova, nešto efikasniji bio je Mislav Nenadić s pet, dok je od 15 obrana Marine njih 14 uknjižio Mario Družijanić.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nexe Našice42:33Siscia
Karlovac26:31RK Zagreb
Poreč33:29Dubrava
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!