Nogomet

Pique: "Bayern je bio superioran i treba mu čestitati. Teško da bi i Messi nešto promijenio"

Branimir Korać • srijeda, 01.05.2013.
Pique: "Bayern je bio superioran i treba mu čestitati. Teško da bi i Messi nešto promijenio"
Foto: EPA

Njemački nogomet je u modi. Nakon što je dortmundska Borussia izborila finale Lige prvaka preko madridskog Reala i drugi dio el clasica, Barcelona, je eliminiran. Bayern je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu i sasvim zasluženo eliminirao Katalonce...

Barcelona je upisala težak poraz i u uzvratnom dvoboju protiv Bayerna. Bilo je podosta neraspoloženih igrača u Villanovinoj momčadi, a iako je postigao autogol, Gerard Pique nije bio među onima koji su potpuno podbacili.

"Ovo je bilo jako frustrirajuće. Pokušavali smo nešto u prvom poluvremenu, ali nakon toga drugo poluvrijeme je bilo jako loše. Moramo biti realni i priznati da je Bayern bio superioran i da zaslužuje sve čestitke. Nedostajao nam je Messi, on je najbolji igrač svijeta, ali sumnjam da bi to nešto u konačnici promijenilo. Sada moramo što brže osigurati naslov prvaka Španjolske, donijeti nužne odluke i započeti s pripremama za novu sezonu", rekao je nakon susreta Pique.

Karl-Heinz Rummenigge: "Moram se uštipnuti da povjerujem da smo slavili 3:0 kod najbolje momčadi svijeta. Trener i igrači su napravili briljantan posao. Bit će teško, imamo treće finale u četiri godine, ali želimo naslov prvaka. Puni samopouzdanja odlazimo u London."

S druge strane Jupp Heynckes smatra da je Barcelona bez Messija posve drugačija momčad. Heynckes je istaknuo zadovoljstvo reakcijom svojih igrača i postavljenom taktikom.

"Odigrali smo nevjerojatnu utakmicu, ali Barcelona nije ista momčad s Messijem i bez njega. Rezultat nam ipak nitko ne može osporiti. Dobro sam upoznao Barceloninu filozofiju i moja momčad je jako dobro razumjela kako iskoristiti tu taktiku. Bilo je teže nego što izgleda, ali bili smo potpuno fokusirani i znali smo što nas očekuje", dodao je Heynckes.

Bayernove ambicije na završavaju ulaskom u finale. Franck Ribery dodaje kako Bavarci žele osvojiti sve.

"Od početka sezone smo pokazali ogromno zajedništvo i da nešto želimo zajednički napraviti. Na žalost ne mogu svi igrati, ali nas drži to zajedništvo cijele momčadi i zato smo došli ovdje. Protiv Barcelone je teško igrati, sve su to visokokvalitetni igrači sjajni s loptom. Međutim pokazali smo da možemo, imamo stvarno sjajnu sezonu i želimo ovako nastaviti. Bili smo malo iznenađeni kada smo vidjeli da Messi ne igra, tko zna, možda se uplašio", uz smijeh je prokomentirao Ribery.

Arjen Robben: "Ovo je bila naša briljantna predstava koja zaslužuje mjesto u povijesti. Ovo je samo pokazatelj koliko kvalitetnu momčad imamo. Dominirali smo u oba susreta protiv momčadi koja je posljednjih pet godina proglašavana najboljom na svijetu. Stvarno možemo biti presretni."

Protivnik u finalu bit će stari poznanik i veliki rival Borussia iz Dortmunda.

"Protiv Borussije neće biti nimalo lagano. To je momčad koja ima sličan stil kao mi, puno trči i dobro se brani. Sigurno nas očekuje odličan meč, nadamo se da ćemo biti bolji od Borussije i uzeti naslov. Već sam izgubio dva finala, ne želim i treće", dodao je Francuz.

Kapetan Philipp Lahm poput Riberyja razmišlja samo o naslovu prvaka Europe.

"Barcelona je bez obzira na ovaj poraz i dalje jedna od najboljih europskih momčadi. Mi smo pokazali sjajan karakter i da imamo izvrsne igrače. Jako smo željeli finale, ovo nam je treće finale u četiri godine i želimo bez ikakve dvojbe odnijeti glavnu nagradu."

Veliki posao u sredini terena odradio je Javi Martinez koji itekako dobro poznaje Barcelonu i njezine igrače.

"Dugo sam bio u Španjolskoj i protiv Barcelone sam igrao 14-15 puta i nikada nisam slavio. Da bih pobijedio Barcelonu, morao sam doći u Njemačku. Iznimno sam sretan što smo pokazali da smo izuzetno snažni, u obje utakmice smo bili bolja momčad."

Liga prvaka - završnica

polufinale - uzvrati

Real Madrid2:0Borussia D.
Barcelona0:3Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 13:28
    iskrena i sasvim normalna izjava Piquea!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 09:16
    Najveći plus kod Bayerna, uz naravno kvalitetne igrače, je što njihov svaki igrač od golmana do onog šta nije ni na klupi za pričuve vjeruje da su trenutno najbolja, najspremnija i najnabrijanija momčad na svijetu. I to se vidjelo u svim utakmicama završnice lige prvaka... Zbog takvog stava i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 08:34
    Još jedna zanimljivost koja pokazuje nadmoć Bayerna (i fizičku i psihičku), niti jednog trenutka nisu zadržavali igru, pa niti kada su vodili 3:0. Da netko ne zna, mislio bi da Bayern ganja rezultat. Za razliku od njih BvB je od prve sekunde zadržavala i otezala, pogotovo njihov golman i samo sudcu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • hunjica02.05.2013. u 01:01
    Daj Piqe,vi igrate kako vam kladionice i mafija kaze,.Koji jos intelgentni covjek vjreruje u fudbal,pa svak pametan zna ko ce titule osvojit,.Barci igraci ce za ovi 7:0 od svoji poslodavca dobiti dobru lovu,dok ce dosta ljudi zivjeti u zabludi i traziti razlog vasi poraza,.Fudbal je postao... [više na forumu]
    hunjica