Liga prvaka - završnica, Polufinale - uzvrati, 01.05.2013, 20:45 h, Barcelona, Camp Nou, gledatelja: 90.000
Suci: Damir Skomina, Matej Žunič, Bojan Ul (svi Slovenija)
Barcelona
Barcelona
0:3(0:0) Bayern
Arjen Robben 49'
Gerard Pique 72' (ag)
Thomas Müller 76'
Bayern

Video: Bayern očitao lekciju Barceloni i u uzvratu, Bavarci s ukupnih 7:0 putuju na Wembley

Josip Piršljin • srijeda, 01.05.2013.
Video: Bayern očitao lekciju Barceloni i u uzvratu, Bavarci s ukupnih 7:0 putuju na Wembley
Foto: EPA

Iako su najavljivali pokušaj velikog preokreta protiv Bayerna, nogometaši Barcelone doživjeli su još jedan "šamar" od njemačke momčadi. Bavarci su i u uzvratu polufinala Lige prvaka pobijedili Katalonce, na Nou Campu su slavili s 3:0 i uvjerljivo izborili okršaj sa sunarodnjacima iz Dortmunda u finalu koje će se igrati na Wembleyju. Hrvatski napadač Mario Mandžukić odradio je cijelu utakmicu u redovima pobjednika, dok za poražene niti minute nije zaigrao Lionel Messi.

Barcelona
Bayern
Barcelona
Bayern
1
Victor Valdes
2
Daniel Alves
21
Adriano
3
Gerard Pique
15
Marc Bartra
(do 87')
4
Cesc Fabregas
8
Andres Iniesta
(do 65')
6
Xavi Hernandez
(do 55')
25
Alex Song
7
David Villa
17
Pedro Rodriguez
Pričuvni igrači
9
Alexis Sanchez
55'
11
Thiago Alcantara
65'
19
Martin Montoya
87'
Trener
Francesc Tito Vilanova
1
Manuel Neuer
21
Philipp Lahm
(do 77')
5
Daniel van Buyten
17
Jerome Boateng
10
Arjen Robben
31
Bastian Schweinsteiger
(do 66')
7
Franck Ribery
8
Javi Martinez
(do 74')
27
David Alaba
9
Mario Mandžukić
25
Thomas Müller
Pričuvni igrači
30
Luiz Gustavo
66'
44
Anatolij Tymoščuk
74'
13
Rafinha
77'
Trener
Jupp Heynckes

Barcelona je na svom travnjaku tražila čudo protiv Bayerna. Nijemci su u prvoj utakmici polufinala pobijedili s 4:0, te je Kataloncima slijedio težak zadatak. Susret je sudio Slovenac Damir Skomina, a domaći su počeli bez svog ponajboljeg igrača Lionela Messija koji još uvijek nije u potpunosti zaliječio svoju ozljedu.

U veznom redu od prve minute su zaigrali Iniesta, Song i Xavi, dok je prednju liniju činio trojac Pedro, Fabregas i Villa. Gosti su, s druge strane, počeli u formaciji 4-2-3-1 s time da su Boateng i Van Buyten bili stoperi, Martinez i Schweinsteiger zadnji vezni, a iza hrvatskog napadača Marija Mandžukića igrali su Robben, Müller i Ribery.

Barca nije krenula onako žestoko i napadački kako se to možda očekivalo. Bayern se dobro postavio i u početnim je minutama malo iznenadio domaće hrabrim pristupom. U desetoj minuti Robben je izbio sam pred Valdesa i mogao već u ranoj fazi utakmice riješiti pitanje putnika u finale, ali loše je reagirao pred golom i vratar Katalonaca je to bez problema pokupio.

Blaugrana je u prvih 45 minuta uspjela tek u nekoliko navrata zaprijetiti. Bayernova obrana bila je na razini i bez Messija domaći nisu bili toliko opasni po gol Manuela Neuera. Najbolju priliku za dolazak u vodstvo imali su u 27. minuti kada je Xavi bio u dobroj poziciji, pucao je iz voleja, ali nije uspio pogoditi okvir gola. Na odmor uoči drugog dijela otišlo se netaknutih mreža.

Nijemci su hrabru igru naplatili ubrzo nakon početka nastavka. U 49. minuti Robben je primio odličnu dugu loptu Alabe na desnoj strani, lažnjakom izbacio svog čuvara i preciznim udarcem naciljao suprotni kut Valdesa za 0:1. U tom su se trenutku rasplinule nade domaćih igrača i navijača da nekako mogu izboriti finale na Wembleyju.

Osjetilo se u igri Barcelone da više nema toliko želje i volje, a Bayern je pametnom igrom kontrolirao situaciju na terenu. U 73. minuti momčad Juppa Heynckesa zadala je novi udarac Barci. Ribery je prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i tražio suigrače u sredini, no u pokušaju da izbije loptu Pique je postigao autogol i Bayern je poveo s 2:0.

Četiri minute kasnije bavarska je ekipa još jednom svladala Valdesa. Ponovno je u akciji bio Ribery, francuski je reprezentativac probio lijevu stranu i ubacio pred vrata gdje se našao Müller i glavom poslao loptu u mrežu za velikih 3:0. Bayern je tako "očitao lekciju" Barceloni i u uzvratnoj utakmici poluzavršnice Lige prvaka, te s velikom dozom optimizma može čekati finale protiv Borussije Dortmund koje će se odigrati u Londonu.

Liga prvaka - završnica

polufinale - uzvrati

Real Madrid2:0Borussia D.
Barcelona0:3Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 15:10
    Žalosno i jadno što je Barca priredila svojim navijačima..Predati se prije tekme,jadno......Ostaviti Mesija na klupi,da imaju opravdanje za neuspjeh, bez karaktera..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 21:13
    Može ekipa konstantno pljuvat po Robbenu,al "egomanijak" će kad je na maksimumu dat svoj obol na genijalan način,a silne bekovske,stoperske klase će jeftino otpremljivat po ćevape! I dalje je manji "govnar","sebičnjak" i "egomanijak" od preplaćenog zalizanog žvalje iz Madrida...bar će igrat 3... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 19:38
    mislim da nitko, pa ni bayern nije očekivao ovako lagan prolaz protiv barcelone koja je očito zasićena, nedovoljna spremna, uljuljana u silna tepanja koja su čuli prošlih sezona! za mene nikad nisu bili najbolja momčad svih vremena! jednostavno su pročitani i sad im slijedi preslagivanje, jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver02.05.2013. u 12:21
    da tesko je osvojiti pokale sa dva pozarna na klupi. ipak je , kao sto kazes timu potreban strateg
    beaver
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 11:28
    jesu to igrači iz "la masie" ili..
    Obrisan korisnik