Nogomet

Xavi: "Nije pošteno reći da je njemački nogomet bolji od španjolskog na temelju ovih utakmica"

Borna Rupnik • četvrtak, 02.05.2013.
Xavi: "Nije pošteno reći da je njemački nogomet bolji od španjolskog na temelju ovih utakmica"
Foto: EPA

Barcelonin dvojac iz veznog reda, Xavi Hernandez i Andres Iniesta, priznaje kako je Bayern zasluženo u finalu Lige prvaka, no ističe da to nije kraj momčadi s Camp Noua...

"Barcelona je pokušavala u prvom poluvremenu, no nakon Robbenovog gola postalo je nemoguće", sažeo je zbivanja iz srca Katalonije Xavi Hernandez, nogometaš Barcelone i španjolski reprezentativac, nakon što su Bavarci i u uzvratu svladali momčad Tita Vilanove.

Nakon 4:0 na Allianz Areni, Bayern je stigao do ukupnih 7:0. "Čestitamo Bayernu, bili su bolji i zaslužili proći, dok Barcelona nije igrala najbolje što može", nastavio je Xavi, "i imala je problema s izostancima Puyola i Abidala, dok su Mascherana, Busquetsa i Messija također mučile ozljede. No, nećemo tražiti isprike".

"Ipak, nije pošteno reći da je njemački nogomet bolji od španjolskog na temelju ovih polufinalnih utakmica. Barcelona je još uvijek dobra momčad i može pobjeđivati godinama", zaključio je.

Njegov kolega iz veznog reda Barcelone, Andres Iniesta, također je morao priznati nadmoć Heynckesovih nogometaša.

"Moramo naučiti iz pogrešaka, a bilo ih je u ove dvije utakmice. Dali smo sve od sebe, no Bayern je zahvaljujući svojoj fizičkoj snazi, pozicioniranju na terenu i drugim stvarima zaslužio finale, bio je bolji u svih 180 minuta. U punoj je formi, a boli činjenica da Barcelona nije bila na maksimumu. Ostali smo pred vratima finala, a kroz poraz ćemo probati napredovati", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 11:51
    Krivo su napisane cijene igrača, ali probaj zbrojiti sa pravom cijenom pa ćeš vidjeti da je točno.Mandžukić 13 + Martinez 14 + Dante 4,7 + Shaqiri 11,8 + 24 mil koja fale od Martineza = 69,5 Alexis je koštao 26 mil + razni bonusi od 11 što ispada 37Za Neuera neznam di si to našao, ali di god... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 10:52
    Ne znam odakle ti ta grafika al Martinez ih je koštao 40 milijuna.Isto tako Alexis nije koštao 37 mil nego 26 milIbrahimović nije koštao 70 mil nego je koštao 45 mil + Eto'o.Nemam pojma gdje si ti ovo našao al ovo je smiješno.Neuer je koštao 30 mil ne 22.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 10:38
    LOL! Barca kupi Ibrahimovica, a toliko Bayern spiskao u ljeto 2009. Još masno plate Čingrinskog i Keirrisona, koje uopće nisu ni koristili doslovce. Onda pokradu Villu i Adriana svojim rivalima i opet velika cifra od 70 milja. I opet iste cifre u slijedeće dvije godine, a majstor ide pametovati i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 05:55
    Obrisan korisnik
  • The Phantom02.05.2013. u 22:42
    Slažem se sa Xavijen, 1 lasta ne čini proliće
    The Phantom