Nogomet

Sović: "Poraz na Maksimiru donio veliku gorčinu, no nije samo Bubnjić kriv"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • petak, 03.05.2013.
Sović: "Poraz na Maksimiru donio veliku gorčinu, no nije samo Bubnjić kriv"
Foto: Duje Bonačić

U završnici prvenstva, Koprivničani se nalaze u lošoj situaciji, a pozicija na tablici dovoljno je slaba da bi predstavljala prijetnju. Trener i igrači kane u subotu protiv Istre osvojiti tri boda kako bi mirnije dočekali završne susrete…

U prošlom kolu, Slaven Belupo osigurao je pobjedu za Dinamovu proslavu titule prvaka, pošto je jedini postignuti pogodak bio autogol Igora Bubnjića. Modri su pokazali lošu igru, suočeni s dobrim Slavenovim bunkerom, te je mladi igrač Udinesea, od ljeta, krivac za gubitak bodova Koprivničana.

No, za mladca kazne nema, što trener Roman Sović objašnjava: "Nakon te utakmice osjećamo veliku gorčinu jer smo se maksimalno potrošili, posebice u obrani, koju smo odradili sjajno. Iz tog bloka uspjeli smo napraviti dvije-tri odlične šanse. S druge strane, Bubnjić sigurno nije želio zabiti autogol, radilo se o trenutku dekoncentracije, a treba biti pošten i reći da je nogomet kolektivna igra i da je i netko ranije mogao riješiti problem, spriječiti centaršut. Dakle radi se o nizu grešaka u lancu."

Je li Farmaceute iznenadio loš Dinamo? "Dinamo je prije naše utakmice otklonio sve kalkulacije po pitanju naslova, pa se igrači nisu prenapregnuli, iako jesu htjeli pobijediti jer su igrali doma. To nikako ne umanjuje našu dobru igru."

Sad u Koprivnicu stiže Istra pod vodstvom Igora Pamića, koji je poznat upravo po insistiranju na čvrstoj obrani, pa bi Farmaceuti mogli dobiti porciju vlastitog lijeka. "Puljani su napravili pozitivan niz na gostujućim utakmicama. Čvrsta su momčad s čvrstim blokom, imaju iznimno opasne kontre i polukontre. Očekujem da će u Koprivnici Istra krenuti opreznije, željet će nas natjerati u nervozu i bezglavost. Mi moramo biti strpljivi, pametni i konkretni", kaže Sović.

Utakmica je za Koprivničane dakako vrlo važna: "Prvenstveno moramo raščistiti neke stvari sami sa sobom. Moramo konačno oplemeniti dobru igru, u posljednjih tri-četiri utakmice imali smo sve osim golova i pobjede. Također, moramo otkloniti spekulacije oko ostanka u ligi."

U subotu će Sović biti bez Novinića i Vugrinca zbog ozljeda, a može se očekivati dosta promjena u odnosu na Maksimir, jer se u kadar vraćaju nakon kartona Gregurina i Glavica te oporavljenici Purić i Delić.

Ono što svi Farmaceuti međutim moraju shvatiti jest da su susreti do kraja kvalifikacijski za njihov ostanak u Koprivnici, naglašava trener: "Naravno, moramo odlučiti koliko možemo računati na nekoga. Nije važna samo individualna kvaliteta, već i karakter te uklapanje u momčad. Neki, na žalost, ne pokazuju želju za dokazivanjem kao ni sposobnost da budu izloženi psihičkim pritiscima, pa ćemo morati razmisliti kako će nam kadar izgledati iduće sezone."

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax04.05.2013. u 12:14
    Prvo treba razmisliti o trenerskom kadru, pa tek onda o igračkom. Jadan nam klub sa Sovićem na čelu.
    Shadowfax