Rukomet

Čupić: "U Köln ne mislimo ići na odmor, vrebat ćemo svoju priliku"

Damir Žbulj • petak, 03.05.2013.
Čupić: "U Köln ne mislimo ići na odmor, vrebat ćemo svoju priliku"

Nakon što su saznali svog protivnika na završnom turniru EHF Lige prvaka, rukometaši poljskog Kielcea nisu ostali bez nade za plasman u finale, a u optimističnim izjavama prednjačio je hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić, koji je komentirao šanse njegova sastava protiv snažne Barcelone.

Ždrijebom je odlučeno kako će se u polufinalu Lige prvaka, na završnom turniru u Kölnu sastati branitelj naslova THW Kiel i još jedna njemački predstavnik HSV, u redovima kojeg uspješno nastupa hrvatski trojac Duvnjak, Lacković i Vori.

Još je veća kolonija hrvatskih igrača u poljskom Kielceu, gdje se nalaze i Losert, Buntić, Musa, Štrlek, ali i Ivan Čupić, koji je za službene stranice svog kluba analizirao šanse u polufinalnom okršaju s Barcelonom.

Plasman na Final Four ostvarenje sna

"Sretan sam i zadovoljan što smo svladali Metalurg te tako ostvarili san o plasmanu jedne poljske ekipe na Final Four Lige prvaka u Kölnu. Odlična je stvar što smo tamo, a sve ekipe koje su se plasirale su sjajne i imaju potencijal za osvajanje naslova," kazao je u uvodu Čupić.

"Međutim, mi vidimo svoju priliku, pripremit ćemo se na najbolji mogući način za Barcelonu, mislim kako imamo momčad koja može pobijediti svakoga," istaknulo je desno krilo Kielcea, koje je za svoju predstavu u uzvratnom susretu protiv Metalurga osvojio priznanje plasmanom u najbolju sedmorku proteklog vikenda, dok je po izboru glasova čitatelja izabran za najboljeg igrača te sedmorke.

Čupić je svjestan kako za protivnika imaju najsnažnijeg španjolskog protivnika "Znamo kako je, uz financijske probleme koje ima Atletico, Barcelona zasigurno trenutno najbolja ekipa Španjolske. No, tu je i druga strana medalje, jer na papiru njihova momčad izgleda impresivno, ali niti to uvijek ne jamči pobjedu. Vidjeli smo kako su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici izgledali u Madridu."

"Barcelona nije ekipa koju se ne bi moglo dobiti, a pokušat ćemo to mi napraviti u Kölnu," optimistično je za vivetargi.pl zaključio Čupko.

U Köln ne mislimo na odmor

Gledao je Čupić oba dvoboja Barcelone i madridskog Atletica: "S velikim zanimanjem pogledao sam obje četvrtfinalne utakmice Barcelone. Atletico je u prvoj utakmici iskoristio činjenicu kako Barca nije igrala najbolje, isplatila im se agresivna igra. Kod kuće pred svojim navijačima Barcelona je igrala puno bolje, čuda je među vratnicama radio Šarić, gdje su po meni i najbolje pokriveni."

"Mi ćemo vrebati svoju priliku, želimo pokazati svoju najbolju partiju. U Köln ne mislimo ići na odmor," zaključio je u svom stilu uvijek pozitivni Čupić

Još uvijek postoji šansa kako će se u velikom finalu na obje strane terena naći i hrvatski igrači, ako Kielce svlada Barcelonu, a HSV Kiel. Final Four na rasporedu je na samom početku lipnja.

Foto: www.vivetargi.pl

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 16:33
    Bit će hrvatska borba za treće mjesto....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 15:14
    Sretno našim Hrvatima, gdje god se nalazili :)
    Obrisan korisnik