Rukomet

Rukometaši hrvatskog prvaka u misiji rušenja neosvojive sisačke utvrde

Zvonka Keliš • petak, 03.05.2013.
Rukometaši hrvatskog prvaka u misiji rušenja neosvojive sisačke utvrde
Foto: Kristijan Komarica

Iako momčad CO Zagreba u domaćem prvenstvu očekivano niže samo pobjede neugodnih joj gostovanje ne nedostaje, a još jedno takvo ovoga je petka očekuje u Sisku gdje prva momčad Premijer lige, Siscia, unatoč odlasku povećeg broja svojih standardnih igrača, želi svojim gostima prirediti pravo malo rukometno iznenađenje.

Iza rukometaša Croatia osiguranja Zagreb tri su sigurne pobjede, a osvajanje novog naslova prvaka kao cilj koji je stavljen pred ovu ekipu svakim je kolom sve bliži i ostvariv. Sasvim je to realno i očekivano s obzirom da ova momčad u Hrvatskoj nema pravu konkurenciju, no isto tako u domaćoj su ligi ekipe koje protiv apsolutnog favorita u prvenstvu Hrvatske ne mogu izgubiti ništa, a mogu dobiti mnogo. Jedna od tih sasvim sigurno je i Siscia koja je na početku sezone vrlo realno pretendirala na drugo mjesto koje vodi u Regionalnu ligu, no odlaskom svojih ponajboljih igrača u doigravanju teško da može do toliko željenog ostvarenja sna sa starta sezone.

"U Sisku nas čeka još jedno od težih gostovanja gdje nas tamošnji rukometaši sigurno čekaju na krivoj nozi, ali mi si to ne smijemo dozvoliti i idemo i tamo pobijediti", kazao je Špiler nakon dvoboja s Karlovcem.

Po povratku iz Skoplja Zagrebašima nije bilo lako budući da ih je odmah u prvome kolu Lige za prvaka dočekalo gostovanje kod uvijek neugodnog i vječnog rivala Nexea, no momci Kasima Kamenice nisu se na svom terenu pokazali u onom najboljem svjetlu te se kući momčad Zagreba vratila a prvom prvenstvenom pobjedom ove sezone. Vrijeme je tjedan dana kasnije i nakon vrlo dobrog odmora bilo za promociju rukometa u Novskoj uz itekako odlično slavlje nad ekipom Poreča da bi se igrači Borisa Dvoršeka potom uputili u Karlovac na novo neugodno gostovanje gdje je domaćin pružio odličnu igru, no na koncu ipak nije mogao protiv hrvatskog prvaka.

Vrijeme je sada stiglo da se Zagrebovi momci okrenu novim izazovima u Prvenstvu, a oni donose put u Sisak gdje vreba prva ekipa regularnog dijela Premijer lige, Siscia. Dobro trener Dvoršek i njegovi Zagrebaši znaju što ih očekuje u užarenoj atmosferi na parketu dvorane u Sisku, a vremena za popravljanje pogrešaka iz Karlovca nije bilo mnogo.

Iako se najavljivalo kako će većim dijelom Lige za prvaka momčad iz glavnog hrvatskog grada predvoditi njen pomladak, pokazalo se na dosadašnjim gostovanjima kako su iskusni i stariji igrači poput kapetana Zlatka Horvata, Slovenca David Špiler te braće Valčić itekako potrebni Zagrebovim mladcima na putu do novih pobjeda. Jer kada zagusti mladež još nema potrebnu sigurnost i iskustvo da potvrdi prednost, kontrolira rezultat i mirno privede ogled kraju, a to je ono što bi trebala steći upravo kroz naredne prvenstvene dvoboje u kojima bi se ekipi, čak možda već i u Sisku, mogao priključiti i oporavljeni Marko Matić.

Zagrebovi vratari očekuju veliku borbu

"Utakmica sa Siscijom sigurno će biti poput one u Karlovcu, teška i zahtjevna. Očekuje nas agresivan domaćin te se nadam da ćemo u susret ući ozbiljnije i da ćemo uspjeti pobijediti s većom razlikom", za Sportnet je kazao Zagrebov vratar Ivan Stevanović.

Njegov suigrač i kolega među vratnicama, mladi Filip Ivić, jest, pak, izjavio: "Teško će biti u petak u Sisku, no svako naše buduće gostovanje biti će takvo. Međutim, ne smijemo se predavati, moramo nastaviti dalje trenirati i prikazivati igru iz završnice SEHA lige. Takvim pristupom možemo bez problema pobijediti svakoga."

Stoga je trener Dvoršek pojasnio na čemu treba poraditi sa svojom ekipom: "Imamo previše oscilacija u igri, i na tome treba raditi. Trebali smo pregaziti Karlovac, ali smo se mi nakon stečene prednosti u jednom dijelu utakmice opustili, osobito u obrani koju smo loše igrali čime smo dali šansu protivniku da se vrati u utakmicu."

Nakon uvjerljivog osvajanja prvog mjesta u Premijer lige netom prije doigravanja za prvaka momčad iz Siska nanizala je tek jednu pobjedu (Karlovac) te dva poraza (Dubrava, Nexe). Naime, nije to ista Siscia s početka sezone koja je bez problema koračala parketima rukometnih dvorana diljem Hrvatske te koja bi se sada, u završnici sezone, mogla sasvim realno boriti s našičkim Nexeom za hrvatski broj dva. Zbog financijskih problema, kako to inače i biva, u Sisciji je došlo do odlaska povećeg broja igrača te je jedna od najboljih momčad Lige sada ostala praktički na jednoj sedmorci upotpunjenoj juniorima.

Sasvim je stoga sigurno kako sedam igrača ne može na visokoj razini igrati punih 60 minuta, a budući da adekvatnih zamjena nema pitanje je koliko će jaka i čvrsta obrana Siscije, inače njena najjača karika, biti ovoga petka. No, ukoliko Tomislav Nuić pronađe put do Zagrebove mreže te svojim šutevima zapapri svom suparniku, a bivši Zagrebaš Luka Bumbak zaključa svoja vrata može se očekivati itekako zanimljiv ogled četvrtog kola Lige za prvaka. Prorade li uza sve to šut Raiča i Jurjevića, kao i sjajne kontre Čuture i Nuića bit će uistinu uzbudljivo ovoga petka u Sisku.

"Sisak je dobio Karlovac sedam razlike pa očekujem tešku utakmicu, ali isto tako očekujem da ćemo i pobijediti u svim utakmicama doigravanja. Ne bojim se nekog umora, dečki će se osvježiti i biti spremni za Sisciju", kazao je i najavio strateg CO Zagreba uoči ogleda sa Siscijom.

Susret četvrtog kola Lige za prvaka između RK Siscije i CO Zagreba počinje u 19 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Siscia22:39RK Zagreb
Dubrava27:31Karlovac
Nexe Našice31:27Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 12:40
    NEĆE TREBAT STISKATI JER SISAK IGRA PLITKU ZONU JER NEMAJU ROTACIJU i mislim da će lako riješit sisak lakše nego karlovac koji igra dublje zone. A možda budu opet sudili torba i kompa! za svaki slučak da zgb ne bi zgubil koji bod, sramota!
    Obrisan korisnik
  • nido03.05.2013. u 11:33
    Ako bas zagusti onda ZCO stisne gas jos jace i to je to...
    nido