Rukomet

Završen tradicionalni prvosvibanjski turnir u rukometu na pijesku - Dona Jarun kup 2013.

Sportnet • četvrtak, 02.05.2013.
Završen tradicionalni prvosvibanjski turnir u rukometu na pijesku - Dona Jarun kup 2013.

Nakon pet sunčanih dana završen je tradicionalni prvosvibanjski turnir, Dona Jarun kup 2013, koji šestu godinu zaredom organizira Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb. Ove godine odigrano je 117 utakmica u tri dobne kategorije – kadeta, juniora i seniora, a turnir je imao i međunarodni karakter, budući da su se među seniorima i seniorkama našli gosti iz Nizozemske, ekipa Camelot Tilburg...

U kadetskoj konkurenciji natjecalo se šest ekipa djevojčica 1998. i mlađe, 2000. i mlađe, te dječaka 2000. i mlađe, od kojih su mnogi imali svoje premijerne nastupe na pijesku. Najboljima su se pokazali dječaci Maksimir Pastela 1, druge su djevojčice Zaprešić 2, dok su treće mjesto osvojile djevojčice iz Sokol-Libre.

U juniorskoj konkurenciji, u kojoj se okupilo šest muških ekipa 1994. godišta i mlađe, juniori BHC Dubrava u finalu su savladali ekipu Detono Zagreba. U utakmici za treće mjesto debitanti na pijesku, ekipa RK Gospića bila je bolja od ekipe CB Goldfinger Zaprešić.

Najboljim pojedincima među juniorima podijeljene su i prigodne nagrade: lijevo krilo - Tomislav Nedić ( Bhc Dubrava); desno krilo- Karlo Slovenec (Detono Zagreb); pivot – Ivan Kolak ( Bhc Dubrava); marker – Filip Nedić (Rk Gospić); obrambeni igrač Stjepan Babić (Detono Zagreb); vratar – Martin Kolačević (Rk Gospić).

Među seniorkama, prošlogodišnji naslov obranile su aktualne europske prvakinje, ekipa Detono Zagreba, savladavši u finalu kroz raspucavanje ekipu Kontesa Nera. U utakmici za treće mjesto djevojke iz AKRP Zagreb bile su, također u raspucavanju, bolje od ekipe Sokol.

Ove godine je ženska konkurencija bila posebno jaka, budući da su se na jednom mjestu našle čak tri ekipe (Detono Zagreb, Sokol, Camelot Tilburg) koje će sudjelovati na EBT Mastersu, europskom klupskom prvenstvu koje će se za mjesec dana odigrati u Umagu.

U muškoj konkurenciji ponovljeno je prošlogodišnje finale, u kojem su se sastale ekipe Detono Spizza Zagreb i Let Cepelin Toma-soft, i rezultat je bio isti. Naslov najboljih među 14 prijavljenih ekipa pripao je ekipi aktualnih europskih prvaka, Detono Spizza Zagreb. Za treće mjesto izborila se ekipa Sokola, savladavši ekipu Pa Kaak.

Vrijedi napomenuti da je u muškoj konkurenciji odigrano 50 utakmica, od kojih su mnoge bile vrlo izjednačene i završavale raspucavanjem, što je prijavljenim ekipama dalo dobru priliku za uigravanje prije nadolazećeg Prvenstva Hrvatske.

Kao i u juniorskoj konkurenciji, izdvojeni su najbolji pojedinci među seniorkama i seniorima.

Seniorke:
- Lijevo krilo - Matea Jurilj (Akrp Zagreb)
- Desno krilo - Katja Heraković (Detono Spizza Zagreb)
- Pivot – Iva Livaić (Kontesa Nera)
- Marker – Nikolina Vojić (Sokol)
- Obrambeni igrač – Tea Milić (Detono Spizza Zagreb)
- Vratar – Janja Golubić (Kontesa Nera)

Seniori: - Lijevo krilo - Hrvoje Biuklić (Let Cepelin Toma-Soft)
- Desno krilo - Tomislav Nedić (Pa Kaaak)
- Pivot – Matej Semren ( Sokol)
- Marker – Matej Sošić (Detono Spizza Zagreb)
- Obrambeni igrač – Valentino Valentaković (Detono Zagreb)
- Golman – Matej Grubišić (Pa Kaak)

Između muškog i ženskog finala održan je i standardni dio ovog turnira, Trophy Challenge, natjecanje u kojem natjecatelji pokušavaju oduševiti gledatelje atraktivnim potezima. Gledatelji su najsnažnijim pljeskom nagradili Tomislava Nedića, koji je istu titulu najatraktivnijeg poteza osvojio i na prošlogodišnjem Kupu.

Osim rekordnog broja dana, te broja utakmica, ove godine Dona Jarun kup 2013 imao je još jednu novost – finala su se mogla pratiti ekskluzivno na Sportnetu, putem streaminga, zahvaljujući medijskom sponzorstvu maxisport.tv. Snimke utakmica bit će dostupne i nadalje na web stranici. Direktor turnira Igor Požeg izrazio je na kraju svoje zadovoljstvo provedbom i sadržajem turnira:

"Termin turnira pokazao se kao pun pogodak, budući da čak četiri hrvatske ekipe sudjeluje uskoro na europskom klupskom prvenstvu, te im je turnir odlično poslužio za uigravanje i otkrivanje grešaka. No čak više od tog veseli nas i broj novih ekipa, kao i mladih nada hrvatskog rukometa, što nam pokazuje kako ovaj sport postaje sve popularniji i među najmlađim uzrastima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!