Rukomet

Lokomotiva na Budućnost, Podravka s Metalurgom za finale Regionalne lige

Jelena Bagarić • subota, 04.05.2013.
Lokomotiva na Budućnost, Podravka s Metalurgom za finale Regionalne lige
Foto: Davor Sajko

Polako se u svim ženskim rukometnim natjecanjima približava kraj, pa tako i u Regionalnoj ligi. Oba hrvatska predstavnika, Podravka i Lokomotiva, izborile su nastup na Final fouru koji će se 18. i 19. svibnja održati u crnogorskom Tivtu.

Podravke Vegeta i Lokomotiva dokazale su svoju kvalitetu i u Regionalnoj ligi plasiravši se na samu završnicu gdje će se među četiri ekipe iskristalizirati ona najbolja. Osim dva hrvatska kluba Final four zborila je Budućnost, te makedonski Metalurg.

Prva tri kluba bila su sigurna za završnicu, no Metalurg je čekao da Zaječar odigra sve svoje zaostale utakmice kako bi saznao je li se kvalificirao ili će mjesto morati prepustiti Amazonkama. No, rukometni klub Zaječar povukao se iz daljnjeg natjecanja zbog nemogućnosti odigravanja svih šest zaostalih utakmica.

Naime, zbog zgusnutog rasporeda u domaćem Kupu i Prvenstvu, Zaječar ne stigne do 18. svibnja odigrati svih šest zaostalih utakmica, te je jednostavno odustao od daljnjeg natjecanja. Problem se pojavio već na početku sezone je, kada zbog priprema i odigravanja kvalifikacijskih susreta za Ligu prvakinja, Zaječar pomalo zanemarivao utakmice Regionalne lige.

U konačnici se našao "pred zidom", odnosno vremena za odigravanje šest zaostalih utakmica više nije bilo. Tako Podravka, Budućnost, Biseri i Jagodina (i prvi i drugi susret) nisu imali priliku odmjeriti snage sa Zaječarom.

Zbog ovakve situacije, svim sudionicima Final foura brišu se bodovi koji ostvarili u utakmicama za Zaječarom, odnosno u slučaju poraza jednostavno se ta utakmice briše. Ostalim klubovima u Regionalnoj ligi saldo utakmica i bodova ostaje isti jer ukupni poredak nije bitan.

Parovi polufinala Final foura određivali su se po principu prvi s četvrtim, drugi s trećim. Tako će prvoplasirana Podravka igrati s Metalurgom, dok će Lokomotiva za finale morati pobijediti braniteljice naslova, ekipu Budućnosti.

Polufinalne utakmice su na rasporedu u subotu 18. svibnja 2013. Prva će na teren Podravka čiji susret s Metalurgom počinje u 17 sati, dok će Lokosice s Budućnosti igrati u 19 sati. Finale se igra dan kasnije, a satnica ostaje ista, dakle finale u 19, a utakmica za treće mjesto u 17 sati. Sve utakmice igrat će se u Tivtu, točnije u sportskoj dvorani Župa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!