Nogomet

Kayserispor Roberta Prosinečkog svladao Trabzonspor i skočio na šesto mjesto Superlige

Igor Šestak • subota, 04.05.2013.
Kayserispor Roberta Prosinečkog svladao Trabzonspor i skočio na šesto mjesto Superlige
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski trener Robert Prosinečki upisao je novu pobjedu na klupi turskog Kayserispora. U sklopu 32. kola Superlige njegova je momčad s na domaćem terenu pobijedila Trabzonspor rezultatom 2:1 i skočila na odlično šesto mjesto.

Nakon dva kola bez pobjede, Kayserispor Roberta Prosinečkog vratio se na pobjedničku stazu. U 32. kolu turske Superlige pobijedio je Trabzonspor 2:1 i skočio na odličnu šestu poziciju prvenstvene ljestvice.

Za momčad Trabzonspora trenutno nastupaju neki poznata nogometna imena poput Didera Zokore, Mareka Čecha i Halila Altintopa, a u prvih 45 minuta mreže su mirovale.

Prosinečki je ključni potez povukao u 60. minuti kada je Okaya Yokuslua zamijenio Nizozemcem Diegom Biseswarom. Samo tri minute kasnije on mu je uzvratio vodećim pogotkom za Kayserispor, a u 76. minuti Prosinečki se ponovno radovao. Za 2:0 strijelac je bio Brazilac Bobo.

Gosti su u završnici opasno prijetili i došli su do pogotka nade u 88. minuti preko Olcana Adina. Izjednačiti ipak nisu uspjeli i sva tri boda ostala su na stadionu Kadir Has Sehir. Bila je to 25. utakmica Roberta Prosinečkog na klupi Kayserispora i 11. pobjeda. Na kontu ima i šest remija te osam poraza.

Ovom pobjedom Kayserispor je na tablici preskočio današnjeg suparnika te Genclerbirligi, a peta Kasimpasa bježi mu samo jedan bod. U idućem kolu gostovat će upravo kod Kasimpase.

Superliga, 32. kolo:
Kayserispor - Trabzonspor 2:1 (Biseswar 63', Bobo 76' / Adin 88')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido05.05.2013. u 14:44
    Heben Robi, dobro on ovo gura...
    nido
  • Tizzou05.05.2013. u 00:44
    Žuti zna.
    Tizzou
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 00:33
    bravo Robi !!!
    Obrisan korisnik