Košarka

Tomić: "Pitanje je tko će se uopće odazvati u reprezentaciju ako Repeša ne bude izbornik"

Branimir Korać • nedjelja, 05.05.2013.
Tomić: "Pitanje je tko će se uopće odazvati u reprezentaciju ako Repeša ne bude izbornik"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Europsko prvenstvo u Sloveniji i nije tako daleko kako se čini. Reprezentacije već imaju plan priprema, izbornici se odavno znaju dok je u Hrvatskoj nenormalna situacija u kojoj se baš ništa ne zna. Upravo iz tog razloga razumljiva je frustriranost igrača...

Iako iz Saveza i od strane izbornika (?) Jasmina Repeše priča oko reprezentacije nailazi na smirujuće tonove, situacija je daleko od dobre. Još uvijek se ne zna tko će voditi reprezentaciju, Repeša ne zna što će biti s Unicajom, u Savezu se nadaju Repeši na klupi, a pitanje je što će se dogoditi ukoliko on ne bude u mogućnosti voditi reprezentaciju.

Najgore najave pokazuju da bi dobar dio igrača mogao čak i eskivirati nastup na Europskom prvenstvu ukoliko Repeša ne bude izbornik i tko ih može kriviti za to? Da se barem znalo ranije tko će biti izbornik, do ove situacije ne bi niti došlo, ne bi bilo niti negativne reakcije igrača, a oni su posljednji koji se trebaju baviti s pitanjem izbornika.

"Ne znamo ništa više nego što smo znali prije čuvenog sastanka preko Skypea. O čemu uopće možemo razgovarati kada ne znamo niti tko će biti izbornik? Nikako mi nije jasno, ima li HKS uopće pričuvno rješenje ukoliko Jasko ne bude mogao voditi reprezentaciju? Što onda? Repešu razumijem i njemu nije lako, ali postoji li uopće druga opcija?", ogorčeno je za Sportske novosti govorio Ante Tomić.

Tomić je izrekao i rečenicu koje su se bojali svi zaljubljenici u košarku u Hrvatskoj.

"Bojim se da ako se sada Repeša ne pojavi na pripremama da se pola reprezentativaca neće odazvati, a za sve je kriv Savez. Savez je već morao imati spremnu pričuvnu opciju koja bi bila u kontaktima s igračima, a igrači bi trebali već odavno imati plan priprema. To se sve odavno moralo znati, mi se okupljamo za dva mjeseca, to će jako brzo proći."

Barcelonin centar istaknuo je još jednu važnu stvar kao preduvjet za odličan rezultat u Sloveniji.

"Svi koji se pojavimo u reprezentaciji, moramo staviti svoj ego po strani. Nećemo imati vodeće uloge kao u klubovima, možda prvi to budem ja, moramo ispočetka stvoriti kemiju u reprezentaciji. To se stvara godinama, a mi moramo u kratkom roku. Mislim da smo sposobni u ovom kaosu izvući nešto pozitivno na kraju. Među igračima nema loših karaktera, samo se nadam da se opet neće dogoditi situacija da nam opet nešto nedostaje", smatra Tomić.

U iskrenom istupu Tomiću nema tko što zamjeriti, ono što je normalno za većinu reprezentacija i za sve one najbolje kojima Hrvatska teži doći u društvo, za nas je nenormalno. U svakom slučaju, slijede krucijalni dani za hrvatsku košarku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 12:06
    tomiću budaletino, kakve su to kretenske izjave? šta je reprezentacija repešina, ili možda hrvatska???
    Obrisan korisnik
  • litleben06.05.2013. u 09:12
    Svaka čast na igrama ove sezone. Imamo 6-7 igrača koji su u vrhu eurolige, pa i evropske košarke. No izgleda, kako su u glavama svi prolupali, kada se oslanjaju na Repešu. Sjetimo se samo prošlog ljeta i kvlifikacija za EP. Nakon cjeloljetnih priprema mi smo se mučili s Mađarima, a Ukrajince... [više na forumu]
    litleben
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 22:35
    Cijeli razgovor sa Tomićem je izašao u subotu u SN. Dobro govori Ante.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 20:38
    Odjednom hrvatska kosarka ovisi o nekom Jasminu Repesi koji nas je posljednji put obrukao kada je vodio repku sa 6 centara i 4 playa. Smijesno
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina05.05.2013. u 19:47
    znači igrač mora dati 200% sebe za svoju državu a ta ista država radi sprdačinu od hrvatske košarke?! ili trebaju igrati svi ili svi trebaju otkazati nastup. otkaz jednog ili dva igrača ne povlači za sobom ništa. otkaz 12 najboljih hrvatskih igrača može imati veliki utjecaj za buduće stvaranje... [više na forumu]
    pikepiletina