Nogomet

U17: Rusija uvjerljivo svladala Ukrajinu za vodeće mjesto u "hrvatskoj" skupini

Josip Piršljin • nedjelja, 05.05.2013.
U17: Rusija uvjerljivo svladala Ukrajinu za vodeće mjesto u "hrvatskoj" skupini
Foto: Kristijan Komarica

Na Europskom kadetskom prvenstvu osim utakmice Hrvatske i Italije odigrano je još tri susreta. Rusija je u skupini B preuzela vodeće mjesto nakon uvjerljivog slavlja protiv Ukrajine, a do pobjeda su u skupini A stigli Slovačka i Švedska.

Reprezentacija Hrvatske ispod 17 godina osvojila je prvi bod na Europskom prvenstvu koje se održava u Slovačkoj. Kockasti su odigrali 0:0 protiv Italije, a u istoj je skupini Rusija s uvjerljivih 3:0 pobijedila Ukrajinu i tako preuzela vodeće mjesto.

U gradu Zlate Moravce mladi Rusi i Ukrajinci nisu uspjeli zatresti mreže u prvih 45 minuta, ali su u nastavku reprezentativci Rusije postigli čak tri pogotka. Najprije je Kodžanijazov u 47. minuti iz slobodnog udarca lijepo pogodio za 1:0, a nakon njega u strijelce se upisao i Majrovič. Pred kraj susreta konačnih 3:0 postavio je Zemaletdinov.

Domaćin turnira, Slovačka, upisao je pobjedu u svom debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu. Slovaci su pobijedili Austriju pogotkom Slaninke u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaća je ekipa bila bolja kroz veći dio utakmice i nekoliko je puta pogađala vratnicu, a Austrijancima je pred kraj zbog drugog žutog kartona isključen Steiner.

Istim je rezultatom pobijedila i Švedska Švicarsku. Šveđani su također po prvi puta na Europskom kadetskom prvenstvu, a slavlje u prvoj utakmici donijelo im je podjelu prvog mjesta skupine zajedno sa Slovačkom. Skandinavci su u 90 minuta igre stvorili već broj prilika i bili opasniji, a pobjedu im je u Žilini donio Engvall udarcem iz 38. minute.

Europsko prvenstvo U17:

Skupina A
Slovačka - Austrija 1:0
Švedska - Švicarska 1:0

Poredak:
1. Slovačka 3
2. Švedska 3
3. Austrija 0
4. Švicarska 0

Skupina B
Hrvatska - Italija 0:0
Rusija - Ukrajina 3:0

Poredak:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 1
3. Italija 1
4. Ukrajina 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!