Automoto

Marquez: "Znao sam da je moguće pretjecati u zadnjem zavoju, ali žao mi je zbog sudara"

Igor Šestak • ponedjeljak, 06.05.2013.
Marquez: "Znao sam da je moguće pretjecati u zadnjem zavoju, ali žao mi je zbog sudara"
Foto: EPA

Španjolski motociklist Dani Pedrosa slavio je u nedjelju na svojoj domaćoj Velikoj nagradi u Jerezu, a nakon utrke bio je vrlo sretan zbog svoje prve ovosezonske i 23. pobjede u MotoGP karijeri. Mnogo zanimljivije bilo je iza njegovih leđa, gdje su veliku bitku za drugo mjesto vodili Marc Marquez i Jorge Lorenzo. Ona je završila sudarom u posljednjem zavoju, kojim je profitirao Marquez i uzeo drugo mjesto. Nakon utrke rekao je da mu je žao zbog sudara, dok je Lorenzo poručio da je trebao ranije zatvoriti vrata.

Nedjeljna utrka za Veliku nagradu Španjolske ponudila je mnogo uzbuđenja. U početnoj fazi zanimljivu su bitku vodili Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, a kao pobjednik je iz nje izašao Hondin vozač i odjurio do svoje 23. pobjede u karijeri. Yamahin adut tada se okrenuo čuvanju druge pozicije od drugog Hondinog motociklista Marca Marqueza, no nije uspio. U kontroverznom posljednjem krugu Španjolci su se sudarili u posljednjem zavoju, a bolje je prošao Marquez i uzeo drugo mjesto, dok je treće pripalo Lorenzu.

Pedrosa se nakon dvije utrke našao pod pritiskom jer je dvaput bio slabije plasiran od debitanta Marqueza, ali u Španjolskoj je taj pritisak skinuo sa svojih leđa. "Bila je to prekrasna utrka za mene. Fantastičan je osjećaj slaviti pred domaćim navijačima, no nije bilo lako. Morao sam biti oprezan jer su mi gume bile na samoj granici. Zbog toga nisam mogao napadati u drugom dijelu utrke, ali sam uspio sačuvati prednost koja mi je donijela pobjedu", izjavio je.

Rossi nezadovoljan formom

"Nažalost, nisam imao dovoljno brzine u početnoj fazi utrke jer nismo pronašli odgovarajući balans motocikla. Izgubio sam mnogo, a kasnije u utrci nije bilo loše. U jednom sam dijelu vozio sličnim ritmom kao Jorge i Marc. Moramo se primiti posla jer nismo očekivali da će Honde u ovoj utrci biti brže od nas. Također, Lorenzo je brži od mene pa moram s momčadi poraditi na postavkama mog motocikla", izjavio je nakon osvajanja četvrtog mjesta Valentino Rossi.

Marc Marquez stigao je do trećeg pobjedničkog postolja u svojoj trećoj utrci u MotoGP klasi i trenutno je vodeći motociklist Svjetskog prvenstva. Događaje u zadnjem krugu je ovako opisao: "Stigao sam blizu Lorenzu na ulasku u posljednji krug i pokušao ga preteći, ali sam u jednom zavoju otišao preširoko. Ipak, nisam želio odustati jer sam vidio snimke u kojima su Valentino i Dani pretjecali u posljednjem zavoju staze. Učio sam od njih i znao sam da je moguće."

"Žao mi je zbog Jorgea i naravno da nisam želio da dođe do sudara, ali mislim da je najvažnije da smo obojica stigli do cilja. Mislim da je za navijače to bio uzbudljivi posljednji krug", rekao je 20-godišnji vozač Honde pa dodao: "Da je netko to napravio meni, naravno da bih bio ljut. Ne zbog poteza, nego zbog gubitka pozicije."

Lorenzo je nakon utrke bio očekivano ljut, no nije želio previše govoriti o incidentu u posljednjem zavoju. Samo je kratko prokomentirao: "Napravio sam dvije pogreške u utrci. Loše sam startao i nisam na vrijeme zatvorio vrata u posljednjem zavoju."

Priliku za revanš Hondinim vozačima Lorenzo će imati za dva tjedna kada je na stazi Le Mans na rasporedu Velika nagrada Francuske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!