Rukomet

Dvoršek: "Dubrava zna igrati rukomet, ima odlične navijače i kvalitetan kolektiv"

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 06.05.2013.
Dvoršek: "Dubrava zna igrati rukomet, ima odlične navijače i kvalitetan kolektiv"

Momčad CO Zagreba nastavlja svoj put ka obrani naslova prvaka Hrvatske. Nakon četiri sigurne pobjede pred Zagrebašima je novo neugodno gostovanje, ovoga puta kod gradskog suparnika, ekipe Dubrave. Trener Dvoršek stoga je najavio što to njegove momke očekuje u utorak u dvoboju petoga kola te kakvo je zdravstveno stanje u redovima hrvatskog prvaka.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb ovog će utorka nastaviti svoj pohod na domaće prvenstvo, a ogled petoga kola hrvatski će prvak odigrati u SD Dubrava kako bi onu posljednju prvenstvenu utakmicu mogao odigrati na svom terenu i pred svojom publikom. Nov i nimalo ugodan dvoboj protiv Dubrave Zagrebaši će dočekati sa stopostotnim učinkom, točnije, s četiri ostvarene pobjede, dok će njihov gradski rival u susret krenuti s polovičnim učinkom, odnosno s dvije pobjede, ali i dva poraza iza sebe.

Bez Brozovića po nove pobjede

Tek nakon što se oporavio Marko Matić te se CO Zagreb našao u svom punom sastavu, ozljedu je zaradio mladi kružni napadač Ilija Brozović koji sasvim sigurno svojoj ekipi neće moći pomoći u nekoliko narednih ogleda: "Odlična je vijest da nam se nakon dugo vremena vratio Matić, ali katastrofalna da smo izgubili Brozovića. On je ozlijedio koljeno na utakmici protiv Siska i treba vidjeti koliko je teška njegova ozljeda, ali u ovome trenutku situacija nije obećavajuća. Nadam se da se ne radi o teškoj ozljedi, ali sigurno je da neko vrijeme neće na parkete. Više ćemo znati krajem tjedna nakon magnetske rezonance", otkrio je Dvoršek.

Dan uoči zanimljivog ogleda protiv dobro posložene momčadi Dubrave predvođene trenerom Hrvojem Horvatom trener Zagrebaša Boris Dvoršek kazao je riječ, dvije o utakmici koja očekuje njegove momke: "Iako smo mi domaćini protiv Dubrave utakmica se igra na njihovu parketu i za nas će to biti još jedno neugodno gostovanje nakon Našica, Karlovca i Siska. Sve su to slične utakmice, dosta protivničkih igrača koji se žele dokazati upravo protiv Zagreba. Svaki naš slabiji ulazak u utakmicu može nam stvoriti probleme. Nas veseli što smo u Sisku napravili jedan iskorak, odigrali kvalitetnu utakmicu svih 60 minuta i stvorili najveću prednost ove sezone. To želim vidjeti i protiv Dubrave i u svim preostalim utakmicama."

"Želim ozbiljan ulazak u utakmicu, kao i maksimalnu agresivnost u obrani, a ne želim vidjeti opuštanje niti jedne sekunde. Možemo reći da nama ne ide na ruku što je Dubrava izgubila od Karlovca, jer će sada pokušati te bodove nadoknaditi protiv nas. Ipak, s jednim pravim i ozbiljnim pristupom mi ne bismo smjeli imati problema", nadodao je Zagrebov strateg.

Rukometaši Dubrave uistinu su zanimljiv protivnik koji na svom terenu može iznenaditi, stoga je Dvoršek istaknuo nekoliko jačih strana ove ekipe: "Njihov ključni igrač je vratar Igor Totić, naime, Dubrava je ostvarila dvije pobjede na otvaranju prvenstva baš zbog toga što je Totić branio maestralno. Međutim, u posljednja dva susreta on nije bio na razini na koju je sam navikao suigrače i Dubrava je izgubila obje utakmice."

U redovima druge zagrebačke momčadi u Ligi za prvaka Hrvatske na posudbi se našao i član CO Zagreba koji zasigurno ima veliku ulogu u svojoj ekipi, posebice zbog dobrih igara koje prikazuje u posljednje vrijeme, no ima Dubrava osim mladog Ante Kaleba još nekoliko vrlo dobrih igrača: "Ante Kaleb je njihov organizator igre, igrač oko kojega se sve vrti. Dobar je i Pavlović, krila im nisu loša i sve to je njihov trener odlično posložio. Rekao bih da je Dubrava ekipa koja zna igrati rukomet, ima odlične navijače i kvalitetan kolektiv", zaključio je Dvoršek.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 16:02
    i da mogli bi jednom spomenut malog cindrica iz karlovca koji je space shuttle za ovog kaleba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 16:00
    nedaj boze napisati jedan clanak o rk karlovac u kojem je 99% domacih igraca i vec su 2 god za redom u ligi za prvaka. bar ste rezultat mogli napisati od jucer kad je karlovac pobjedio u dubravi, al ne vi najavljujete utakmicu u kojoj vrabci na grami znaju pobjednika.. zbilja ste smijesni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2013. u 14:41
    ovaj rk zagreb s gobcem je predosadan
    Obrisan korisnik