Liga prvakinja - završnica, finale - prve utakmica, 05.05.2013.
Larvik HK
Larvik HK 21:24 Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC

Furioznim drugim dijelom Gyori došao do pobjede nad Larvikom

Jelena Bagarić • ponedjeljak, 06.05.2013.
Furioznim drugim dijelom Gyori došao do pobjede nad Larvikom

Nakon što su prošle godine ostale poražene od Budućnosti zbog manjka pogodaka u gostima, rukometašice Győra ništa ove sezone ne prepuštaju slučaju. U prvoj finalnoj utakmici Lige prvakinja slavile su na gostovanju u Larviku te su došle na korak do podizanja trofeja osvajačica najelitnijeg europskog natjecanja.

Larvik - Győri Audi ETO KC 21:24 (13:12)

Velika borba vodila se od samog početka na parketu Larvik arene. Dvije realno najbolje ekipe u ovoj sezoni sastali su se po treći puta u Ligi prvakinja. Nakon dvije utakmice u grupi došla je na red ona prva od dvije finalne utakmice. U grupnoj fazi oba puta je Győri bio bolji, a i u ovoj utakmici je to pokazao.

Nešto bolje u susret su krenule igračice Larvika, koje su na krilima Linn Jorum Sulland došle do rezultata 6:4. Sulland je tri puta bila precizna i donijela je prednost na stranu svoje ekipe. No, kratko je oduševljenje u dvorani trajalo. Jovanka Radičević odgovorila je sa svoja tri pogotka i prebacila prednost na stranu Győra.

Međutim, rukometašice Ole Gustava Gjekstada nisu se predale, već su uzvratile istom mjerom. Postigle su četiri pogotka za redom s kojima su nadoknadile zaostatak i prešle u vodstvo. Rukometašice Győra i tu su prednost Larvika sustigle i izjednačile na 12:12. Ipak, sa sirenom precizna je bila Isabel Blanco te prednost na poluvremenu odlazi na stranu domaće ekipe.

U nastavku se činilo da Larvik neće dopustiti svojim protivnicama da slave i u njihovom trećem susretu. Agresivnim startom brzo su došle do rezultata 17:13 i izgledalo je vrlo obećavajuće za Larvik. Na vratima Győra u tim trenucima se počinje isticati Katrine Lunde Haraldsen koja ulazi u seriju obrana. Njezine suigračice u polju dobile su vjetar u leđa te su kontrama uspjele nadoknaditi zaostatak i prijeći u vodstvo.

Najzaslužnije za preokret uz Lunde bile su Görbicz, Loke i Radičević koje su zajedno postigle šest uzastopnih pogodaka. Trudile su se Norvežanke držati rezultat u neizvjesnosti, no u samoj završnici Görbitz postiže tri pogotka a Amorim je stavila "točku na i" pogodivši za 20:24 u posljednjim trenucima susreta.

Do isteka 60. minute Lunde Haraldsen obranila je fantastičnih 20 protivničkih udaraca. S druge strane nije puno zaostala ni veteranka Cecila Leganger koja je skupila 17 obrana. Kod Györa u igri su se istakle Anita Görbitz koja je postigla osam pogodaka, te Loke i Radičević koje su postigle šest, odnosno pet pogodaka. U ekipi Larvika pivotmenica Isabel Blanco postigla je šest pogodaka, a Riegelhuth Koren i Sulland dodale su po četiri.

Druga finalna utakmica igra se 11. svibnja u Veszpremu s početkom u 15:15 sati. Rukometašice Györa u tom će susretu sigurno tražiti pobjedu, no Norvežanke sigurno nisu digle bijelu zastavicu. Paklenih 60 minuta odigrat će se u Veszpremu, a ekipa koja bude koncentriranija u ključnim trenucima podignut će pehar Lige prvakinja.

Valja spomenuti da su suci uzvratne utakmice Matija Gubica i Boris Milošević inače najbolji hrvatski sudački par kojima je ovo treće finale nekog velikog natjecanja u tri godine.

Foto: Svein André Svendsen

Liga prvakinja - završnica

finale - prve utakmica

Larvik HK21:24Győri Audi ETO KC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!