Nogomet

Ivković: "Ne bježim od uloge favorita. Bolji smo od Hajduka i imamo laganu prednost"

Branimir Korać • utorak, 07.05.2013.
Ivković: "Ne bježim od uloge favorita. Bolji smo od Hajduka i imamo laganu prednost"
Foto: Bruno Karadža

Srijeda je dan rezerviran za prvu utakmicu finala Kupa u kojoj se sastaju Hajduk i Lokomotiva. Domaćin prvog dvoboja bit će Hajduk, a trener Lokosa Tomislav Ivković želi već na Poljudu do dobrog rezultata...

Iako u finalu Kupa ne igraju Hajduk i Dinamo, bit će to dvoboj Hajduka protiv momčadi prepune igrača koji imaju dosta dodirnih točaka s njihovim najvećim rivalom. Splićani u ovom finalu žele do trofeja i samim time spasa sezone za koju se niti sami ne mogu odlučiti je li uspješna ili neuspješna.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković prihvaća ulogu favorita u ovom finalu i želi sa svojom momčadi doći do prvog trofeja.

"Prihvaćam ulogu favorita u ovom finalu. Bolji smo od Hajduka i imamo laganu prednost gledano kroz dvije utakmice", istaknuo je Ivković na današnjoj pressici.

Iako prihvaća ulogu favorita, Ivković ističe kako Hajduk ima dobru momčad i da cijeni njegove igrače.

"Opasni su, dobri su i Vuković, Andrijašević, Caktaš, Sušić, Kouassi, Maloča, a upravo im je Kouassi donio novu dimenziju. Međutim isto tako sam uoči da olako pada i bilo bi dobro da sudac i na to obrati pozornost. Očekujem i Jozinovićev nastup, on je drzak igrač koji povuče momčad, u kontaktu je s publikom, sucima, igrač po mom guštu", dodao je Ivković.

Posebne pohvale ostavio je za Igora Tudora. "Tudor je mlad i ambiciozan trener koji ima sve kvalitete da jednog dana bude veliki trener. Vodili su ga između ostalih i Capello i Ancelotti i sigurno je i od njih nešto pokupio. Ipak očekujem da će se protiv nas vratiti Krstičevićevoj taktici."

Jedan od onih koji su nosili dres Hajduka (iako samo u juniorskom stažu), a danas su u Lokomotivi je Mate Maleš.

"Atmosfera je odlična i jedva čekamo utakmicu. Nema većeg gušta nego pobijediti Hajduk na Poljudu. Svi jedva čekamo ovu utakmicu i nadamo se najboljem", istaknuo je Maleš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 15:48
    a ovi neinteligentni pokušaji podbadanja jozinovića i kuassia?? kao baca se, teatralan je. treba sudac to proučiti.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir08.05.2013. u 12:48
    2x sam pročitao članak, da vidim o čemu se radi. Zašto je Ivković "bahat i ogavan". Nigdje to nisam primjetio. Ivković je pohvalio čak 7 igrača Hajduka, vrlo pozitivno se izrazio o Tudoru i kaže da ovaj ima sve predispozicije da napravi dobru trenersku karijeru. Znači ostaje jedino da neke smeta to... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 21:31
    stvarno ogavan lik ovaj ivkovic. laje i pametuje kao da je u najmanju ruku ferguson. a lako im se svima sakrivat iza mamića mafijoze
    Obrisan korisnik
  • cameosis07.05.2013. u 18:42
    vama uloga favorita, hajduku pobjeda i svi zadovoljni.
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 18:38
    To je dkaz snage Dinama na ovim prostorima.Dinamo jedan i Dinamo dva neprikosnoveni ,takav sustav natjecanja omogučeno je vjerovatno jedino u Hrvatskoj
    Obrisan korisnik