Ostali sportovi

Kišerlovski: "Razmišljao sam o sprintu za pobjedu, ali činilo mi se dosta riskantno"

Igor Šestak • srijeda, 08.05.2013.
Kišerlovski: "Razmišljao sam o sprintu za pobjedu, ali činilo mi se dosta riskantno"
Foto: EPA

Završene su prve četiri etape biciklističke utrke kroz Italiju, a hrvatski predstavnik Robert Kišerlovski ima dosta razloga za zadovoljstvo. U utorak je etapu završio na odličnom devetom mjestu, a u ukupnom poretku drži 17. poziciju. Nakon tog odličnog rezultata istaknuo je težinu utrke Giro d'Italia, a svjestan je kako najteže dionice tek dolaze i zbog toga u ranoj fazi ne želi previše riskirati.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski odlično je započeo nastup na ovogodišnjoj utrci kroz Italiju. Nakon prve četiri etape drži 17. mjesto u ukupnom poretku, a pritom je upisao dva odlična rezultata. U ponedjeljak je na trećoj etapi osvojio 11. mjesto, a u utorak je na četvrtoj etapi bio odličan deveti.

"Momčad za sada funkcionira odlično i omogućila mi je plasman u vrhu", poručio je Kišerlovski za službene stranice momčadi RadioShack pa se osvrnuo na završnicu četvrte etape u kojoj se našao u vodećoj skupini od 36 biciklista: "Na samom kraju etape, na kategoriziranom usponu, nisam bio tako brz, ali bilo je dobro. Kako smo se približavali cilju razmišljao sam o sprintu za pobjedu, ali činilo mi se dosta riskantno. Još je dug put pred nama, a već sad mi se čini da vozimo deset dana."

"Oni najveći usponi tek dolaze pa ćemo vidjeti kako će čije noge tada funkcionirati", bacio je pogled prema nadolazećim etapama Gira Kišerlovski.

Šef momčadi RadioShack Luca Guercilena bio je zadovoljan rezultatom: "Bila je to teška etapa s vrlo lošim vremenskim uvjetima na kraju. Robert je uspio ispratiti vodeću skupinu i bio je vrlo blizu prve trojice tako da možemo biti zadovoljni. Nadali smo da možda može nadoknaditi koju sekundu u ukupnom poretku, ali i ovako je sve završilo dobro. Ovo je pravi Giro, vrlo je težak i u vrhu poretka se nalazi 30 ili 40 odličnih natjecatelja."

Uoči pete etape koja je na rasporedu u srijedu poslijepodne Kišerlovski drži 17. mjesto u ukupnom poretku, a za vodećim Lucom Paolinijem zaostaje točno jednu minutu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!