Tenis

Mrdeža u četvrtfinalu Trnave, Tomljanović i Savić zaustavljene u drugom kolu

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2013.
Mrdeža u četvrtfinalu Trnave, Tomljanović i Savić zaustavljene u drugom kolu

Od tri hrvatske tenisačice koje su u četvrtak bile u akciji na ITF turnirima, tek je Tereza Mrdeža uspjela izboriti pobjedu. Mrdeža se plasirala u četvrtfinale Trnave gdje je Ajla Tomljanović poražena u drugom kolu dok je Ana Savić eliminirana u drugom kolu Fukuoke...

Tereza Mrdeža uspjela je proći u četvrtfinale 75 tisuća dolara vrijednog Challengera u Trnavi. U drugom kolu je igrala protiv iskusne Grkinje Eleni Daniilidou koja je sredinom trećeg seta predala meč.

Daniilidou je uzela prvi set sa 6:4, ali nakon toga je Mrdeža dominirala, uzela je drugi set sa 6:3 da bi u trećem setu kod 3:1 za hrvatsku tenisačicu, Grkinja predala meč.

U četvrtfinalu će Mrdeža igrati protiv 20-godišnje Srpkinje Aleksandre Krunić koja ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri.

Ajla Tomljanović nije uspjela napraviti isto i zaustavljena je u drugom kolu. Protivnica joj je bila slovačka kvalifikantica Kristina Kučova koja je slavila sa 6:3, 6:4. Inače, ovo je bio treći meč Tomljanović i Kučove, a Slovakinja je prethodna dva izgubila.

Neuspješna je bila i Ana Savić koja je poražena u drugom kolu Challengera u Fukuoki.

Zanimljivo, to je jedini turnir ovaj tjedan koji se igra na travnatoj podlozi, a od Savić je uspješnija bila peta nositeljica Zarina Diyas iz Kazahstana sa 6:4, 6:0.

ITF Trnava, drugo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Eleni Daniilidou (Grčka, 8) 4:6, 6:3, 3:1, predaja
Kristina Kučova (Slovačka, Q) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 6:4.

ITF Fukuoka, drugo kolo:
Zarina Diyas (Kazahstan, 5) - Ana Savić (Hrvatska) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac09.05.2013. u 23:08
    bravo Tereza
    teniosac