Kup Ž - Završnica, finale, 10.05.2013, 17:30 h
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 33:25 Lokomotiva

U vječnom derbiju Podravka lako protiv Lokomotive za 19. naslov osvajačica Kupa

Iz Novigrada:Jelena Bagarić • petak, 10.05.2013.
U vječnom derbiju Podravka lako protiv Lokomotive za 19. naslov osvajačica Kupa
Foto: Davor Sajko

Ni ove godine Lokomotiva nije uspjela prirediti iznenađenje. Više nego uvjerljivo slavile su rukometašice Podravke Vegete u 23. finalu Kupa Hrvatske. Kokice su jednostavno bile bolje, nosila ih je Žderić a na ruku im je išla i nepreciznost njihovih protivnica...

Podravka Vegeta - Lokomotiva 33:25 (18:9)

Kup Hrvatske, finale

Novigrad, ŠD Novigrad

Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba Zagreb)

Gledatelja: 600

Podravka Vegeta: Žderić (9+3), A. Čović 1, Kiridžić 5, Ž. Čović, Pongrac 2, Šenvald, Šon 2, Gaće, Damnjanović 9(2), V. Milanović - Litre 4, Dragišić 3(1), Vidak 1, Jelčić (0+1), Tatari, Kapitanović (3+0), Horvat 6. Trener: Neven Hrupec

Lokomotiva: Razum (2+2), Smiljanić, Božović 1(1), Oštarjaš 3, Krsnik 6, Marković 1, Kožnjak 7(1), Lisjak, Janković 3, Bušić, I. Milić 2, Prevendar, Debelić 1, M. Milić, Bukovina (5+0), Poljak 1 Trener: Nenad Šoštarić

Sedmerci: Podravka Vegeta 5(3); Lokomotiva 7(2)

Isključenja: Podravka Vegeta 4 minute; Lokomotiva 6 minuta

Krenule su agresivnom obranom igračice Lokomotive. Kristina Smiljanić bila je zadužena za nešto dublji izlazak na Sanju Damnjanović. No, dublja obrana koštala ih je lakih pogodaka. Prvo je Lidija Horvat našla veliku rupu i postigla je prvi gol na utakmici. Nakon nje, prebrojavanjem je lopta lijepo došla do Ive Pongrac koja je povećala vodstvo Podravke.

Prvi gol na susretu za Lokomotivu bio je djelo Dore Krsnik koja se na crti izborila za loptu te postigla pogodak. No, taj pogodak nije dao vjetar u leđa Lokosicama, baš suprotno. Podravka je lako došla do 4:1, a zatim vrlo brzo i do rezultata 7:2. Loša igra u obrani koštala ih je vrlo lakih pogodaka. Lidija Horvat bila je raspoložena, a Damnjanović je bila precizna s linije sedam metara.

U 15. minuti zbog oštrog faula na Petri Oštarjaš, Vesna Milanović - Litre morala je na klupu za kažnjene, a Ivana Božović dobila je priliku smanjiti zaostatak iz sedmerca. Međutim, Ivana Jelčić obranila je njen udarac, a u napadu je s igračem manje pogodak postigla Horvat, i odvela Podravku na već velikih sedam pogodaka prednosti.

Lokosice jednostavno nisu pronalazile rješenje za dobru obranu Podravke i još bolje vratarke. Zicer je Ivani Milić obranila Žderić, a lopta se ubrzo našla na drugoj strani kod Milanović - Litre koja je pogodila za 14:6 u 19. minuti. Ipak, Lokosice se nisu predale, Božović se korigirala i pogodila je iz sedmerca, a lijepim golom na 14:8 smanjila je Krsnik.

Kada se činilo da je krenula igra Lokosica, ostaju s igračicom manje. Ana Debelić bila je gruba, te je zbog nje Lokomotiva u 23. minuti ostala sa šest igrača na terenu. Dva pogotka su s igračem više postigle Kokice, ali su i nakon što je Lokomotiva postala kompletna, one ostale s igračicom manje. Sedmerac je ponovo pucala Božović, ali ovaj puta kobna po nju je bila Žderić koja je zaustavila njezin udarac. Marta Žderić se u tim trenucima razbranila, svaki šut Lokosica završavao je njenom obranom.

To je na mlin išlo Kokicama koje su svoju prednost u 29. minuti digle na ogromnih deset razlike. Maja Kožnjak uspjela je svojim drugim pogotkom na utakmici smanjiti zaostatak Lokomotive. Taj pogodak nije bio neka utjeha za Lokosice koje su nakon prvih 30 minuta bile u većem zaostatku no što su to sigurno priželjkivale.

Nastavak je dobro počela Maja Kožnjak. prva tri pogotka u nastavku za Lokomotivu bila su u njenoj režiji. Smanjile su Lokosice zaostatak na sedam pogodaka, ali nespretan start u obrani koštao je Anitu Poljak isključenja i brzo su se Kokice vratile na plus devet. Potom je i Žderić opet bila moćnija, obranila je, ovaj put Poljak, udarac sa sedam metara. Sve to rezultiralo je ponovnim dvoznamenkastim zaostatkom Lokomotive (24:14).

Igračice Lokomotive jednostavno nisu mogle pronaći rješenje. Dovelo je do to rezultata 26:15 u 44. minuti i prvog vodstva od 11 razlike za Kokice u ovom finalnom susretu. Previše zicera promašile su Lokosice. Do 45. minute imale su šest sedmeraca a samo su jedan uspjele realizirati. U 49. minuti Kožnjak, inače treća izvođačica sedmeraca, uspijeva smjestiti loptu iza leđa Žderić.

U završnu fazu susreta, kada je već bilo jasno da će Podravka podignuti pehar, trener Neven Hrupec na teren je poslao pričuvne igračice koje su odlično reagirale. Lokomotivu je u tim trenucima još većeg zaostatka spašavala Marina Razum koja je obranila dva sedmerca.

Uspjele su Lokosice u posljednjim trenucima umanjiti poraz ali to nije bila dovoljna utjeha jer je poraz bio velik. Sanja Damnjanović bile je s devet pogodaka najefikasnija igračica Podravke u ovom susretu. Marta Žderić na vratima skupila je 12 obrana od čega je obranila čak tri sedmerca. Kod Lokomotive sedam pogodaka postigla je Maja Kožnjak, Dora Krsnik dodala je još šest.

Kup Ž - Završnica

finale

Podravka Vegeta33:25Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!