Kup M - Završnica, za 3. mjesto, 11.05.2013, 14:00 h
Đakovo
Đakovo 28:26 Umag
Umag

Na krilima Barberića Đakovo preokrenulo i dograbilo se trećeg mjesta

Iz Novigrada:Jelena Bagarić • subota, 11.05.2013.
Na krilima Barberića Đakovo preokrenulo i dograbilo se trećeg mjesta
Foto: Davor Sajko

Iako se činilo da će Umag biti trećeplasirani na Kupu Hrvatske, Đakovo je preokretom u posljednjih 13 minuta došlo do pobjede. Fantastični Tomislav Barberić i vratar Martin Juzubašić odveli su svoju ekipu do trećeg mjesta.

Umag - Đakovo 26:28 (13:9)

Kup Hrvatske, utakmica za treće mjesto

Novigrad, ŠD Novigrad

Suci: Cindrić i Gonzurek (oba Osijek)

Umag: Milinković (0+1), M. Matošević, Ravnić 3, Sever 5(1), Marić 1, Stipanović, Bošnjak 3, Dizdar 3, Jakupović 1, Stapar 2, T. Matošević 5, Modrušan, Badnjević 3, Vukotić, Burnić (12+0), Rogić Trener: Boris Lisica

Đakovo: Juzbašić (17+0), Kovač 3, B. Lubar 1, Poljićak, Miletić, I. Barberić, D. Lubar, Tot 4, Petrović, Kurtović 4, Klepo, Sučić, Šunda 5(1), Punda, T. Barberić 10, Pongračić 1 Trener: Daniel Špehar

Sedmerci: Umag 1(1); Đakovo 4(2)

Isključenja: Umag 6 minuta; Đakovo 8 minuta

Umažani su na samom startu odmah pokazali da su došli po pobjedu i ubrzo su se rezultatski odvojili. U prvih osam minuta zabili su šest pogodaka,a svoje protivnike ostavili samo na jednom postignutom pogotku. Spašavao je Đakovčane ponovo odlični vratar Juzubašić, jer da nije bilo njegovih obrana razlika bi bila još veća. No, u 19. minuti pogotkom Ivana Šunde Đakovo dolazi do rezultata 8:5, i opasno prijeti vodstvu Umaga.

Međutim, nisu se smeli igrači Umaga, ubrzo je njihova prednost porasla na pet razlike, pa su igrači Daniela Špehara ponovo morali loviti veći zaostatak. Do kraja poluvremena to im nije uspjelo. Iako su u 29. minuti ponovo zaprijetili nakon pogotka Tota, Sever je minutu kasnije postigao pogodak za 13:9 koji je Umagu osigurao miran odlazak na odmor.

Nastavak je donio presliku igre s kraja prvog poluvremena. Umag je vodio, a Đakovo je svim snagama pokušavalo umanjiti zaostatak. Tako je trajalo sve do 47. minute kada počinje preokret. Šest uzastopnih pogodaka Đakova za 22:24 i prvo njihovo vodstvo u susretu. Najzaslužniji za preokret bio je Tomislav Barberić koji je od šest pogodaka u seriji postigao četiri.

Zbog ovog preokreta počele su netrpeljivosti među igračima na terenu. Prvo je zbog grubog faula na prisilni odmor otišao Šunda, a desetak sekundi nakon njega i Renato Dizdar privremeno je napustio teren. No,Đakovo se nije zaustavljalo, točnije Tomislav Barberić nije znao za promašaj. U 51. minuti postiže pogodak za 22:25, a nakon njega i Boris Lubar. No, ništa nije bilo gotovo.

Treće isključenje zaradio je Ivan Šunda i omogućio je Umažanima da počnu u samoj završnici susreta sustizati rezultat. prvo je precizan bio Jakupović a zatim Ravnić i u 58. minuti Umag je došao na dva pogotka zaostatka. Ali vremena ipak nije bilo. U zadnjoj minuti obje ekipe zabile su još po dva pogotka i utakmica se mirno privela kraju, a slavlje za Đakovo moglo je početi.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio je definitivno Tomislav Barberić u čijoj je režiji i došlo do preokreta. U konačnici je zabio deset pogodaka, dok je Šunda dodao pet. Vratar Juzubašić ponovo je bio fenomenalan sa 17 obranjenih udaraca. Kod Umaga po pet pogodaka postigli su Ivan Sever i Tomislav Matošević a vratar Elvedin Burnić obranio je 12 lopti.

Kup M - Završnica

za 3. mjesto

Đakovo28:26Umag

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 18:51
    nije Juzubašić nego JUZBAŠIĆ,kako i piše u sastavima...al svaka čast Đakovu..i jedna malo crnohumorna: Umag recite Đakovo! -Đakovo ! E u u..a vam ga spakovo :PPPPP
    Obrisan korisnik