Nogomet

Video: Perišić s dva pogotka 'bivšima' podsjetio Kloppa na svoje kvalitete, Lakić donio važan bod Eintrachtu

Damir Žbulj • subota, 11.05.2013.
Video: Perišić s dva pogotka 'bivšima' podsjetio Kloppa na svoje kvalitete, Lakić donio važan bod Eintrachtu

Iako je s dva pogotka sudjelovao u preokretu protiv bivšeg kluba, Ivan Perišić nije uspio s Wolfsburgom svladati dortmundsku Borussiju. Propustili su prednost od 3:1, a dva pogotka u samoj završnici postigao im je Marco Reus. Schalke je domaćim porazom od Stuttgarta kompromitirao mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što je iskoristio Eintracht kod Werdera, remijem kojeg im je osigurao pogodak Srđana Lakića, ali i Freiburg, pobjedom kod Fürtha. Bayern je u završnih 20 minuta slomio Augsburg, Mandžukić je na terenu proveo 70 minuta, dok je HSV, uz asistenciju Milana Badelja, s 4:1 na gostovanju slavio kod Hoffenheima i tako zadržao europske ambicije...

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić možda je zažalio zimski transfer iz redova dortmundske Borussije, finaliste Lige prvaka, u Wolfsburg, no, nakon pauze zbog ozljede koljena i uspješnog povratka u prošlom kolu, vjerojatno je golovima u mrežu bivšeg kluba barem malo 'olakšao dušu'.

Na gostovanju kod HSV-a proteklog vikenda ušao je u nastavku, odmah asistirao za poravnanje, dok je protiv bivših priliku dobio od prve minute, prikazavši samo jedan dio svog nogometnog talenta te u mrežu donedavnog kolege pospremivši dva pogotka u prvih 20-ak minuta igre.

Gosti su praktički zaigrali u punom sastavu i rani postignuti pogodak sigurno ih je prevario kako će se lagano obračunati s Vukovima. Sven Bender goste je do prednosti doveo u petoj minuti, ali je uskoro krenuo uragan Wolfsburga.

Odličnu akciju u 14. minuti po desnoj strani je ispratio Ivica Olić, vrhunski je asistirao u srce kaznenog prostora, gdje ja na loptu natrčao Perišić i pospremio ju u mrežu.

Nije proteklo puno vremena kada je Perišić još jednom iznenadio obranu svog bivšeg kluba. U 24. minuti izborio se za jedan udarac iz daljine s nekih 20-ak metara, lopta se odbila od nekog, promijenila smjer te neobranjivo završila u mreži Weidenfellera.

Samo tri minute kasnije potvrdu fanatičnog preokreta donio je Naldo, koji se našao u napadu prilikom jednog kornera domaćih, neometan je u kaznenom prostoru mirno primirio loptu te snažnim udarcem ostavio bez šansi suparničkog vratara.

Netom prije odmora imao je svoju priliku za pogodak i Ivica Olić, izašao je sam ispred Weidenfellera, ali je lopta otišla malo pored gola.

U drugom poluvremenu prednost od dva pogotka domaći su sačuvali sve do sedam minuta prije kraja, kada je Reus sjajno prebacio domaćeg vratara za 3:2, dok je isti igrač odlično iskoristio jednu dobru priliku u 88. minuti te snažnim udarcem poravnao rezultat na 3:3, što je bio i konačni rezultat.

Perišić je uz ovacije tribina teren napustio u 74. minuti utakmice, dok je Olić odigrao čitav dvoboj, propustivši još jednu veliku priliku pet minuta prije kraja susreta.

Eintracht je gostovao kod Werdera u Bremenu te je tražio svoju priliku da dobrim ishodom ostane u utrci za poziciju koja bi iduće sezone vodila u Ligu prvaka. Nadali su se lošem rezultatu Schalkea, što im se i ispunilo, a iako nisu slavili, mogu biti zadovoljni što su uspjeli spasiti barem bod.

Srđan Lakić našao se u početnom sastavu gostiju, a u uvodnim minutama nastavka postigao je i izjednačujući pogodak za svoju ekipu. Werder je do prednosti stigao u 22. minuti utakmice, kada je sve bolji i bolji Belgijac De Bruyne svladao gostujućeg vratara. Minimalno vodstvo sačuvali su do odmora, ali nije dugo trebalo Eintrachtu da stigne do izjednačenja u nastavku.

U 51. minuti stigao je ubačaj s desne strane u kazneni prostor, Matmour se dobro izborio za prostor, uposlio Lakića, kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

Eintracht je ovim bodom propustio u potpunosti se približiti Schalkeu, no, sada zaostaju samo dva boda za četvrtom pozicijom te u posljednjem kolu, na domaćem terenu protiv Wolfsburga, love pobjedu i čudo. Morat će pripaziti i na leđa te obraniti nalet HSV-a, koji im se pobjedom približio na dva boda, u borbi za poziciju koja vodi u Europsku ligu.

Bivši igrač Zagerba Mateo Pavlović prosjedio je čitavu utakmicu na klupi Werdera.

Iako je naslov već davno osigurao, a pritom i srušio brojne bundesligaške rekorde, Bayern je protiv Augsburga zaigrao u trenutno najjačem mogućem sastavu, kako bi u dobrom ritmu i potpunoj natjecateljskoj formi dočekao londonsko finale Lige prvaka 25. ovog mjeseca.

Heynckes je tako u početnu postavu stavio i Mandžukića i Robbena, Riberyja. Müllera, Schweinsteigera, zaigravši od prve minute ofenzivno, bez milosti protiv lokalnog bavarskog rivala, koji se grčevito bori za bundesligaški opstanak.

Dirljiv oproštaj Heynckesa od Münchena

Dirljivo je bilo prije početka utakmice u Münchenu, gdje se Jupp Heynckes imao priliku oprostiti od navijačke armije Bayerna na Allianz Areni. Bila mu je to posljednja domaća utakmica prije odlaska s klupe Bayerna, pošto u posljednjem kolu Bavarci gostuju u Mönchengladbachu, dok će u zadnje dvije ovosezonske utakmice Bayern igrati u finalu Lige prvaka na Wembleyju protiv dortmundske Borussije te protiv Stuttgarta u Berlinu u finalu njemačkog Kupa. Heynckes je prigodno obilježio i 68. rođendan, kojeg je proslavio u četvrtak. Od iduće sezone na klupi Bavaraca bit će Pep Guardiola.

Prema očekivanju, već od početka je Bayern krenuo snažno, Müller je na ubačaj Robbena u šestoj minuti glavom mogao matirati Manningera, dok je Mandžukić u 18. minuti promašio priliku prvog poluvremena, kada je s dva metra umjesto u mrežu loptu poslao u lice suparničkog vratara, za atraktivnu obranu.

Iako su domaći nogometaši jurišali te tako stvorili još nekolicinu opasnih situacija , nisu niti gosti bili bez napadačkih akcija, mogli su i oni bolje iskoristiti jednu svoju ozbiljnu priliku iz protunapada.

U nastavku susreta ipak je sve sjelo na svoje mjesto. Pogotovo nakon što Augsburg nije iskoristio svoje prilike i nakon što nisu imali sreće kada je jedna nezgodno odbijena lopta završila an Neuerovoj gredi, a ne u mreži.

Müller je načeo mrežu gostiju 20 minuta prije kraja, nakon ubačaja Dantea. Uskoro je Heynckes izvadio Mandžukića, stavio Gomeza, ušao je i Shaqiri umjesto Robbena te se uskoro i upisao u listu strijelaca. na konačnih 3:0 u samoj završnici povisio je Luiz Gustavo. Domaćin je kod zaostatka od jednog pogotka u dva navrata tražio kaznene udarce, ali sudac nije reagirao na njihove molbe.

Augsburg će tako u posljednjem kolo ući s pozicije koja vodi u kvalifikacije za opstanak, ali 15. Fortuna ima isti broj bodova kao i oni te još uvijek postoji nada u očuvanje bundesligaškog statusa, jer u zadnjoj utakmici na svom terenu dočekuju odavno otipsani Fürth.

Milan Badelj odigrao je čitav susret na gostovanju HSV-a kod Hoffenheima te je kao doprinos pobjedi ugradio jednu asistenciju za četvrti i posljednji pogodak svoje ekipe. Odigrao je dobro čitav susret, dok je Ivo Iličević ovaj put ostao na klupi svih 90 minuta.

Već u prvom poluvremenu bilo je riješeno pitanje pobjednika kada su na 0:2 postavili Son i Aogo. U nastavku je na 0:3 povisio Jiraček, a iako je za domaće u 61. minuti zabio Volland, gosti iz Hamburga potvrdili su dominaciju u završnici kada je dvije minute prije kraja Rudnevs, na asistenciju Badelja postavio na konačnih 1:4.

HSV još uvijek ima priliku za plasman u Europsku ligu. Čekaju kiks Eintrachta ili Freiburga, a posljednjem kolu na domaćem terenu dočekuju Bayer iz Leverkusena. Hoffenheim je u teškoj poziciji, dva su boda od zone spasa, a zadnju ovosezonsku utakmicu igraju kod dortmundske Borussije te su se ovim porazom vjerojatno oprostili od prvoligaškog društva.

Ivan Santini je u izuzetno važnoj pobjedi Freiburga kod otpisanog Fürtha odigrao posljednjih 20 minuta, a pogotke koji su ih ostavili u utrci za kvalifikacije Lige prvaka postigli su Schmid i Kruse, nakon što je domaći sastav poveo već u trećoj minuti preko Zimmermanna. Freiburg i Schalke bi mogli u izravnom obračunu za tjedan dana odlučiti koja će ekipa iduće sezone biti sudionik najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Schalke brani Ligu prvaka protiv Freiburga

Schalke je proteklog tjedna napravio dobar posao, produljivši ugovore s trenerom, ali i njihovim najvećim talentom Draxlerom, no, na terenu protiv Stuttgarta pokvarili su sve ono odlično što su gradili čitave sezone te su taku ugrozili svoj plasman u Ligu prvaka. Švabe su u Gelsenkirchen stigle opušteno, bez ikakvih imperativa, čekajući početak lipnja i finale Kupa protiv Bayerna. Odigrao je Stuttgart jednu pametnu utakmicu te je iskoristio svoje prilike koje im je domaćin pružio.

Dvostruki strijelac bio je BiH reprezentativac Vedad Ibišević, koji je tako Schalke stavio u velike probleme prije posljednjeg kola i gostovanja kod Freiburga.

Mainz je bez otpisanog Klasnića poražen na svom terenu od Borussije iz Mönchengladbacha s 2:4, iako su oni stigli do početne prednsoti. Hat-trick Hrgote i pogodak Hankea osigurao im je mirnu završnicu, prije no što je Ivanschitz iz penala u 90. postavio konačan rezultat.

Kiessling pretekao Lewandowskog

Bayer je svoju domaću ovosezonsku bundesligašku kampanju zaključio sigurnom pobjedom nad Hannoverom, uz dva pogotka Hegeler, dok je jednom bio strijelac i Kiessling, čime je s 24 postignuta pogotka pretekao Lewandowskog na vrhu najboljih topnika Bundeslige. Priliku za potvrdu titule najboljeg strijelca imat će u posljednjem kolu u Hamburgu.

Nürnberg je zakomplicirao život Fortuni, pobjedom u Düsseldorfu, koja će tako 15. poziciju braniti u posljednjem kolu na gostovanju kod Hannovera. Iako su domaći poveli autogolom Balitscha, Nürnberg je okrenuo rezultat u svoju korist, upisao pobjedu, koja im rezultatski za poziciju na ljestvici nije značila apsolutno ništa.

Bez kalkulacija će se tako sigurno ući i u posljednje bundesligaško kolo, koje će kao i obično do posljednjih sekundi biti uzbudljivo, kako u borbi za Ligu prvaka i Europsku ligu, tako i u obračunu za očuvanje prvoligaškog statusa.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

33. kolo

Mainz 052:4Borussia M.
Schalke 041:2Stuttgart
Bayer Leverkusen3:1Hannover 96
Fortuna Düsseldorf1:2Nürnberg
Greuther Fürth1:2Freiburg
Bayern3:0Augsburg
Hoffenheim1:4Hamburger SV
Wolfsburg3:3Borussia D.
Werder Bremen1:1Eintracht Frankfurt
1Bayern 3498:18+8091
2Borussia D. 3481:42+3966
3Bayer Leverkusen 3465:39+2665
4Schalke 04 3458:50+855
5Freiburg 3445:40+551
6Eintracht Frankfurt 3449:46+351
7Hamburger SV 3442:53-1148
8Borussia M. 3445:49-447
9Hannover 96 3460:62-245
10Nürnberg 3439:47-844
11Wolfsburg 3447:52-543
12Stuttgart 3437:55-1843
13Mainz 05 3442:44-242
14Werder Bremen 3450:66-1634
15Augsburg 3433:51-1833
16Hoffenheim 3442:67-2531
17Fortuna Düsseldorf 3439:57-1830
18Greuther Fürth 3426:60-3421

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 04:58
    odlično si gore napisa, u kontekstu reprezentacije, perišić je veliki potencijal sa velikim kapacitetima na krilnoj poziciji, ali po mom mišljenju ti potencijali trenutno nisu dovoljni da istisne gotzea ili reusa iz prve momčadi...mislim da ti ne stoji da klopp nije gajio simpatije, perijin najveći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 01:26
    osveta je slatka :))
    Obrisan korisnik
  • ZooM12.05.2013. u 00:18
    Da je Klopp ozbiljno računao na njega i želio ga zadržati to bi i napravio. Perišić je tražio da ga pusti na posudbu ali Klopp to nije dozvolio, dobio je ultimatum, transfer ili ostanak. Hebote strpljenje kada u svojoj drugoj sezoni igraš još manje nego u prvoj. U skoro 2 godine za BvB u svim... [više na forumu]
    ZooM
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 20:27
    klopp je pokaza da mu viruje i da zna kakve su mu kvalitete kad je iskrca tada rekordnu odštetu, perišiću bi tribalo bit ža šta nije skupia još malo strpljenja, popravio obrambenu igru još malo i do kraja se uklopio u borussijin sistem nego je pošto poto tražio odlazak, podgrijan šticinim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 20:10
    Prva 2 nastupa nakon ozljede, nepunih 90 minuta, vezni igrač: 2 pogotka i asistencija. Ne znam kome može biti više žao, Perišiću ili Kloppu.
    Obrisan korisnik

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

33. kolo

Mainz 052:4Borussia M.
Schalke 041:2Stuttgart
Bayer Leverkusen3:1Hannover 96
Fortuna Düsseldorf1:2Nürnberg
Greuther Fürth1:2Freiburg
Bayern3:0Augsburg
Hoffenheim1:4Hamburger SV
Wolfsburg3:3Borussia D.
Werder Bremen1:1Eintracht Frankfurt
1Bayern 3498:18+8091
2Borussia D. 3481:42+3966
3Bayer Leverkusen 3465:39+2665
4Schalke 04 3458:50+855
5Freiburg 3445:40+551
6Eintracht Frankfurt 3449:46+351
7Hamburger SV 3442:53-1148
8Borussia M. 3445:49-447
9Hannover 96 3460:62-245
10Nürnberg 3439:47-844
11Wolfsburg 3447:52-543
12Stuttgart 3437:55-1843
13Mainz 05 3442:44-242
14Werder Bremen 3450:66-1634
15Augsburg 3433:51-1833
16Hoffenheim 3442:67-2531
17Fortuna Düsseldorf 3439:57-1830
18Greuther Fürth 3426:60-3421