Rukomet

Dvoršek: "Ispast će ovo savršena sezona, ipak su tu tri trofeja"

Iz Novigrada:Zvonka Keliš • subota, 11.05.2013.
Dvoršek: "Ispast će ovo savršena sezona, ipak su tu tri trofeja"

Zagrebaši su ove subote u Novigradu pokazali što sve znaju i umiju te su u velikoj borbi s Porečom osvojili novi naslov u Kupu Hrvatske. Zadovoljna su, međutim, nakon finalnog ogleda bila oba trenera, ali i igrači obje momčadi. Trener CO Zagreba, Boris Dvoršek je, pak, istaknuo kako će ovo za njegovu momčad biti uistinu savršena sezona.

Momčad CO Zagreba ovoga se vikenda u Novigradu, na drugome izdanju Festivala rukometa, pokazala izuzetno uspješnom, naime, nakon polufinalnog uvjerljivog slavlja nad Umagom u subotu su momci Borisa Dvoršeka u uzbudljivom finalu uspjeli svladati ekipu Poreča te po 20. puta podići pehar osvajača Kupa Hrvatske.

Marić pokazao što sve zna i može

Najbolji strijelac Zagreba, ali i samoga finala bio je kružni napadač Marino Marić koji je nakon osvajanja novog naslova u Kupu kazao: "Bila je ovo lavovska borba Poreča, a iako smo mi osvojili Kup nije nam bilo svejedno što je susret bio rezultatski neizvjestan. Lijepa je ovo bila predstava za gledati, a predivno je bilo i igrati u ovakvoj atmosferi, to nam je uvijek motiv više."

Priliku da pokaže što zna Marić je dobio nakon ozljede mladoga Ilije Brozovića, no itekako ju je dobro iskoristio: "Dobio sam priliku igrati svih 60 minuta, priliku da pokažem što znam. Otvorilo mi se danas, ali sam i inače u više navrata pokazao što mogu. Prošle sam sezone igrao samo u jednom pravcu i to je velika razlika u odnosu na ovu sezonu. Sada iskorištavam priliku i nadam se da ću nastaviti ovako igrati jer deset minuta igre je premalo da bi pokazao što možeš i posjeduješ, pogotovo mladome igraču", pojasnio je Zagrebov pivot.

Razloga za zadovoljstvo kako zbog finalnog slavlja i osvajanja novoga naslova tako i odlične utakmice imao je stoga Zagrebov strateg Dvoršek: "Čestitao bih svojim dečkima na zasluženoj i teško ostvarenoj pobjedi te te osvajanju Kupa", bile su prve trenerove riječi nakon čega je nastavio: "Utakmica je bila dobra, Poreč je bio uporan i borben te se nije predavao ni na pet razlike. Puna je bila i dvorana i sigurno je da je publika uživala u rukometu budući da je ovo bilo interesantno finale u kojem smo mi zasluženo pobijedili. Ljudi su uistinu uživali, bilo je pravo neizvjesno finale, posebice kada je Poreč došao na minus jedan. Bilo je ovo lijepo za gledati."

"Ispast će ovo savršena sezona za nas, ipak su tu tri trofeja. No i dalje peče neprolazak u Ligi prvaka, ali već sljedeće sezone ćemo tamo napraviti iskorak", nadodao je Dvoršek.

Do pobjede, međutim, CO Zagreb nije stigao lako, upravo suprotno, njegov mu je suparnik maksimalno otežao posao: "Nemamo ekipu koja bi lagano pobijedila u Poreču, Karlovcu, Našicama... Ovo je mlada momčad kao i Poreč u kojoj čekamo da igrači stasaju. Kao što sam rekao, nemamo momčad koja može doći u goste i dobiti deset razlike. Igrači sada stoga trebaju uložiti puno truda i vremena i s njima treba biti strpljiv. Vidi se to recimo i na Mandaliniću koji je u polufinalu zabio šest golova, a danas je promašio sve što se moglo."

Iako Dvoršek nije mogao biti zadovoljan učinkom Stipe Mandalinića svaku pohvalu ovoga je puta dobio Zagrebov kružni napadač Marino Marić koji je u finalu predvodio svoju momčad do slavlja: "Marić je danas zaradio sve pohvale, posebice zbog igre u obrani. Kod prethodnog trenera on nije dobivao priliku u oba smjera, a Marino je pokazao da želi igrati obranu. Dobro je danas odigrao, iskoristio priliku te je pokazao da bolje funkcionira kada je prvi pivot, tada ima više samopouzdanja."

Ilić: "Dosta mi je srebra"

Priliku da kaže ponešto o susretu i svojoj ekipi potom je dobio i trener Poreča Saša Ilić: "Odličan je tekma iza nas, zadovoljni smo jer smo Zagrebu parirali cijeli susret. Držali smo se dogovora i to je bio jedini način da uspijemo."

"Na kraju veće nam je veselje nakon ovog poraza nego nakon jučerašnje pobjede. Zadovoljni smo pokazanom igrom jer ipak je Zagreb u ovome ogledu bio favorit. Mi smo stoga zadovoljni svakim minimalnim porazom, a danas je susret ispao stvarno dobar i imamo dosta razloga za zadovoljstvo", kazao je vratar Poreča Tomislav Sladoljev.

Nekoliko situacija odlučuje utakmicu poput ove, recimo da Marić nije na crti primio dvije odlične lopte i slično. Mi smo cijelo vrijeme jurili rezultat te smo se zbog toga na koncu malo više i trošili", dodao je Ilić koji je potom priznao: "Dosta mi je srebra, htio bih da napravimo mali iskorak pa da vidimo što bi onda bilo."

Za ekipu Poreča odmora nema, naime, već sljedećeg tjedna očekuju je nove dvije teške utakmice, s Porečom te potom ponovno sa Zagrebom: "U ponedjeljak nas čeka trening, nakon toga utakmica s Karlovcem gdje nas očekuje vruć teren i treba potom vidjeti u kakvom ćemo biti stanju za Zagreb."

Riječ, dvije za sam kraj trener Poreča kazao je o svojoj ekipi i njenoj igri kako tijekom cijele prvenstvene sezone tako i na samoj završnici Kupa: "U mojoj ekipi u prvoj sedmorki nalazi se četvorica igrača od 20 godina koji jako osciliraju. Svaka situacija u kojoj se ne drže dogovora eskalira na način da nas bilo koja ekipa iskontrira. Međutim, u večerašnjem finalu dečki su se držali dogovora i nije bilo njihovih ishitrenih šuteva."

Kup M - Završnica

finale

RK Zagreb27:23Poreč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido11.05.2013. u 23:21
    Sve je extra, malo je zastekala liga prvaka ali od pomladene ekipe nije fer ocekivati cuda...
    nido