Kup M - Završnica, finale, 11.05.2013, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 27:23 Poreč
Poreč

CO Zagreb predvođen Marićem i Ivićem obranio naslov u Kupu Hrvatske

Iz Novigrada:Zvonka Keliš • subota, 11.05.2013.
CO Zagreb predvođen Marićem i Ivićem obranio naslov u Kupu Hrvatske
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba ove su subote u Novigradu slavljem nad Porečom obranili naslov u Kupu Hrvatske. Iako su igrači Poreča u itekako zanimljivom finalnom ogledu dobro namučili hrvatske prvake te su u samoj završnici dobro zaprijetili, Zagrebaši su se predvođeni Marićem i Ivićem uspjeli posložiti i osvojiti novi trofej.

CO Zagreb – Poreč 27:23 (15:11)

Završnica Kupa Hrvatske, finale:
NOVIGRAD – Gradska dvorana Novigrad , Gledatelja: 1000
Suci: Jurinović/Mrvica

CO Zagreb: Ivić (14 obrana), Stevanović; Marić 9, Mihić, Stepančić 6, Matulić, Matić, Šprem 2, Špiler 4, Šebetić, Batinović, Horvat 1, J. Valčić 5, Sršen, T. Valčić, Mandalinić
Trener: Boris Dvoršek

Poreč: Cvitković, Sladoljev (7 obrana), Popović (1 obrana); Ćosić, Deak 1, Mataija 1, Thoss 3, Čorić 3, Vozila, Petrić, Rađaković 3, Lovrinović 1, Gruičić 2, Buvinić 5, Miličević 4, Čužić
Trener: Saša Ilić

Sedmerci: CO Zagreb: 1/1 ; Poreč: 3/3
Isključenja: CO Zagreb: 8 min.; Poreč: 2 min.

Pravo uzbuđenje na rukometnim terenima nakon dva dana Drugoga festivala rukometa uslijedilo je, sasvim očekivano, onoga posljednjega dana kada su na rasporedu bili kako utakmica za treće mjesto u Kupu Hrvatske za rukometaše tako i dva zanimljiva finala. Nakon što je Đakovo u zanimljvom prvom ogledu dana bilo bolje od Umaga, a mladi kadeti Zagreba postali prvaci Hrvatske vrijeme je bilo da po svoj 20. naslov u Kupu krenu seniori CO Zagreba koje je na suprotnoj strani terena čekao nimalo ugodan Poreč.

Strateg Croatia osiguranja Zagreba, Boris Dvoršek, po novi trofej poslao je Filipa Ivića koji je dobro zauzeo svoje mjesto među vratnicama, dok su se ispred njega na krilnim pozicijama našli kapetan Zlatko Horvat te mladi Lovro Šprem, a uz njih Marino Marić, Luka Stepančić, David Špiler te Josip Valčić.

Finalni ogled u dvorani u Novigradu otvorio je Zagrebov dokapetan, Joso Valčić, a za početnih 2:0 uz njega su se pobrinuli i vratar Ivić te Slovenac Špiler. Uslijedili su dugi napadi Poreča koje dobro kontrolira obrana hrvatskog prvaka, no prvi gol za ekipu Saše Ilića postiže David Miličević, da bi potom Vedran Mataija s krila lijepo proigrao Marka Buvinića na crti za prvo izjednačenje u ogledu.

Kadeti Zagreba prvaci Hrvatske

Netom prije finalnog ogleda Kupa Hrvatske za rukometaše snage su u finalu 1. HKRL odmjerili kadeti CO Zagreba i Moslavine. U uistinu zanimljivom i napetom ogledu mladi Zagrebaši su vodili na poluvremenu 11:9 da bi u samoj završnici drugoga dijela momci iz Moslavine preokrenuli rezultat za prednost od tri pogotka. Međutim, nisu je igrači iz Kutine uspjeli zadržati i rukometaši CO Zagreba u kadetskoj su konkurenciji slavljem 22:20 osigurali naslov prvaka Hrvatske. Odličan je u redovima pobjednika bio Matija Babić sa sedam postignutih pogodaka, dok su se kod Moslavine istaknuli Ivan Lozina i Domagoj Pleše s po pet golova.

Vrijeme je tada bilo da Zagrebaši počnu graditi svoju prednost pa tako Stepančić, Špiler i mlađi brat Valčić uz odlične reakcije Ivića osiguravaju prvih +3 za svoju ekipu (6:3). Međutim, ne predaju se Porečani tada te se polako, ali sigurno vraćaju na minus jedan (5:6). No, Zagrebovo iskustvo, znanje i motiv pokazali su se tada efikasnima budući da Dvoršekovi momci s dvije serije uzastopnih pogodaka odlaze na tada velikih pet golova prednosti (13:8).

Pokušavaju se u samoj završnici prvoga dijela igrači Poreča vratiti u susret, no CO Zagreb održava stečenu prednost. Priliku na parketu tada dobivaju i Jerko Matulić i Hrvoje Batinović, a Porečani, pak, uz podršku publike izvode sjajan cepelin za smanjenje na +4 (10:14). U posljednjoj minuti u strijelce se ponovno upisuje raspoloženi Marić, dok Miličević postavlja rezultat 15:11 s kojim se odlazi na predah.

Vrlo dobro u nastavak dvoboja ulaze Porečani koji predvođeni Teom Čorićem i Miličevićem u napadu te obranama Sladoljeva dolaze na 13:15. No, uigravaju se tada i Zagrebaši koje Marić i Ivić vraćaju na sigrunijih 18:14. Motivirani i željni tada bivaju Ilićevi igrači, dok se oni Dvoršekovi ne uspijevaju posložiti u napadu i vrlo brzo Poreč dobrano puše za vrat Zagrebu (17:19, 21:22).

Atmosfera u Novigradu biva sve užarenija, a publika na tribinama sve bučnija kako bi pomogla Poreču da možda iznenadi hrvatskog prvaka. No, Marić i Špiler u posljednjih se pet minuta ogleda, u uzbudljivoj završnici, pokazuju kao jedini koji se mogu nositi s čvrstom obranom svog suparnika te mu tako ne dopuštaju da se rezultatski približi (23:21, 25:22).

Uzbudljivo je uistinu bilo do samoga kraja kojeg su obilježili i poneki ishitreni šutevi na obje strane, no nakon što Joso Valčić i Špiler dovode CO Zagreb na 27:22 obrana naslova ovoj momčadi više nije bila upitna. Za konačnih 27:23 na koncu se, pak, pobrinuo se Porečov David Miličević.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Marino Marić s devet postignutih pogodaka, Luka Stepančić je dodao njih šest, a Josip Valčić pet. Odličan je u finalu bio Filip Ivić koji je sakupio 14 obrana, dok je na suprotnoj strai Tomislav Sladoljev obranio sedam lopti. Najbolji kod Poreča bio je Marko Buvinić s pet golova, a njih četiri zabio je David Miličević.

Kup M - Završnica

finale

RK Zagreb27:23Poreč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 10:18
    svaki drugi rezultat bio bi super senzacija
    Obrisan korisnik