Košarka

Foto: Pobjeda za 8:0 u kvalifikacijama, Baldekin slavi plasman GKK Šibenika u A-1 ligu!

Iz Šibenika:Ivana Jurica • subota, 11.05.2013.
Foto: Pobjeda za 8:0 u kvalifikacijama, Baldekin slavi plasman GKK Šibenika u A-1 ligu!
Foto: Martina Japundžić

Prije početka sezone u Građanskom košarkaškom klubu Šibenik jasno su kazali, naš je cilj plasman u A-1 ligu. Sad napokon, nakon naporne sezone, u kojoj su doživjeli samo jedan poraz u prvenstvenim utakmicama, a kvalifikacije prošli s omjerom 8:0, mogu odahnuti i okrenuti se zasluženom slavlju. Svoj su cilj ispunili i iduće će sezone igrati u A-1 ligi.

Dva kola prije kraja kvalifikacija momčad Jeronima Šarina osigurala je i matematički naslov pobjednika kvalifikacija. Pa je susret protiv posljednjeplasiranog Čakovca na Baldekinu bio samo formalnost, čekao se završetak susreta kako bi slavlje moglo početi.

Spomenut ćemo tek da je susret završne pobjedom Šibenčana rezultatom 88:66, a da je posljednje četiri minute na parketu provela nedvojbeno kvalitetna domaća mladost – Franko Kalpić, Roko Badžim, Andrija Skorić, Krešimir Radovčić i Antonio Leventić.

Kraj susreta označio je i početak velikog slavlja u dvorani, a pobjednički pehar, koji je primio kapetan Filip Vukičević, igrači i stručni stožer Šibenčana odmah su odjurili proslaviti sa svojim vjernim navijačima, koji su im ogromna podrška bili tijekom cijele sezone.

Pjesma i veselje zbog proslave ulaska u A-1 ligu, započeta u dvorani, nastavila se i izvan dvorane, a, nema sumnje, potrajat će do dugo u noć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 09:48
    Alooo, o cemu ti pricas, vec sam te primjetio sa tvojim pametnim, nadahnutim tekstovima i extra forama tipa sABAn liga. Ako nista ne razumijes poklopi se usesima i ticu. Ispasti ces pametniji.Po obicaju nisi nista razumio a tu ti nitko nemoze pomoci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 09:10
    tko si ti @quatro, da tebe treba netko uvjeravati??uopće je nebitno da li će šibenik (kao mali grad) imati 2 ili 5 prvoligaša, kada su i jolly i GKK šibenik financirani PRIVATNIM NOVCEM i ne troše iz gradskog proračuna ni lipe.sva sreća pa za mjesec i pol ulazimo u EU, a tamo su pravila... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 23:18
    ok,uvjerili ste me,sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 13:24
    Quatro....najbolji igrač je Martin Junaković sa 19 godina...uz plejadu mladih igrača koji imaju redom 16,17 godina (Kalpić, Badzim, Čičin Šain...)...Grgat je doveden zbog sigurnosti za ulazak u A1 ligu, ali dogodine će se sigurno dovesti neki drugi igrači... S obzirom kakvu košarku igraju ABA... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 12:49
    quatro, oprosti što šibenik nije zagreb, pa da država upumpava milijune i milijune u šibenik, kao u cibonu.
    Obrisan korisnik