Košarka

Cedevita lakoćom riješila i Šibenčane, protiv Cibone odluka o jedinici

Branimir Korać • subota, 11.05.2013.
Cedevita lakoćom riješila i Šibenčane, protiv Cibone odluka o jedinici
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Cedevite za razliku od Cibone nisu dozvolili Jollyju iznenađenje na "njihovom parketu". Momčad Jakše Vulića odigrala je koliko joj je bilo potrebno protiv momčadi s kojom će se možda susresti u polufinalu doigravanja...

Šibenski Jolly već je ove sezone u gostima kreirao jedno iznenađenje i to pobjedom u Domu Dražena Petrovića protiv Cibone. Cedevita je dvoboj 13. kola Lige za prvaka igrala u Otočcu i jednako kao i u Sisku protiv Kvarnera protivnika su napravili nedoraslim.

Iako to u pojedinim trenucima nije bila napadačka rapsodija Cedevite, Vulićeva momčad je bez problema neutralizirala najbolje šibenske igrače i dobrom obranom stigla je do pobjede.

Jolly je počeo gubiti korak s Cedevitom već početkom druge četvrtine. Nakon prilično ravnopravne borbe u uvodnom dijelu susreta, Vulićeva momčad je zahvaljujući trici Kitchena, zakucavanju Babića i ubačajima Buve s linije slobodnih bacanja, uspješno stvorila razliku i odvojila se na 25:16.

Prednost je vrlo brzo dodatno narasla na plus 15 i Šibenčani se više nisu mogli vratiti u utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Cedevite 42:27, a niti nastavak nije donio ništa dobroga Velićevoj momčadi.

U drugo poluvrijeme Cedevita je ušla koristeći kvalitetu u reketu i serijom 9:0 odvojila se na do tada najviših 51:27, nije bilo nikakvih naznaka da bi se gosti iz Šibenika uopće mogli spustiti ispod 20 poena zaostatka i ostalo je otvoreno pitanje s kolikom prednosti će Cedevita slaviti.

Završilo je s rezultatom 86:54 za Cedevitu koja u posljednjem kolu u izravnom dvoboju s Cibonom odlučuje tko će u doigravanje ući s pozicije broj jedan.

Cedevitu su protiv Jollyja predvodili Miro Bilan sa 16 poena i osam skokova te još jednom s dobro iskorištenom minutažom Ivan Buva koji je dodao 15 poena i pet skokova. Kod Jollyja Mate Mrva je ubacio 12 poena uz devet skokova, a Ronald Ross je dodao deset poena, ali uz šut iz igre slabih 3/11.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 09:16
    bilo bi bolje tedeschiju da svoju igračku trajno preseli van Zg-a, jer koliko vidim u mjestima od 10-tak tisuća stanovnika ima veću posjećenost nego u Zg:))da je uložio novac u kk zadar, kk split ili čak kk kvarner, prije 5 godina, bio bi legenda, a u tim mjestima bi s jakom ekipom imao uvijek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 09:42
    Cedevita za razliku od Cibone diže formu. Mogli bi u utorak rastavit Cibose na "proste faktore". Odličan je ovaj Ivan Buva. Centarski par Buva - Nurkić je odlična kombinacija za Cedevitu. Već nagodinu. Plus naravno dva iskusna kao npr. Šuput - Bilan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 07:40
    Cedi bolje ide van zagreba:), mozda im ova uloga bolje odgovara ,nego nikako mi nije jasno kako je Jolly dobio Cibonu,Zadra. Ocito nam je liga jaka, pa Jolly je do bola limitirana ekipa... Ross ispadne skroman cim se sudari sa nekim jacim, cisti prosjek a prave dolje od njega cudo, jadna li nam je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik