Nogomet

Video: CSKA napunio mrežu Bilićeva Lokomotiva i zakoračio prema naslovu prvaka

Damir Žbulj • nedjelja, 12.05.2013.
Video: CSKA napunio mrežu Bilićeva Lokomotiva i zakoračio prema naslovu prvaka

U moskovskom gradskom derbiju nije bilo dvojbi o pobjedniku, nakon što je s 4:1 CSKA svladao Lokomotiv Slavena Bilića, Asanovića, Jurčevića, Ćorluke i Krešića. Odluka o pobjedniku pala je već u prvom dijelu susreta, kada su uz izuzetno slabu igru igrači Lokomotiva morali u tri navrata po loptu u mrežu. Hrvatska kolonija u Rusiji dva kola prije kraja prvenstva nalazi se na desetoj poziciji na ljestvici, sada bez ikakvih izgleda za izlazak u europska natjecanja naredne sezone...

Iako su nogometaši Lokomotiva hrvatskog nogometnog trenera Slaven Bilića s dvije uzastopne pobjede u posljednja dva susreta možda i nagovijestili bolje dane, nogometna lekcija koju im je očitao CSKA vratila ih je u realnost.

Uz slabu, sporu i neinventivnu igru u prvom dijelu omogućili su gostima da stignu do velike prednosti i bez puno muke stignu do slavlja. Lokomotiv je u nastavku dvoboja izgledao bolje, postigli su jedan pogodak, ali nisu pretjerano popravili dojam kada su na kraju poraženi 1:4.

Kod dva pogotka gostima je 'pomogao' hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, jedan je svojom nesigurnom reakcijom omogućio vratar Krešić, no, Bilić jednostavno ne može biti zadovoljan izvedbom čitave ekipe.

U prvom poluvremenu CSKA je u Krešićevu mrežu pospremio tri lopte, mogao je još koju, a glavnu ulogu preuzeo je sjajni Brazilac Vagner Love, koji se nakon povratka ove zime u Moskvu ponovno osjeća sve bolje i komotnije na ruskim nogometnim travnjacima, a u prvih 45 minuta u dva se navrata upisao u listu strijelaca.

Već je Vagner Love u šestoj minuti doveo goste do vodstva, nakon velike pomutnje obrane Lokomotiva. Lopta se nekoliko puta odbijala od domaćih braniča dok nije ponovno stigla do noge Brazilca, koji s nekih 17 metara snažnim udarcem pronalazi put do mreže Krešića.

U narednom razdoblju CSKA je bio evidentno bolja momčad, imali su još dvije jako dobre prilike, posebno onu Japanca Honde u 17. minuti, ali nisu morali čekati dugo za novi pogodak.

Jedna slaba reakcija Vedrana Ćorluke, koji je omogućio Džagoevu da izbjegne zaleđe, omogućila je ruskom veznjaku asistenciju za Nigerijca Musu, za lagani posao na drugoj vratnici i uklizavanje zajedno s loptom u gol.

Lokomotiv je prvu pravu smislenu akciju odigrao tek pet minuta prije kraja prvog dijela, no, umjesto da zakompliciraju ovu utakmicu, novi Brazilčev pogodak riješio je pitanje pobjednika i prije odlaska na odmor. Udarac Honde s nekih 18 metara Krešić nije dobro iskontrolirao, lopta mu je ispala, a Vagner Love bio je najbliži te mu nije bio problem pospremiti ju u mrežu.

Pod budnim okom Capella

Moskovski gradski derbi s tribina je pratio i aktualni ruski izbornik Fabio Capello, koji se dobro upoznao s trenerskim radom Slavena Bilića, kada je s Engleskom u dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2010. nadvisio Hrvatsku ukupnim rezultatom 9:2.

Bilić i njegovi pomoćnici Aljoša Asanović i Nikola Jurčević pokušali su zamjenama na poluvremenu podignuti razinu igre svoje ekipe, ušli su Caicedo i Torbinskij, a početni juriš donio im je i brzinski pogodak. Tarasov je iskoristio slabu reakciju obrane gostiju te je nakon deset minuta igre u nastavku smanjio zaostatak na 1:3.

Međutim, nije to bilo dovoljno za bilo kakav put prema preokretu. Do kraja dvoboja još je jedna slaba reakcija Ćorluke, ali i čitave obrane Lokomotiva, omogućila četvrti pogodak u mreži Krešića, kojeg je zabio Doumbia, igrač koji je ušao u nastavku.

CSKA je novom pobjedom potvrdio svoju prvu poziciju na vrhu prvenstva, s utakmicom više ima šest bodova viška od drugoplasiranog Zenita, koji svoj susret 28. kola igra u nedjeljnom popodnevnom terminu kod Pletikosina Rostova. CSKA će u posljednja dva kola svoju prednost na vrhu braniti u susretima protiv Kubana i Rostova.

Hrvatska kolonija u Moskvi trenutno se nalazi na desetoj poziciji, bez prilike za borbu za Europu, a u posljednja dva kola imaju gostovanje kod Anžija i domaći dvoboj s Mordoviom.

Rusija, nogomet, 28. kolo
Lokomotiv Moskva - CSKA 1:4 (0:2)
Tarasov 55' / Vagner Love 6', 43', Musa 26', Doumbia 74'

Rusija, poredak, 28. kolo
1. CSKA 28 - 63
2. Zenit 27 - 57
3. Anži 27 - 50
4. Kuban 28 - 47
5. Kazan 28 - 47
6. Dinamo M. 28 - 47
7. Spartak M. 28 - 45
8. Krasnodar 28 - 42
9. Terek 27 - 41
10. Lokomotiv M. 28 - 40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH14.05.2013. u 10:16
    Čak je i Grozni ispred njih... pa to je stvarno grozna stvar.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 11:12
    Ne znam što je gore, da se vrate u Hrvatsku di (osim nas) nitko neće znati za njih, ili da idu po svijetu i sramote nas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 15:07
    Kad dobije otkaz može preuzeti Dinamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 14:57
    Za 10-ak dana,nažalost po naš nogomet ali pošteno kazano i zasluženo Slaven i naši mu drugovi na klupi dobit će otkaz kao i Krešić a možda i Ćorluka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 13:37
    Slavene odlazi!Bolje sam nego da te steraju!
    Obrisan korisnik