Košarka

Grk Papaloukas na kraju sezone odlazi u mirovinu

Zvonka Keliš • utorak, 14.05.2013.
Grk Papaloukas na kraju sezone odlazi u mirovinu
Foto: EPA

Grčki košarkaš Theodoros Papaloukas obznanio je nakon osvajanja trećeg mjesta sa svojim CSKA na završnom turniru Eurolige u Londonu kako će na koncu ove sezone završiti svoju bogatu karijeru.

Theodoros Papaloukas, košarkaš moskovskog CSKA nakon osvajanja trećeg mjesta sa svojom momčadi na Final Fouru Eurolige, obznanio je kako će na koncu ove sezone završiti svoju karijeru.

Grčki košarkaš na završnici Eurolige koja se ovih dana održala u Londonu sa svojim CSKA nije uspio osvojiti i treću titulu europskog prvaka već je osigurao treće mjesto nakon kojeg je ipak izrazio zadovoljstvo te je obznanio kraj svoje karijere.

"Naš cilj je bio plasman u finale, a ja sam želio i više od toga, jer je ovo kraj moje karijere u Euroligi, no, stvari se ne razvijaju uvijek onako kako biste željeli. Svejedno se smatram sretnim čovjekom kada se prisjetim svih iskustava s grčkom reprezentacijom, CSKA-om, Olympiacosom i Maccabijem. Bila je privilegija uživati u takvoj karijeri", kazao je Papaloukas.,

Ovaj 36-godišnji košarkaš za svoju je aktualnu momčad prvi puta igrao u razdoblju od 2002. do 2008. godine te je s ovom sjajnom ruskom ekipom dva puta osvojio košarkašku Euroligu. Također, Papaloukas je proglašen najkorisnijim igračem Final Foura 2006. godine kada ga je i FIBA Europe proglasila najboljim europskim košarkašem, a godinu dana kasnije dobio je i priznanje za najboljeg igrača cijele Eurolige. U svojoj bogatoj karijeri igrao je i za Olympiacos, ali i Maccabi, dok je reprezentaciju Grčke 2005. godine predvodio do zlata na EP, kao i srebra na SP godinu kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2013. u 22:23
    nikad neću zaboraviti onu utakmicu 2006. na SP-u u japanu, kada je grčka pobijedila amerikance u polufinalu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2013. u 15:21
    trebao je i ranije otići, ovako se samo brukao u cska gdje je sjedio na klupi dok je u prvi play bio teodosić koji veze nema o pojmu
    Obrisan korisnik
  • oKRamxII14.05.2013. u 13:30
    Uistinu sjajna karijera, šteta što odlazi, ali tko bolje zna kada je vrijeme nego sam on.
    oKRamxII