Košarka

Vulić: "Igranje u sjajnoj atmosferi u Višnjiku samo će dodatno motivirati moju momčad"

Branimir Korać • petak, 17.05.2013.
Vulić: "Igranje u sjajnoj atmosferi u Višnjiku samo će dodatno motivirati moju momčad"
Foto: Ivana Karačić

Cedevita u nedjelju kreće u polufinalnu seriju protiv Zadra u kojoj će pokušati izboriti plasman u finale prvenstva. Zagrepčani su svjesni da neće imati lagan posao, ali vjeruju u svoju kvalitetu...

Iako je najviše uložila i s najvećim ambicijama ušla u sezonu, Cedevita u doigravanje ulazi tek kao treća nakon Lige za prvaka. Unatoč tome u polufinalnu seriju ulazi s velikim samopouzdanjem.

"Ispalo je da smo porazom od Zadra u prvom kolu izgubili to prvo mjesto. Polufinale je pred vratima i treba se okrenuti utakmici u Višnjiku i već sam rekao da bez obzira na teži put do finala, vjerujem u ovu momčad da ima kvalitetu i može otići do kraja. Moramo uložiti istu količinu energije kao i naš protivnik i onda će naša kvaliteta doći do izražaja. Ne bude li dovoljno htijenja, neće ni kvaliteta značiti previše", istaknuo je Jakša Vulić za Cedevitinu stranicu.

Vulić priznaje da je prednost Zadra domaći teren, ali tu vidi i mogućnost motivacije svojih igrača.

"Prednost Zadra je domaći teren i očekuje se dobro popunjeni Višnjik. To je ono što može motivirati i moje igrače tako da to ne vidim kao neki veliki hendikep za svoju momčad. Prepuni smo iskusnih igrača i bit će užitak igrati u takvoj atmosferi."

Kao jedan od glavnih preduvjeta za pobjedu, ističe zatvaranje skoka.

"Oni imaju dosta mladih igrača koji igraju s puno elana i u tranzicijskoj košarci su u svakom slučaju u prednosti. Bili su i u ABA ligi najjača momčad što se tiče napadačkog skoka, a to je element koji se pokazao i u zadnjoj utakmici s Cibonom kao slabija strana. Tu moramo reagirati momčadski, ako to odradimo kako treba, otvara nam se prostor za kontranapad i lagane poene i nećemo Zadru dozvoliti poene iz napadačkog skoka."

"Nama je svima cilj naslov prvaka. Sezona je bila turbulentna i ovo nam je zadnja prilika za trofej i na nama je da uložimo maksimalan napor da se donekle opravdaju ulaganja u ovu momčad Cedevite", dodao je Vulić.

Kapetan Marino Baždarić ne očekuje nimalo lagan posao u Zadru.

"Činjenica je da smo puno utakmica ove sezone izgubili, odlučivala je nerijetko jedna lopta i morat ćemo to puno bolje odraditi u narednim utakmicama. Zadar je u Višnjiku vrlo opasna ekipa, nošena publikom i dobro pokrivena na svim pozicijama. Očekuje nas težak posao, sigurno neće biti lako, ali imamo dovoljno kvalitete i vjerujem da se možemo plasirati u finale."

Obranu vidi kao ključ u ovom susretu i smatra da obrambenim angažmanom Cedevita može do krajnjeg cilja.

"Svi smo svjesni toga da obrana donosi trofeje i ako želimo do kraja prvenstva napraviti velike stvari, mislim da moramo puno bolje reagirati u fazi obrane. Vjerujem da kvalitetu imamo, svi se moramo staviti u službu ekipe i onda imamo šanse za dobar rezultat."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 18:13
    Igraj Zadre volim te !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 16:34
    neka u Zadru pobjedi košarka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 15:22
    Tako je Vulicu, ti ih nemozes (neznas) motivirati, nije im dovoljna motivacija sto su preplaceni i sto bi trebali biti sportasi kojima je stalo do uspjeha i do vlastitog obraza pa ce ih eto motivirati pun Visnjik. Ostavi se corava posla Vulicu, zajedno sa Mamicem...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 14:58
    Svaka tvoja utakmica, za mene je finale i zato Naprid Zadre
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2013. u 14:50
    Nije baš da naslov prvaka ništa ne donosi, kao prvo tu je sportski značaj koji očito nikome nije bitan (paradoksalno, na sportskom forumu), ali koliko znam to je i jedan od kriterija za gradske pare.
    Obrisan korisnik