Rukomet

Kielce i Veszprem napravili veliki korak ka osvajanju titula

Ivana Strahija • nedjelja, 19.05.2013.
Kielce i Veszprem napravili veliki korak ka osvajanju titula

U Poljskoj i Mađarskoj se prvenstva privode kraju, ostalo je još samo odlučiti tko će biti prvak. U Makedoniji pak je Metalurg ušao u finale Kupa...

Teška bitka bila se u Skoplju, u polufinalu Kupa Makedonije. Metalurg je u čvrstoj utakmici u kojoj su glavnu riječ vodile obrane na koncu bio bolji za jedan pogodak i s 21:20 je izbacio Vardar iz natjecanja. Metalurg je brzo uzeo vodstvo, imao i +5, a vodio i dobrim dijelom drugog poluvremena, da bi Vardar izjednačio na 17:17 u 48. minuti. Ponadali su se navijači Vardara da to značio preokret, no Metalurg je s tri pogotka opet otišao u plus, kojeg je uspio održati do posljednje sekunde.

Velik je dio posla za momčad Line Červara odradio vratar Stanić, s 11 obrana i jednim "skinutim" sedmercom. U redovima Vardara u nemilosti je Marković, koji je u posljednjem napadu, kojim je mogao doći do 21:21, pogodio vratnicu.


U Mađarskoj pak se biju konačne bitke za titulu prvaka države, a Veszprem Mirka Alilovića je s 33:23 svladao Pick Szeged. Hrvatski vratar nije nastupio zbog ranije zadobivene ozljede, ali je zato sjajan bio Renato Sulić s pet golova. U redovima poraženih, Alen Blažević nije se upisao u listu strijelaca, no Riječanin Antonio Pribanić je postigao dva gola.

Uzvrat se igra u utorak u Szegedu, no Pick nema previše nade da će nadoknaditi -10.


I u Poljskoj je krenula finalna serija za pokal prvenstva, a prvu je pobjedu upisalo Kielce, koje je s vrlo dobrih +7 (34:27) porazilo svoje najljuće protivnike, Wislu Plock. No, to je tek prva u nizu utakmica, druga se igra kasnije u nedjelju, a potom se rukometni spektakl seli u Wislu.

Susret su obilježila brojna isključenja, posebice u prvom dijelu susreta, kojeg je Kielce završilo s 13:19. U drugom poluvremenu je Wisla i dalje lovila rezultatski preokret, no to joj nije uspjelo, iako je na golu sjajan bio Marin Šego s 13 obrana.

U redovima Kielcea, u strijelce se dvaput upisao Manuel Štrlek, isto kao i Željko Musa, Denis Buntić nije na listi strijelaca, ali je zato Ivan Čupić ponovno bio odličan s osam golova.

(foto: vivetargi.pl)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!