Rukomet

Premijer: Karlovac deklasirao Sisciju, Medveščak odigrao dvije utakmice u jednom danu

Ivan Dominik • nedjelja, 19.05.2013.
Premijer: Karlovac deklasirao Sisciju, Medveščak odigrao dvije utakmice u jednom danu

Proteklog vikenda odigrana su i sedma kola rukometne Premijer lige u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, dok je "Liga za bedaka" odradila svoje četvrto kolo. Naravno, najinteresantniji susreti bili su oni u Ligi za prvaka u kojoj je osim CO Zagreba i Nexea pobjedu upisao i Karlovac, na svom parketu, dok su druge dvije lige priuštile i dva remija...

Liga za prvaka

Uz pobjede CO Zagreba nad Porečom te Nexea protiv Dubrave, treću je pobjedu u sedmom kolu Lige prvaka upisao i Karlovac - kod kuće protiv Siscije.

Karlovčani su odigrali racionalan, nadmoćan i vrlo dobar susret u kojem nisu dali šansu Siščanima, koji su stoga glatko poraženi. Nakon 16:14 vodstva na poluvremenu, Karlovačka banka je utakmicu "prelomila" odlaskom na "plus šest" u posljednjih deset minuta dvoboja, a iako je vodila i većom prednošću, na kraju je slavila uz 32:26.

Karlovčane je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa sedam pogodaka, šest je zabio Dino Štrucelj, dok su po pet dodali Dino Rački i Tomislav Huljina. Za razliku od sisačkih vratara s devet obrana, domaćin je imao nadmoć i među vratnicama sa 16 obrana svojih vratara, dok ih je najčešće "probijao" Petar Čutura, najbolji strijelac utakmice, koji je za Sisciju zabio deset golova.

Liga za poredak

U središnjoj Ligi za poredak, kolokvijalno zvanoj "Ligi za bedaka", odigrane su dvije utakmice četvrtog od ukupnih šest kola. U Rijeci je Zamet nadigrao Buzet 33:25 poslije vodstva od čak 20:26 na odmoru. Vrlo slaba obrana Buzećane je stajala pozitivnog rezultata, a Zamet je slavio i više nego zasluženo uz deset pogodaka Bojana Lončarića, koliko je obrana imao i riječki vratarski dvojac. Kod poraženih Buzećana najefikasniji je bio Duško Ljubotina s pet golova iz šest pokušaja, dok je isti broj zgoditaka zabio i Mario Galiot.

Vidovec Bios je na svom parketu odigrao neriješeno s Bjelovarom, 33:33, nakon što je i nakon prvih pola sata igre u izrazito efikasnoj utakmici bilo izjednačenih 19:19. U drugom du dijelu ipak proradile obrane, no pobjednik nije odlučen pa je pogotkom Tina Kontreca za goste susret završen egalom. Najbolji u redovima ekipe Alana Belka bio je Zoran Jeftić sa šest golova, dok je najubojitiji topnik za Bjelovar s osam golova bio Ivor Vidaković. Kojem su uvelike pomogli i Luka Tandara sa sedam zgoditaka te vratar Dubravko Grgić sa 17 obrana.

Liga za ostanak

U sedmom kolu Lige za ostanak, prva je utakmica odigrana u Velikoj Gorici, gdje je viđena fantastično efikasna golijada s čak 74 zgoditka. U petom najvećem hrvatskom gradu slavila je Marina Kaštela 40:34 protiv domaće Gorice, i to nakon što je gubila 20:17 poslije prvih pola sata igre. U utakmici bez obrana, Marina je u nevjerojatnom nastavku sve okrenula, zabila 23 pogotka te došla do uvjerljive pobjede, do koje ju je vodio Nikola Jukić s deset golova. Kod Gorice je najbolji bio Filip Bonić s devet pogodaka.

Drugi dvoboj sedmog kola lige u kojoj se klubovi bore za ostanak u Premijeru i iduće sezone, bio je sraz Spačve i Varteks Di Caprija u Vinkovcima. Kako je i običaj u utakmicama Varaždinaca, bio je jednosmjeran sraz u kojem je Spačva lakoćom došla do pobjede od 36:20, nakon što je već na poluvremenu vodila s čak 21:9. Spačvu su do trijumfa odveli vratari s 18 obrana te Damir Tomašević i Zlatan Tomašević s po šest golova, dok je Petar Svetec s istim brojem pogodaka bio najbolji na drugoj strani.

Kolo su zaključile ekipe Splita i Medveščaka odigravši 34:34 u Gradu pod Marjanom. Neriješenu utakmicu s mnogo uzbuđenja te su momčadi odigrale iako je Medveščak, koji je na odmoru imao prednost od 20:16, bio bliži pobjedi. No, na kraju su se Medvjedi morali spašavati nakon 34:31 vodstva Splićana poslije preokreta, a remi i bod Zagrepčanima su trima uzastopnim golovima u završnici donijeli Ante Gadža, imenjak mu Tokić te konačno za krajnji ishod Emil Golić. S osam golova Split je predvodio Josip Kežić, dok je pogodak manje zabio Srećko Jerković, a na drugoj su strani najefikasniji bili Gadža s deset i Tokić s osam pogodaka.


Uz sve te utakmice, u nedjelju je odigran i dvoboj Medveščaka protiv Marine u Kaštel Starom, u sklopu devetog kola Lige za ostanak, u kojem je Split već nadigrao Varteks 35:21 u utakmici odigranoj 9. svibnja. To je Medveščaku bila druga utakmica dana, jer je ranije tog popodneva već gostovao u Splitu. Marina je stoga u tom dvoboju s Medvjedima slavila 31:24, nakon 18:9 vodstva na pauzi te je dosta jednostavno i lako nadigrala umorne Zagrepčane. Petar Topić s devet golova bio je najbolji kod pobjednika, dok je Medvjede u igri održavao Ante Gadža sa šest zgoditaka.

Premijer liga - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zamet33:28Buzet
Vidovec BIOS33:33Bjelovar
1Zamet (+8)6345:329+1614
2Bjelovar (+7)6362:357+514
3Buzet (+5)6343:349-610
4Vidovec BIOS (+4)6339:354-1510

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!