Tenis

Rafael Nadal posve nadigrao Rogera Federera i osvojio sedmi trofej u Rimu

Branimir Korać • nedjelja, 19.05.2013.
Rafael Nadal posve nadigrao Rogera Federera i osvojio sedmi trofej u Rimu
Foto: EPA

Jubilarni 30. međusobni dvoboj Rogera Federera i Rafaela Nadala dogodio se u finalu ATP turnira u Rimu, a potpunom dominacijom do pobjede je stigao Nadal koji je izgubio svega četiri gema...

Dvoboj Rafaela Nadala i Rogera Federera u Rimu mnogi su označavali kao veliki sraz koji će ponuditi pravi spektakl. Nema dvojbe, bilo je spektakularnih poena i izmjena, ali neizvjesnost je izostalo.

Za to je najviše "kriv" Nadal koji je podsjetio na svoje najbolje dane i potpuno je nadigrao Federera. Teško se Federer nosio s Nadalovim udarcima, dosta je griješio, a i kada bi dobro pogodio, Nadal je istrčavao njegove pokušaje.

Švicarac je imao priličnih problema u početnoj fazi mečeve, nizao je pogreške pa čak i na forhendu te je upravo iz toga razloga i brzo izgubio servis. Do kraja seta Nadal je potpuno dominirao i za tek nešto više od pola sata uzeo prvi set sa 6:1.

U drugom setu se očekivalo buđenje Federera, nitko nije želio da finale tako brzo završi, međutim Nadal nije popuštao. Poveo je odmah s 3:0 i kada je Federer uspio uzeti gem za smanjenje na 3:1, zaradio je gotovo ovacije s tribina.

Nije to posve omelo Nadala koji je nastavio dominirati, imao je tek manjih problema sa završavanjem posla, međutim drugi servis gem za meč odradio je na savršen način i na kraju je uzeo titulu.

I ovom pobjedom Nadal je potvrdio da spreman dočekuje Roland Garros. Govorio je kako mu je glavni cilj na povratku nakon ozljede dostići maksimalnu formu oko Pariza i čini se da je na pravom putu da to i ostvari.

"Igrao je iznimno agresivno od samog početka meča. Vrlo malo je griješio i sveukupno je odigrao jako dobar meč. Rafa u svojim udarcima ima više topspina nego ostali igrači protiv kojih sam igrao ovaj tjedan i to mi je predstavljalo problem. Pokušao sam igrati napadački, ali nije ovo bio moj dan. Nije išlo onako kako sam očekivao", rekao je nakon meča Federer.

ATP Rim, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 5) - Roger Federer (Švicarska, 2) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard20.05.2013. u 23:06
    @bullitt ..a trebalo je i rafi nekoliko sezona da pronađe igru za federera, tako i đokoviću za nadala..mislim, u ovom trenutku federer nemože pobjedit nadala ni na jednoj podlozi, ali to je više zbog njegovih godina..dok primjerice na brzoj podlozi protiv đokovića ima velike šanse(na 2 dobivena... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 09:42
    Ima definitivno istine u tome, ali po rezultatima ipak je Nadal veći problem Federeru nego Đoković Nadalu. Nole definitivno ima igru za Nadala, ali obično nijanse odluče dok s druge strane nakon što je Nadal osvojio Wimbledon Federer više nema odgovor na njegovu igru. Za mene je Rafa i dalje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric20.05.2013. u 09:30
    @Zoki1508 Ovo je dosta značajno što veliš. Kada igraju Nadal i RF, tocno se vidi da se RF gubi protiv njega, isto je i kad Đoko igra sa Nadalom, jednostavno Nadalu luta pogled i to je ta prednost u ključnim poenima, ili kao što je bilo ovo u nedjelju čak ni ne treba doći do ključnih poena.
    matbaric
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 01:44
    Iznenadile su me tolike pogreške fedexa....Ali rafa maestralan, kako mu je samo prodao nekoliko pasinga kad bi federer izletio na mrežu, užitak za gledati...RG će biti jako zanimljiv ali ždrijeb bi mogao dosta zeznuti stvari buduci da Rafa ulazi ko broj 5, naci vec u 1/4 bi mogo na Noleta..Ali sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • loozer19.05.2013. u 23:21
    Fedex je na zalazu, užitak mi je sve ovo godine bilo gledat RF..pravi gospodin i na terenu i van njega, sa stilom karizmom i sigurno da može i mora biti uzor svakom klincu bez obzira bavio se on tenisom ili drugim sportom
    loozer