Rukomet

U sjajnoj atmosferi Rhein-Neckar Löwen preko domaćina Nantesa stigao do prvog europskog trofeja

Damir Žbulj • ponedjeljak, 20.05.2013.
U sjajnoj atmosferi Rhein-Neckar Löwen preko domaćina Nantesa stigao do prvog europskog trofeja

Rukometaši Rhein-Neckar Löwena novi su prvaci u natjecanju Kupa EHF-a. Nakon velike borbe svladali su domaćina završnog turnira četiri najbolje ekipe, francuski Nantes, koji je u nastavku utakmice zaprijetio favoriziranom njemačkom predstavniku, ali je na kraju ostao 'kratak' za dva pogotka. Bilo je konačnih 26:24.

Finalni okršaj Lavovi iz Mannheima izborili su u subotu preko sunarodnjaka iz Frisch Auf Göppingena te su u borbi za trofej iskoristili prilike koje im je pružio domaćin. Na krilima sjajnog kapetana, povratnika nakon ozljede, Uwe Gensheimera, koji je u suparničku mrežu pospremio čak deset lopti, stigli su do svog prvog europskog trofeja.

U sjajnoj atmosferi krcate dvorane u Nantesu, gdje se organizirao prvi Final Four turnir Kupa EHF, domaćin je dvoboj otvorio zaostatkom, do desete minute bili su tri pogotka u minusu, ali su odličnom igrom u narednih pet minuta stigli do poravnanja.

Kod Nijemaca je tada na vratima proradio Stojanović, Gensheimer je kažnjavao svaku pogrešku igrača Nantesa i do odmora je Löwen ipak stvorio zalihu od četiri gola viška (12:16).

Prednost su gosti čuvali tijekom većine nastavka, no, nije ovaj susret ostao bez uzbudljive završnice. Nantes je pred kraj dvoboja stigao samo na -2, ali više od toga, zbog nekih svojih pogrešaka, ali i nekih sudačkih odluka koje im nisu išle na ruku, nisu uspjeli napraviti.

Rhein-Neckar Löwen je, osim Gensheimera, predvodio Myrhol, koji je postigao šest pogodaka. Schmid, Groetzki i Ekdahl Du Rietz postigli su svaki po dva pogotka.

U Nantesu je sjajan bio vratar Siffert s 20 obrana, dok je najefikasniji Maqueda precizan bio šest puta. Nyateu je zabio četiri gola, ali je izostao učinak Valera Rivere, koji je zabio samo dva pogotka, oba s linije sedam metara. Zasigurno im je nedostajao i ozlijeđeni Španjolac Alberto Entrerrios

Mladi 21-godišnji hrvatski internacionalac u redovima francuskog predstavnika nije dobio priliku trenera Antija u ovom finalnom dvoboju. "Izgubili smo od bolje ekipe, ali oni u ovom finalu nisu bili toliko bolji od nas. Ostali smo bez trofeja prvenstveno zbog nekih naših pogrešaka, gluposti, uz nekoliko dvojbenih odluka sudaca. Nisam dobio priliku, no, atmosfera u dvorani je bila savršena, a mislim kako ćemo tek nakon prospavane noć shvatiti koliko smo rezultat napravili. Očekuju nas još tri izuzetno važne utakmice u borbi za treće mjesto u francuskom prvenstvu," istaknuo je nakon dvoboja Stefan Vujić, koji je u Nantes stigao iz Poreča prije samo nekoliko mjeseci.

Kup EHF, Final Four, finale:
HBC Nantes - Rhein-Neckar Löwen 24:26 (12:16)

Foto: HBC Nantes / Sylvain Artu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!