Košarka

Tomić drugi skakač i osmi u poretku valorizacija regularnog dijela španjolske lige

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.05.2013.
Tomić drugi skakač i osmi u poretku valorizacija regularnog dijela španjolske lige
Foto: EPA

Odigrano je posljednje kolo u španjolskoj košarkaškoj ligi i poznati su parovi doigravanja. Nakon odrađenog regularnog dijela sezone, prema valorizaciji je najuspješniji bio Nacho Martin iz Valladolida dok je Ante Tomić zauzeo osmu poziciju. Među skakačima Tomić je drugi...

Iako Valladolid nije ušao u doigravanje, ima laureata u poretku za igrača s najboljom valorizacijom u ligi. Mnogi će ga proglasiti MVP-om lige što ostavlja prostor za diskusiju zbog rezultata njegove momčadi, ali nitko ne može poreći da je Nacho Martin imao odličnu sezonu.

Martin je u prosjeku ostvario valorizaciju 18.2 i ostavio iza sebe Germana Gabriela i Justina Doellmana. Ante Tomić je također među desetoricom najboljih, završio je na osmom mjestu s prosjekom 15.2 što je najbolje među igračima Barcelone.

Tomić se istaknuo i u skakačkom dijelu gdje je također Martin bio najbolji s prosjekom od 7.09 skokova po susretu. Odmah iza njega na drugoj poziciji je hrvatski reprezentativac koji je hvatao u prosjeku 6.59 skokova.

U poretku takozvanog plus/minus, odnosno uspješnosti momčadi s određenim igračem na parketu, najbolji je Rudy Fernandez ispred suigrača Sergija Llulla. S Fernandezom na parketu Real je prosječno ostvarivao prednost od 9.1 poena.

Najbolji strijelac lige je bivši igrač Zadra Carl English koji je prosječno ubacivao 17.2 poena po susretu dok je na drugom mjestu James Feldeine iz Fuenlabrade s 15.9 poena.

Prvi asistent je Blusensov razigravač Andres Rodriguez s 5.86 asistencija po susretu, a slijedi ga Tomaš Satoransky, mladi Čeh iz Cajasola s 4.24 asistencije u prosjeku. Blusens ima i najboljeg blokera u Salahu Mejriju (1.62) kojeg slijedi Ekene Ibekwe s 1.53 blokade.

Najbolji kradljivac dolazi iz Perasovićeve Valencije, Justin Doellman je prosječno osvajao 2.03 lopte po susretu i daleko iza sebe ostavio Pabla Aguilara iz Zaragoze koji je osvajao 1.71 loptu po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!