Nogomet

Video: Hrvatsko finale Kupa u Litvi riješeno lutrijom s 11 metara

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.05.2013.
Video: Hrvatsko finale Kupa u Litvi riješeno lutrijom s 11 metara
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čak šest hrvatskih igrača zaigralo je u finalnom susretu Kupa u Litvi. Po trojica na svakoj strani, a u finalu je Žalgiris iz Vilniusa svladao Šiauliai boljim izvođenjem kaznenih udaraca...

Hrvatska kolonija u Žalgirisu osvojila je Kup Litve. U finalnom susretu Žalgiris je nakon izvođenja kaznenih udaraca s ukupnih 11:10 bio bolji od Šiauliaija u čijem dresu su također nastupila trojica Hrvata.

Susret je nakon 120 minuta završen rezultatom 3:3 i pobjednika su odlučivali kazneni udarci.

Finalni dvoboj igran je u Kaunasu, a Šiauliai je bolje krenuo i u prvom poluvremenu dva puta imao prednost. Prvo ga je u vodstvo doveo već u petoj minuti Arminas Vaskela, međutim osam minuta kasnije Žalgiris dolazi do poravnanja zahvaljujući golu Andra Švrljuge.

Nakon vatrenog početka igra se malo primirila da bi u posljednjih deset minuta prvog poluvremena ponovno bilo uzbudljivo. U 34. minuti Marko Rašo je vratio prednost na stranu Šiauliaija nakon što Luka Perić nije uspio očistiti najbolje jednu loptu. Ipak, u 45. minuti Žalgiris se ponovno vraća, ovaj put je strijelac Andrius Skerla za poravnanje na 2:2.

U drugom poluvremenu pogodaka nije bilo i otišlo se u produžetke gdje je ponovno počelo vatreno. U 92. minuti Vedran Gerc je donio prednost na stranu Žalgirisa, no četiri minute kasnije Tomas Birškys poravnava na 3:3.

Prilikom izvođenja kaznenih udaraca prvo je Švrljuga promašio, a zatim je Niko Tokić također bio neprecizan da bi tek u devetoj seriji presudila obrana Vitkauskasa udarca Lunskia.

U sastavu Žalgirisa Švrljuga i Perić su odradili svih 120 minuta dok je Gerc ušao u igru u 71. minuti umjesto Kamila Bilinskog. Kod Šiauliaija Tokić i Filip Žderić su odigrali svih 120 minuta, a Rašo je ušao u 33. minuti i minutu kasnije postigao pogodak.

Litavski kup, finale:
Žalgiris - Šiauliai 11:10 (3:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.05.2013. u 18:26
    englezi rabe pojam "penalty shootout" ...http://en.wikipedia.org/wiki/Penalty_shoot-out_%28association_football%29
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 17:43
    Kazneni udarad se izvodi nakon nedozvoljene igre u vlastitom šesnaestercu (faul, ruka). Nakon 120 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca a ne kaznenih udaraca, nisu ni jedni skrivili po devet penala u nizu...
    Obrisan korisnik
  • cameosis20.05.2013. u 16:32
    piše ti sve u članku.
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 15:52
    Hebo te kolk'o nas ima.... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 15:19
    Tko su ti ljudi..?
    Obrisan korisnik