Nogomet

Tudor: "Hajduk jest veći i trofejniji od Lokomotive, ali ne igraju povijest i statistika nego igrači"

S Poljuda:Bernard Jurišić • utorak, 21.05.2013.
Tudor: "Hajduk jest veći i trofejniji od Lokomotive, ali ne igraju povijest i statistika nego igrači"
Foto: Duje Bonačić

Uoči polaska u Zagreb Hajdukovci su odradili posljednje "brušenje" za uzvrat finala kupa protiv Lokomotive. Splićani se kući namjeravaju vratiti s trofejem, najavljuju to svi igrači, ali i trener Igor Tudor koji vjeruje u "pravi" Hajduk u Maksimiru...

I Hajdukovce je pogodio štrajk u Croatia Airlinesu, pa se ni nekoliko sati prije polaska za Zagreb ne zna način kako će Hajdukova delegacija putovati. Ukoliko zrakoplovi polete ići će se zrakom, ako ne - autobus čeka u pripravnosti.

"Raspoloženje je odlično, očekujemo ono što i Lokomotiva - da pobijedimo. Ali od priče nema ništa kad počne utakmica, sve će se vidjeti na travnjaku. Možemo davati komplimente jedni drugima, ali puno je važnije ono što će se momcima usaditi u glavu na treninzima i pripremama prije prvog sudačkog zvižduka."

Trener Lokomotive promijenio je ploču i ulogu favorita sa svoje momčadi javno prebacio Hajduku:

"Što se sudaca tiče, mogu sao poželjeti da se suca uopće ne primjeti i da glavne uloge imaju igrači. Poznavajući suca koji sudi - uvjeren sam da će odraditi sve pošteno i da ćemo mu nakon utakmice svi čestitati na dobrom suđenju."

"Čuo sam da je Ivković izrekao puno komplimenata na našu adresu, ne mogu to komentirati, mogu mu se sao zahvaliti. Vršajević će biti spreman i osim onih duže ozlijeđenih svi su na dispoziciji i spremni za ući u svakom trenutku."

Kakvu Lokomotivu očekujete s obzirom na rezultat iz Splita? Hoće li zagrebačka momčad jurnuti od prve minute ili opreznije čekati svoju prigodu?

"Dobro se poznajemo, mislim da će Lokomotiva igrati svoju karakterističnu igru i da neće puno mijenjati. Mi ćemo biti dobri, ne želim ništa više od toga najavljivati. Oni su izbalansirana momčad, imaju igrače koji rade razliku. Šitum, Pjaca, Kramarić, Trebotić, Antolić, Maleš, ima tu puno dobrih igrača koji imaju individualnu kvalitetu i mogu riješiti utakmicu. Kompletna su momčad koja igra dobar nogomet i mislim da je protivnik po mjeri za ovakvu utakmicu. Dobri su, ali imamo i mi svoje adute. Ne znam kako će Lokomotiva igrati, mogu samo reći da ćemo mi biti spremni za sve. Bit ćemo pravi."

Sastav svoje momčadi očekivano je sačuvao od javnosti:

"Ne mogu govoriti o sastavu i taktici kako ćemo se postaviti, a glede toga što će biti presudno - uvijek je presudna momčad. Iz toga iskoči neki pojedinac, individualan potez ili kvaliteta koji mogu donijeti pobjednika. Kad si momčadski dobar u fazi obrane onda si puno bliže dobrom rezultatu, a na tome ja posebno inzistiram. Momčad je iznad svega."

Nakon mjesec dana seniorske trenerske karijere možete osvojiti svoj prvi trofej?

"Osjećam malo uzbuđenje zbog važnosti utakmice, ali mislim da ove medijske priče kako je to osvajanje trofeja ključno za preživljavanje Hajduka mislim da nisu istinite. Ja to gledam na potpuno drugačiji način, mislim da Hajduk ne ovisi samo o jednom trofeju, ima tu puno više problema i stvari koje treba riješiti."

Hajduk je kao klub "iskusniji" u osvajanju trofeja od Lokomotive, no nema puno igrača Hajduka koji su dosad osvajali seniorske trofeje. Koliko će veličina klupskog imena utjecati na ishod uzvrata?

"Nemamo mi puno igrača koji su osvajali trofeje i takvog iskustva, ali oni imaju još i manje. Mislim da to neće imati presudnu važnost. Veličina Hajduka očituje se po tome koliko će navijača biti u Maksimiru, a to je ono što na kraju može biti i presudno ako su momčadi podjednake Ali igrači su ti koji nose dres i njihova će kvaliteta biti odlučujuća. Statistika ne igra, igraju igrači."

Hoćete li vježbati jedanaesterce?

"Vježbat ćemo, penali su sastavni dio nogometne igre. Ja sam Ligu prvaka izgubio na penale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 21:25
    Nek pobjedi nogomet
    Obrisan korisnik
  • Hektor33321.05.2013. u 15:10
    Jedva čekan sutra radi kupa, ali radi samolijepljivih sličica
    Hektor333
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 14:28
    Jedva čekam utakmicu, Tudor mi se i po izjavama i po postavljanju igre Hajduka sve više i više sviđa, ne vjerujem da nećemo osvojiti kup!
    Obrisan korisnik