Nogomet

Hajduk u Maksimiru lovi 15., Lokomotiva prvi trofej pobjednika kupa

Bernard Jurišić, Maj Gašparac • srijeda, 22.05.2013.
Hajduk u Maksimiru lovi 15., Lokomotiva prvi trofej pobjednika kupa
Foto: Duje Bonačić

Lokomotiva i Hajduk u srijedu će na Maksimiru odigrati uzvratnu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, nakon koje će biti poznat pobjednik tog natjecanja. Uoči uzvrata u boljoj se poziciji nalaze nogometaši splitskog kluba, koji su u prvom susretu slavili s 2:1, no ukoliko žele podići "Rabuzinovo sunce" bit će im potrebno još jedno dobro izdanje protiv ekipe s kojom nemaju dobra iskustva iz prošlosti. Hajdukovci danas love svoj 15., Lokomotiva prvi trofej pobjednika kupa...

Nogometaši Lokomotive s optimizmom očekuju uzvratnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka. Momčad Tomislava Ivkovića vjeruje da može na svojem terenu preokrenuti rezultat iz prvog susreta, učiniti već odličnu sezonu još boljom i postići najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Prije prve utakmice finala Kupa trener Lokosa Ivković izjavio je kako je njegova ekipa favorit protiv Splićana, no sada je tu ulogu prepustio momčadi Igora Tudora: "U uzvrat Hajduk ulazi s prednošću, a ja sam se uoči prvog susreta možda malo zaletio kada sam rekao kako smo mi favoriti. Hajduk je s novim stožerom kojem je na čelu Igor Tudor ostvario čudesan oporavak i više nije ista ekipa kao prije njega. Zato smatram da je Hajduk veliki favorit u uzvratu", prenosi službena klupska stranica izjavu stratega Lokosa.

No, Ivković vjeruje u dobru predstavu svojih nogometaša koji će nastojati preokrenuti rezultat: "Pripremit ćemo se kako bismo za tu utakmicu bili potpuno spremni. Sigurno će svi igrači dati svoj maksimum, a ja sam im rekao da uživaju u fešti koju su oni organizirali", poručio je.

U preokret Lokosa i osvajanje "Rabuzinovog sunca" vjeruje i veznjak Mathias Chago: "Jedva čekamo utakmicu kako bismo pokazali da nismo slučajno u finalu, vjerujemo da ćemo posao odraditi kako treba, a nakon toga podići Rabuzinovo sunce. Psihički i fizički smo spremni za utakmicu i vjerujem da će pehar ostati u Zagrebu", smatra Kamerunac.

Hajduk je posljednji trofej osvojio prije tri godine, kad je u finalu protiv Šibenika kup podignuo kapetan Srđan Andrić. Ove sezone ta čast mogla bi pripasti Mariju Maloči, koji je jedini iz aktualne splitske postave bio član pobjedničke momčadi 2010.

"Nadam se da ću podignuti trofej u Maksimiru. Imamo pozitivan rezultat, ali svjesni smo da nas čeka teških 90 minuta. Lokomotiva je odlična momčad, nisu slučajno drugi na ljestvici. Moramo odigrati jako dobru utakmicu", svjestan je kapetan Bilih.

Trener Igor Tudor u uzvratu neće moći računati na Blaževića i Andrijaševića, za koje je sezona prijevremeno završila, no spreman će biti Avdija Vršajević. "Slatke brige" imat će Tudor u odabiru stopera koji će zaigrati u tandemu s Maločom (na raspolaganju ima trojicu), a opasnosti pred Lokomotivinim vratima trebali bi stvarati Kouassi, Maglica i Ivan Vuković.

"Puno su nam pomogle ove dvije utakmice jer smo odigrali jako dobro i dobili smo dodatno samopouzdanje jer smo vidjeli da možemo s njima dobro igrati. Sigurno će naših navijača biti više nego njihovih, osjećat ćemo se kao kod kuće i to će nam puno pomoći. Iskreno se nadam da ćemo razveseliti naše navijače", poručio je Vuković.

A navijači bi mogli biti najveća prednost na strani Splićana u Maksimiru. Očekuje se između četiri i pet tisuća navijača Bilih, koji se nadaju slavlju u domu svog najvećeg rivala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 20:34
    odmah po trofej!! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 20:34
    odmah po trofej!! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 20:33
    sretno hajduce!!
    Obrisan korisnik
  • Hektor33322.05.2013. u 19:11
    Bijeli u napad.
    Hektor333
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 13:37
    NAPRIT NAPRIT BILI
    Obrisan korisnik