Košarka

Široki propustio veliku priliku protiv Igokee

Ivana Karačić • srijeda, 22.05.2013.
Široki propustio veliku priliku protiv Igokee
Foto: Ivana Karačić

Igokea je iskoristila prednost domaćeg terena i u prvoj utakmici finalne serije za prvaka BiH pobijedila Širokog 69:61. U utakmicu s obostrano puno promašaja i pogrešaka Široki je propustio veliku priliku da Igokei uzme prednost domaćeg terena. Bez obzira što se utakmica odlukom Igokee igrala u maloj dvorani u Aleksandrovcu, domaći igrači su ipak bili više u grču, no gosti to nisu znali kazniti, pa je Igokea povela 1-0.

Samo otvaranje utakmice nagovijestilo je njezin razvoj. povela je Igokea 8:0. Uzvratio je Široki serijom 9:2. No, onda su gosti opet loše reagirali u obrani, što su domaći igrači iskoristili i za prvih deset minuta igre ostvarili veliku prednost 22:12. Široki je loše reagirao i u obrani i u napadu. Raspoložen je bio samo Ivan Ramljak koji je postigao deset poena i pri tome pogodio dvije trice. Nakon promašenih čistih zicera dva poena zabio je i Boris Barać.

U nastavku igre gosti iz Hercegovine ipak su se pribrali. Stisnuli su u obrani, pa su igrači Igokee u drugoj četvrtini postigli samo osam poena. Na drugoj strani momčad Damira Vujanovića postigla je 12 poena, uz dosta promašaja i izgubljenih lopti. Kad se sve to uzme u obzir može se slobodno kazati da je Široki na kraju prvoga poluvremena imao dobar rezultat. Prednost momčadi Dragana Bajića 30:24 obećala je samo neizvjesno drugo poluvrijeme.

U istom stilu počelo je i drugo poluvrijeme. Svaka je momčad imala uspone i padove. Široki je bio došao na svega tri poena, Željko Šakić imao je otvoreni šut za izjednačenje, no lopta je "iscurila" iz obruča, pa su domaći košarkaši uz pomoć gledališta na isteku treće četvrtine stigli do velike 49:38 prednosti. No, nije se Široki predavao. Opet se vratio na zaostatak od tri poena, ali ne i bliže. U zadnjim minutama kad se utakmica lomila Igokea je bila bolja, premda se "probudio" Marko Šutalo i pogodio tri šuta.

Obje momčadi imale su izuzetno loš šut, Široki 23-61, a Igokea još lošiji 23-65. Domaćin je imao skok više, 39-38, pa su presudile izgubljene lopte. Igokea ih je imala devet, a Široki 15. Miloš Komatina s 13 poena i pet skokova i Branko Jorović s 10 poena i četiri skoka bili su najbolji igrači Igokee. Kod Širokog su odskakali Željko Šakić sa 16 poena i deset skokova, Ivan Ramljak s 12 poena i četiri skoka, dok je Boris Barać upisao po devet poena i skokova. Uzvrat se igra u subotu na Pecari.

Doigravanje za prvaka BiH, 1. finalna utakmica :
Igokea - Široki WWin 69:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 11:10
    ima nade još Široki samo hrabro i sretno
    Obrisan korisnik