Nogomet

Treća uzastopna dvostruka kruna za Srnin i Eduardov Šahtar

Igor Šestak • četvrtak, 23.05.2013.
Treća uzastopna dvostruka kruna za Srnin i Eduardov Šahtar
Foto: EPA

Treću godinu zaredom Šahtar iz Donjecka je osvojio dvostruku krunu. Nakon što je ranije ove sezone osigurano naslov prvaka Ukrajine, u srijedu je osvojio i Kup. U finalnoj utakmici igranoj na stadionu u Harkivu svladao je Černomorec s uvjerljivih 3:0. Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta, dok Eduardo Da Silva nije ulazio u igru.

Momčad Šahtara nastavila je svoju dominaciju u nogometnim natjecanjima Ukrajine. Već treću sezonu zaredom stigla je do dvostruke krune. Titulu prvaka Ukrajine osigurala je vrlo uvjerljivo još u travnju, a u srijedu se okitila i naslovom pobjednika Kupa za sezonu 2012./2013.

Šahtaru se u finalu pokušao suprotstaviti Černomorec iz Odesse, sedmoplasirani klub na prvenstvenoj ljestvici, no pobjedi se nije ni približio.

U prvih pola sata utakmica je bila prilično izjednačena, a Šahtar je do vodstva došao u završnici prvog poluvremena golom Fernandinha. Samo sedam minuta nakon početka drugog poluvremena na 2:0 je povisio Alex Teixeira, a posao je dovršio Taison pogotkom u 73. minuti za konačnih 3:0.

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za Šahtar, dok je Eduardo Da Silva utakmicu gledao s klupe za pričuve.

"Nakon eliminacije iz Lige prvaka zahtijevao sam od igrača osvajanje Kupa. Svi smo zaista željeli ovaj trofej, a način na koji smo ga osvojili nas sve treba činiti sretnima i zadovoljnima", izjavio je nakon utakmice trener Šahtara Mircea Lucescu.

Ukrajina, finale Kupa:
Šahtar - Černomorec 3:0 (Fernandinho 42', Alex Teixeira 53' Taison 73')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 17:38
    sahtar je bolestan ovih zadnjih godina.. mogli bi biti opet opasni sljedece sezone i iznenaditi, tko zna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 13:11
    Bravo Šahtar,prejaki su u njihovoj ligi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 10:57
    Cestitke nasima!
    Obrisan korisnik