Nogomet

Austria Beč osvojila Bundesligu, Partizan šesti put zaredom prvak Srbije

Igor Šestak • četvrtak, 23.05.2013.
Austria Beč osvojila Bundesligu, Partizan šesti put zaredom prvak Srbije
Foto: EPA

Diljem Europe privode se kraju nacionalna nogometna prvenstva, a u srijedu su prvake dobile Austrija i Srbija. U pretposljednjem kolu austrijskog prvenstva Austria Beč je s 4:0 svladala Mattersburg i pobjegla Salzburgu na nedostižnih osam bodova, dok je u Srbiji Partizan s 2:0 bio bolji od Smedereva i osigurao svoj šesti uzastopni naslov prvaka.

Bečka Austria osigurala je titulu najbolje momčadi austrijske Bundeslige za sezonu 2012./2013. U pretposljednjem kolu nadigrala je Mattersburg s uvjerljivih 4:0 i upisala odlučujuća tri boda. U posljednjem kolu igrat će protiv drugoplasiranog Salzburga, koji je remijem 2:2 kod Rieda izgubio svaku šansu za naslov. Za novim prvacima zaostaje osam bodova.

Strijelci za Austriju bili su Gorgon, Suttner i Jun u prvih 12 minuta, a "točku na i" stavio je Gorgon u 53. minuti svojim drugim pogotkom. Bečani su tako stigli do svog 24. naslova prvaka Austrije i prvog od sezone 2005./2006.

U srijedu su potvrdu osvajanja naslova proslavili i nogometaši beogradskog Partizana. Na gostovanju kod Smedereva, kluba koji je već osigurao kartu za Drugu ligu, Partizan je slavio 2:0 zahvaljujući golovima Šćepovića i Kojića.

Budući da je Crvena zvezda na svom terenu izgubila od Slobode, Partizan joj je kolo prije kraja pobjegao na nedostižnih osam bodova i osigurao svoj 14. naslov od raspada bivše države i šesti uzastopni. Prvenstvo je zapravo odlučeno prošlog vikenda u beogradskom derbiju kad je Partizan svladao Zvezdu 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 20:55
    partizan isto kao i dinamo jebiga.. sad nema vise.. 20 godina ce biti na vrhu
    Obrisan korisnik
  • Hektor33323.05.2013. u 20:31
    Crvena je svoje izgubila u pretposljednjem kolu upravo u ogledu protiv Partizana.
    Hektor333