Rukomet

Stepančić: "Prezadovoljan sam sezonom, ona je ostvarenje mojih snova"

Zvonka Keliš • četvrtak, 23.05.2013.
Stepančić: "Prezadovoljan sam sezonom, ona je ostvarenje mojih snova"
Foto: Kristijan Komarica

Pred rukometašima CO Zagreba nakon osvajanja novog naslova hrvatskog prvaka još su tri kola Lige za prvaka, a ono osmo ih ovoga petka vodi u Gospić gdje će kao domaćini zaigrati s momčadi Karlovca. Ususret neugodnom ogledu s Karlovčanima riječ, dvije o dvoboju i suparniku kazali su Zagrebovi Luka Stepančić i Hrvoje Batinović koji su se ujedno osvrnuli na sezonu iza njih te onu koja tek dolazi.

Rukometaše Croatia osiguranja Zagreb nakon subotnjeg slavlja nad Porečom i potvrde obrane naslova hrvatskog prvaka očekuju još tri kola Lige za prvaka u kojima, naravno, žele ostvariti sve tri pobjede i pružiti rukometnim zaljubljenicima, kao i svojim navijačima odlične igre.

U sklopu osmoga kola tako će put Gospića gdje će kao domaćin dočekati momčad Karlovca koja im je na svom terenu ove sezone zadala dosta muke. Drugi ovosezonski ogled s ekipom iz grada na četiri rijeke bit će prava prilika za još malo rukometne promocije diljem Hrvatske, kao i za novu vrlo dobru rukometnu predstavu. Motivirani Karlovčani koji se još uvijek nadaju drugoj poziciji u Prvenstvu pa tako i SEHA ligi Zagrebašima će se u petak suprotstaviti u 18 sati.

Batinović: "U drugoj sezoni mogu igrati mnogo bolje"

O samom susretu koji je ispred njegove ekipe ponešto je kazao i krilni igrač CO Zagreba Hrvoje Batinović: "Karlovac je dobra momčad, ali mi u Gospić idemo pobijediti. Utakmica će sigurno biti teška, ali ako mi odigramo na najvišoj razini ne bi trebali imati problema. Ne smijemo se opustiti kao što smo uradili u Karlovcu budući da se ovdje ne radi o lošoj ekipi i čim se mi malo opustimo ne možemo više pratiti suparnikov ritam i dati naših sto posto."

Riječ, dvije kazao je Batinović i o svojoj igri tijekom svoje prve sezone u redovima hrvatskog prvaka: "Iako je bilo dobrih, ali i onih loših izdanja, nisam u potpunosti zadovoljan svojom igrom ove sezone. Naime, kad god bih počeo bolje igrati dogodila bi mi se ozljeda i to bi me vratilo na početak. Sada kada se promijenio trener mislim da sve polako sjeda na svoje mjesto, svatko ima svoje mjesto u ekipi, a trener Dvoršek nam je omogućio da svaki od nas ima svojih pola sata igre što nam je i potrebno."

"Veća konkurencija mi je donijela veću motivaciju, ali mi je i pomogla da posljednjih nekoliko utakmica odigram mnogo bolje. Iako se nisam najbolje snašao i prilagodio ove sezone, mislim da sve polako sjeda na svoje mjesto i smatram da bi u drugoj mogao igrati jako dobro jer znam da ja to mogu, mogu igrati puno bolje i kvalitetnije", zaključio je Batinović.

"Iako smo osigurali naslov prvaka Hrvatske to nam ništa ne znači za utakmicu s Karlovcem. Naša je obaveza da svaku utakmicu odigramo maksimalno angažirano i da pred svakom publikom pokažemo zašto smo baš mi najbolji rukometaši u zemlji. Momčad Karlovca je dobra ekipa koja nas je iznenadila na svom terenu gdje je odigrana jedna odlična i borbena utakmica", kazao je za početak jedan od najboljih mladih Zagrebaša ove sezone Luka Stepančić.

Nastavio je potom Zagrebov desni vanjski: "Prednost domaćeg terena u Gospiću bit će na našoj strani. Vjerujem u podršku Gospićana i mislim da bi ovoga puta trebali lakše stići do pobjede protiv Karlovca. Rukometaši Karlovca će se sigurno boriti koliko mogu, utakmica će biti tvrda i čvrsta i mi si ne smijemo dozvoliti nikakvo opuštanje."

Iako u redovima Karlovca vreba nekoliko opasnosti, igrač koji je najviše muka zadao Zagrebu u prvom ovosezonskom ogledu ovih dviju momčadi jest Luka Cindrić: "Meni je Cindrić bio potpuna nepoznanica, ali nakon tog susreta raspitao sam se i saznao da je tek nedavno stigao u Karlovac iz Ogulina. Nakon nas ništa bolje nije prošao niti Nexe kojemu je Cindrić zabio više od deset golova, pa potom Poreč kojemu je zabio devet. Definitivno je završni dio sezone odradio odlično i jasno je da je on najveća prijetnja iz redova Karlovca. Osim njega ja bih izdvojio i njihov golmanski par koji kada ima svoj dan može svakom protivniku pomrsiti račune. Mladost i želja za dokazivanjem protiv Zagreba glavni su aduti rukometnog kluba Karlovac."

Odličnim se ove sezone pokazao Stepančić koji je nakon odlaska Marka Kopljara te zbog ozljede Luke Šebetića morao preuzeti odgovornost na poziciji desnog vanjskog, a dobivenu minutažu i priliku sjajno je iskoristio kako bi pokazao što sve zna i umije: "Prezadovoljan sam ovom sezonom. Za mene je ona na neki način ostvarenje snova koje sam dugo sanjao. Naravno, sada su se ti snovi malo promijenili i mislim da je normalno i sportski da čovjek teži postići još više. Sljedeću sezonu u najmanju ruku priželjkujem igrati na istoj razini, ako ne i višoj. Moram zahvaliti svim suigračima koji su čitave sezone disali kao jedno i na koncu mene izbacili kao pojedinca koji je dosta dobro odradio ovu godinu. Bez pomoći suigrača to ne bi bilo moguće."

"Ove sezone mi je samopouzdanje dosta naraslo. Odlazak na Svjetsko prvenstvo i igranje Lige prvaka veliko je iskustvo i to mi je dosta pomoglo da se dignem, a kada igramo protiv nešto slabijih ekipa iz hrvatske lige onda je tu trener Dvoršek koji nikome ne dopušta niti milimetar opuštanja. Uspio sam sebi u glavi stvari postaviti na način da u svaku utakmicu, bez obzira na ime protivnika ulazim sto posto", zaključio je Stepančić koji će i u petak u Gospiću u ogledu s Karlovcem zasigurno ponovno pokazati sa svoj talent i znanje.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 17:47
    svaka cast svaka mu cast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 17:46
    Bravo Labinjan!
    Obrisan korisnik