Nogomet

Robert Kovač: "Oba kluba su mi draga, ali radije bih da Bayern pobijedi"

Ivan Dominik • petak, 24.05.2013.
Robert Kovač: "Oba kluba su mi draga, ali radije bih da Bayern pobijedi"
Foto: Kristijan Komarica

Legendarni hrvatski reprezentativac i internacionalni stoper, Robert Kovač, kao jedini hrvatski nogometaš koji je ikad igrao i za Bayern i za Borussiju Dortmund, prokomentirao je skorašnje finale Lige prvaka u kojem se sastaju upravo ta dva njemačka kluba. Između ostalog, u razgovoru za Hinu, Kovač je govorio i o Mandžukiću, Bundesligi, Guardioli...

Robert Kovač, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i nogometaš, koji je i rođen u Njemačkoj, igrao je za oba kluba koja se sastaju u predstojećem finalu Lige prvaka. Kovač je bio članom prvo Bayerna pa kasnije i Borussije Dortmund te je jedini hrvatski nogometaš koji je igrao za oba velika njemačka kluba.

Robert Kovač, bivši hrvatski reprezentativac: "Mario Mandžukić me oduševio. Stvarno igra sjajno. Pokretljiv, je borben, efikasan. Bori se za momčad. Ljudi ga vole u klubu, navijači također. Načinio je veliki iskorak u karijeri."

Stoga je za Hinu podijelio svoja viđenja finala na Wembleyju, kao i dao komentar za obje momčadi finalista: "Drago mi je što će ove godine u finalu igrati baš Borussija i Bayern. Mislim da je to velika stvar za njemački nogomet, ali i dokaz kako je Bundesliga iznimno napredovala posljednjih sezona", kazao je Kovač za početak.

Kao i mnogi nogometni djelatnici širom svijeta, Kovač prednost ipak daje Bavarcima: "Oba kluba su mi draga, ali radije bih da Bayern pobijedi jer je nesretno izgubio dva zadnja finala. Siguran sam kako će to biti pravi spektakl. Bit će to mnogo bolja utakmica nego lanjsko finale između Chelseaja i Bayerna. Borussia ne igra tako zatvoreno kao Chelsea", nastavio je proslavljeni hrvatski stoper, koji danas trenira mladu hrvatsku reprezentaciju zbog čega neće prisustvovati velikom finalu u Londonu.

O Heynckesu i Guardioli: "Žao mi je što Jupp odlazi, no Bayern je doveo mladog i vrhunskog trenera koji još niz godina može voditi klub. Bayern je imao priliku angažirati Guardiolu bilo bi glupo da je to propustio."

O Barceloni: ""Ove sezone se tako poklopilo. No, nema govora o tome da je Barcelona gotova. Momčad treba svježe krvi i siguran sam kako će ponovo biti u vrhu."

Budući da se i sam bacio u trenerske vode, mlađi Kovač podijelio je i nekoliko riječi o strategu Borussije: "Klopp je maksimalno posvećen svom poslu. Doveo je niz mladih i talentiranih igrača koje je sjajno posložio. Kod njega se jasno zna što očekuje od svakog igrača. On ne želi previše loptu puno u nogama. Traži brzu transformaciju, pa Borussija napada s četiri, pet igrača", stručno će Kovač, koji je dodao: "Klopp je vrhunski trener, ne ponaša se kao zvijezda, niti on sebe ne vidi tako. On živi za taj klub i dio je jedne cjeline."

S 84 nastupa za reprezentaciju i zavidnom inozemnom karijerom, Kovač je jedan od najkompetentnijih hrvatskih nogometaša za komentiranje njemačkog nogometa, ali svejedno ne daje prednost nijednoj momčadi u finalu: "Čini mi se kako su izgledi za europski naslov podjednaki, 50:50. Iskustvo je u takvim utakmicama iznimno bitno. Mladi igrači će sigurno biti nervozniji, ispred njih će biti veliki pritisak. Međutim, Borussija nema što izgubiti. Već ulaskom u finale ostvarila je veliku stvar. Bayern je lagani favorit. Bili su uvjerljivi u skupini, deklasirali su Barcelonu i za mnoge su oni favoriti", naglašava negdašnji igrač Dinama i brojnih klubova u Bundesligi.

Bivši hrvatski stoper ne vidi ništa čudno ili neobično u tome što se dva njemačka kluba nalaze u londonskom finalu Lige prvaka, što je i komentirao za kraj: "Nijemci su oduvijek bili fizički jaki, no sada su bolji i u tehničkim i u taktičkom smislu. Sada u Bundesligu dolaze veliki igrači kao što su Franck Ribery. Bayern je do sada bio jedini koji je u Europi bio pri vrhu, a sada su tu ponovo i Borussija, Schalke...", zaključio je Kovač za Hinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 09:46
    a dobro.. srce je tu malo u pitanju ako znate sto mislim
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2013. u 17:02
    ima pravo kovač barcelona još nije gotova
    Obrisan korisnik