Nogomet

Vukojević: "Na kraju sezone Spartak i Dynamo će odlučiti o nastavku moje karijere"

Josip Piršljin • petak, 24.05.2013.
Vukojević: "Na kraju sezone Spartak i Dynamo će odlučiti o nastavku moje karijere"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević trenutno završava sezonu s moskovskim Spartakom gdje je od zime na posudbi iz kijevskog Dynama. Još ne zna gdje će nastaviti karijeru, a izjavio je kako će se klubovi međusobno dogovoriti nakon zadnje utakmice.

Kao i u većini europskih liga, aktualna sezona pri samom je kraju i u Rusiji. Reprezentativac Hrvatske Ognjen Vukojević pokušat će sa Spartakom izboriti mjesto u europskim natjecanjima, a nakon toga će biti poznato gdje će nastaviti karijeru, u Moskvi ili u Kijevu.

"Moja posudba u Spartaku završava na kraju sezone. Imam ugovor s kijevskim Dinamom do 2015. godine. Nakon što odigramo posljednju utakmicu u sezoni Spartak i Dinamo će odlučiti oko moje sudbine. Nazvat ću Igora Surkisa, predsjednika kijevskog kluba i saznat ću sve o svojoj budućnosti", rekao je Vukojević u intervjuu za ruskivjesnik.com.

"Želim se zahvaliti Spartaku za to što je klub bio zainteresiran za moje usluge te me je pozvao u Moskvu. Jako su me lijepo primili u Rusiji, i trenerska ekipa, i igrači, i navijači. Doputovao sam ne bih li pomogao momčadi. Sad se nadam da ćemo pobijediti u posljednjem susretu protiv Alanije i dospjeti na ona mjesta koja vode u Europu", zaključio je hrvatski veznjak.

Ukoliko se vrati u Kijev, Vukojević s Dynamom neće sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka pošto je klub završio na trećem mjestu tablice. Ipak, nada se kako će se momčad vratiti u vrh ukrajinskog prvenstva dogodine.

"Jako mi je žao što je tako završilo. Navijao sam za njih i proživljavao svaki tren s njima. Na kraju prvenstva se pokazalo da momčad igra jako dobro i da je treće mjesto, naravno, loš rezultat. Kijevski navijači trebaju vjerovati u to da će se sljedeće sezone momčad vratiti na svoj povijesni put i borit će se za prvo mjestu u prvenstvu te za plasman u Ligu prvaka", kazao je.

Vukojević nije htio komentirati mogućnost osnivanja zajedničke lige Rusije i Ukrajine, nego je samo ponudio usporedbu: "U Ukrajini se samo četiri momčadi bore za prvaka dok u Rusiji istovremeno 10 momčadi žele doći na ona mjesta koja izravno vode u u europske kupove. To je razlika", zaključio je bivši igrač zagrebačkog Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 09:47
    a i mogao bi se bas vratiti u dinamo. :Dkakav show bi to bio!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2013. u 09:46
    ima on kvalitetu za slican klub, mislim da se ne treba brinuti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2013. u 15:13
    mogu Olić i Petrić isto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2013. u 14:56
    nek se on, dudu, pranjic i recimo ilicevic i lakic upute u dinamo...:)
    Obrisan korisnik