Tenis

Donna Vekić bez drugog kola, Amerikanka uspješnija u dva seta

Branimir Korać • nedjelja, 26.05.2013.
Donna Vekić bez drugog kola, Amerikanka uspješnija u dva seta
Foto: EPA

Nakon Petre Martić, s nastupom na Roland Garrosu završila je i Donna Vekić. Nju je nadigrala Amerikanka Mallory Burdette koja je slavila u dva seta sa 6:3, 6:4...

Donna Vekić je otputovala u Pariz bez nekih posebnih očekivanja svjesna da joj je upravo zemljana podloga najlošija podloga. Nije imala nikakva očekivanja po pitanju rezultata i jedino se nadala da neće rano morati na neku od najboljih svjetskih igračica.

Ždrijeb joj je donio Amerikanku Mallory Burdette, pobjedivu igračicu, ali isto tako i opasnu koja zna dobro odigrati na zemljanoj podlozi. Vekić ove godine na zemlji ima tek jedan odigran meč i to poraz u kvalifikacijama Madrida dok je Burdette s druge strane upisala dvije pobjede u Rimu, tri pobjede u Bruxellesu i samim time pokazala da se bolje snalazi na ovoj podlozi.

U svojem prvom nastupu u seniorskom turniru Roland Garrosa Vekić je krenula nervozno i loše. Burdette je vrlo brzo pobjegla na 5:0 i već tada riješila pitanje prvog seta.

Do kraja seta Donna je vratila jedan break, došla do 5:3, ali Burdette je iskoristila svoj drugi servis za set realiziravši drugu set loptu za 6:3.

Niti u drugom setu Donna nije uspjela preuzeti rezultatsku inicijativu. Burdette je od početka vodila, imala break prednosti koji je Vekić u dva navrata anulirala, ali onaj treći koji je stigao kod 3:3 više nije uspjela vratiti.

Priliku za povratak imala je kod 5:4 kada je Burdette servirala za meč, prvo je spasila dvije meč lopte, a zatim nije iskoristila dvije break lopte da bi na trećoj meč lopti Amerikanka pogodila bekhend-winner i završila posao.

Vekić je tako završila sa svojim nastupom za sat i 15 minuta u meču u kojem su nedostajali njezini winneri, Burdette je bila efikasnija i s 15 winnera više je osigurala prednost u meču.

Amerikanka je od sedam break lopti iskoristila pet dok je Vekić također imala sedam prilika, no iskoristila je tri.

Pobjednica u drugom kolu ide na bolju iz dvoboja Agnieszke Radwanske i Shahar Peer.

Roland Garros, prvo kolo:
Mallory Burdette (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 21:47
    Dona je mlada i perspektivna-ima ona još puno puno vremena pred sobom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 19:51
    Lučićka nije neka prepreka Lepchenkovoj
    Obrisan korisnik
  • teniosac26.05.2013. u 15:46
    još je ostala Mirjana Lučić
    teniosac
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 15:39
    i nema vise zena, sljedeci put ce bit bolje :)
    Obrisan korisnik